vihertyv%C3%A4%20maailma.jpg

Kartta: ~ https://yle.fi/uutiset/3-8839969

"Yllättävä tutkimustulos: Maapallo vihertyy kovaa vauhtia – kasvihuonekaasun ansiosta" -YLE

 

*

...

1 - Yllättäen pitkän kokemuksen omaava luottamus-matti pitkäaikaisena aiempana pääministeri Vanhasena on oiva kumppani NNV-hallituksessa, jossa Keskustan Katri Kulmuni korvautui tupailloista Annika Saarikolla. Hallituksessa on yllättäen erinomainen tasapaino!

Tasapaino on Elämän edellytys - lopulta aina!
Tasapainon hallitseva PM Sanna Marin on uusdemari, sen "vasemmalta laidalta” - olisi kuitenkin parempi sanoa, että ihmisyyden linjalta - vahvan oman aivan tavallisen ihmisen Elämänkokemuksensa myötä.

Kunniakas Forssa
Demariliikkeen 'Forssasta' on kulunut yli 100 vuotta - on uudistumisen aika. Sanna on uudistaja - ihmisen eteen luontoa säästäen, myös jälkipolville. Näinköhän vihertyvä demarikansanliike näkee orastavan syntyvalon jo lähiaikoina? On aika yhdistää De Gröna Ihmisyyden linjalle [ https://yle.fi/uutiset/3-11551315 - "Mihin tarvitaan vihreää puoluetta?" -Yle].

Kasvuhoenta on illassaan – Koronan herättämänä!
Nykymallinen markkinatalouden kasvuhokemallinen näyttö- ja vertailutalous on kohtalokas kierre Elämän monimuotoisuuden tuhoksi. Emme voi nyhtää rajallisesta loputtomiin. Nuoret sukupolvet "marinisteina" ovat oivaltaneet lapsiensa tähden muutoksen pakollisuuden. Olemme juuri itse vastuussa Elämämme säätämisestä.

Sattuman ohjaama huominen
Sanna joutui ehkä "sattumalta" väistyneen edellisen SDP-puheenjohtajan Antti Rinteen myötävaikutuksella edistymisputkeen sen kiihdytyskaistaa pitkin - oli aika muuttaa aikaansa jäänyt puoluepolitiikka vastaamaan tätä ja huomisen päivän Elämää. Sanna oli se, joka tähän tehtävään valittiin. Näkökyky huomiseen oli löydetty.

Marin osaa kuunnella
Sanna osaa olla harkitseva konsensus, jota tarvitaan niin kauan kuin on parlamentaarinen nelivuotiskausi välillisenä demokratian vartijana. Kansantahdon tulisi kuitenkin toteutua myös välivuosina - siksi olisikin kiintoisaa tietää Sannan näkemys suoriin sitoviin kansanäänestyksiin - sveitsiläisenä mallina suorademokratiasta
>

.

HS: ”Sanna Marinia ja Matti Vanhasta yhdistää poliitikkoina asia, joka voi olla ongelma tai sitten siunaus

~ https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006640452.html

.

2 - Sanna Marin tuli kehiin vaikeassa, mutta oikeaan aikaan
Päätökset ovat olleet kovia, talous on niiannut, mutta ehkä sekin onneksemme - meitä kaikkia Elättävän luontobiologiamme hyväksi. On vähentämisen aika, jota voidaan kutsua minimalismiksi - emme tarvitse enää niin paljon kuin ennen. On säästön aika. Onnea ei vain tavaralla ravita.

Elämän edellytykset
Elämämme edellytykset kumpuavat meitä kaikkia Elättävästä Elämän monimuotoisuudesta - kulutus täytyy säätää vuotuisuuteen, ei siten, että vuotuinen biologia on käytetty jo kesän korvilla.

Sanna osaa tunnustaa virheitä, mutta osaa sanoa suoraan, kun aika on
Hallintoa lukenut Marin tietää raja-aidat missä mennään, tietää oikeudet ja velvollisuudet. Kansan edessä voi vain olla oikeudenmukainen, jos näin - kansakunta hyväksyy kovatkin ratkaisut, joita on tulossa - varmasti. Rehellisyys antaa anteeksi virheratkaisut, joita niitäkin tulee.

Uudistusliike ei miellytä kaikkia - sekin on varmaa
Osa ratkaisuista iskee vanhaan demarikuntaan, jonka täytyy tässä ja nyt hyväksyä maailmanmuutos - emme Elä enää vain "Forssasta" - tuon ajan kunniakkaat tavoitteet on täytetty. On korjausliikkeiden aika. Ikuisesti kestäviä saavutettuja etuuksia ei enää ole.

Vastuun täytyy ulottua tovereiden lattiatasoilta omistajien kerroksiin
Sanna ojentaa kättä. Korjausliike tapahtuu suurkonsensuksena, jossa omistajuus oivaltaa todella kaikki tuotannontekijät mahdollisuuksina ja oikeutettuina yhdessä saavutettuihin menestysjakoihin - olivat ne sitten luontobiologiasäädettyjä voittoja osingoiksi tai sijoituksia Elämää tukeviin hankkeisiin.

Äärimmillään ahneuden näyttö- ja vertailutalous on myös illassaan
Herännäisyys syntyy näkökyvystä huomata mistä me kaikki biologiselolliset saamme voimamme, luontaisen kasvumme ja lisääntymisoikeutemme - vastuulla kasvattaa jälkipolvia, jotka ymmärtävät sopeutuvuuden niukkuuteen, josta osataan jakaa tasa-arvoa kilpailutekijöiden summana. Näin 'evoluutio on omaa biosfääriänsä ohjaillut miljardi vuotta'.
e

 

..

 

Kohden Uutta Aikaa!

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

 

[881]

..

Teksti on allekirjoittaneen omaa, eikä liity lähetysosoitteen – Ympäristöteollisuusyhdistys ry’ n [ ~ https://www.ymparistöteollisuus.fi - ] viralliseen kantaan kuin vain ympäristöasioiden osalta.

 

...