isis.jpg

ISIS

 

Kriisienratkaisu­järjestö CMI Hussein al-Taeen kirjoituksista: ”Epäasiallinen kommentointi ei ole hyväksyttävää rauhanvälityksen ammattilaisille”

Ilkka Luoma 20.4.2019 - 7:55:
 
 
CMI on riippumaton rauhantutkimuslaitos ja sen henkilöstöllä on oikeus omiin mielipiteisiin. Mielipiteen sisältö, sen esitystapa ja muotoilu ovat arvio- ja astevaihtelukysymyksiä - unohtamatta luontaista mieltymystä, jota ankarasti puolueettominkaan ei pysty kokonaan unohtamaan. Faktaa on se, että Israel saartaa ja ajoittain muun muassa sähköllä "kuristaa" gazalaisia. Samoin se tiedetään, että Israel rakentaa YK' n lausumien vastaisia laittomia siirtokuntia Länsinrannalle - palestiinalaisten maa-alueille. Sekin tiedetään, että Jerusalem on maailmanyhteisön mielestä kahden pääkaupunki. 

Esille nostettu vertaus ISIS-järjestöön, on al-Taeelta provosoiva, mutta se tiedetään, että nykymuotoinen alueeltaan elimimoitu ISIS on paljolti USA' n Irakiin vuonna 2003 hyökkäyksen jälkisyntyä ja -jättöä. Yhdysvallat kantaa vastuuta mitä Irakissa tapahtui, kun se vaipui amerikkalaishyökkäyksen myötä vuosikausien sekasortoon. Ehkä nämä syyt ovat sävyttäneet Hussein al-Taeen näkymyksiä, ehkä provosoineet häntä ilmaisemaan sallitun julkistusalueen ulkopuolelle - ehkä jotkin henkilökohtaisetkin syyt ovat laukaisseet ylipuhuvat al-Taeen mielipideilmaisut. 

Tosiasia on myös se, että de factomaisesti Israel omaa itsellään ydinaseen - jopa kymmenine taistelukärkineen; länsi taas syyttää ja väittää Iranin tavoittelevan omaansa - ehkä Israelin vastapainoksi. Sekin tiedetään, että suurella todennäköisyydellä USA/CIA ja Israelin Mossad yhdessä junailivat Stuxnet virusmadon iranilaiseen ydintutkimuslaitokseen - tuhoten monet sen sentrifugeista. Israel on saattanut saada oman aseuraaninsa atomipommia varten suoraan ulkomailta? 

Al-Taee saattoi aikanaan ihmetellä Gazan merisaartoa, jossa Israelin laivaston alukset pysäyttävät kansainvälisiltä vesiltä kolmansien maiden siviialukset, jopa väkivalloin ja ihmisuhrein (tapaukset - turkkilaiset ja suomalainen Estelle) - Herää kysymys miksi Israel ei noudata YK-lausekkeita vaikkapa aivan peruskysymyksestä - perääntymisestä rajoilleen ennen 1967 sotaa.
 
...