(Kova väite, mutta media otsikoi seuraavasti: ”Itämeren turvallisuusilmaston jännitteisyys on Venäjän aiheuttamaa” ~ http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005016291.html - )

... persupomo Timo Soini on väärä mies ulkoministerin vaativaan postiin. Liian kokematon, ajattelematon ja kokonaisvaltaista turvallisuusympäristöä ymmärtämätön populisti, joka kärkkyy ehkä kohta päättyvän poliittisen uransa jälkeen pakopaikkaa EU' sta tai Natosta *.

Allekirjoittaneen kommentti yllä olevaan HS – kirjoitukseen - Hyvä ja herättävä jytkypopulisti, mutta huono ajassa olija hienovivahteiseen diplomatian pelaamiseen haastavalla idän ja lännen vedenjakajalla. Itämeren turvallisuuspolitiikkaan vaikuttaa eniten kasvanut vastakkainasettelu, joka on tarkoitushakuisesti rakennettu Ukraina vetoisesti.

Mitään todellista kytkentää tuonne Mustanmeren suuntaan ei ole - Itämeri on aivan eri meri. Soini pelaa nyt epäisänmaallista peliä ulkopuoliselta tarkastelualustalta ja ehkä vain nuoleskelee itselleen päättyvän kotimaan politiikan jälkeisiä toivetyönantajia. Muistamme miten aikanaan Tanskan pääministerinäkin toiminut Anders Fogh Rasmussen lipaisi itselleen Naton pääsihteerin seremoniaviran.

|*Järki vie yrittämään EU - Brysseliin tai Natoon, virkamieheksi ja tunne viestittää, että politiikan teko Suomessa on illassaan. Tai! ~ http://yle.fi/uutiset/soini_jatkostaan_ps-johdossa_jarki_ja_tunne_taistelevat/9368643 -

Timo Soini on oikeassa – terrorismi lähenee myös meitä – lintukotoamme

[ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227801-milloin-saamme-terrorismin-ensi-iskun-edesautoimmeko-sita - ]

Allekirjoittaneen kommentti alla olevaan HS – kirjoitukseen - Niin, suomalaiset sotilaat ovat jo Afganistanissa sodan osapuolina. Olemme myös Irakissa taistelujen läheisyydessä antamassa taistelukoulutusta kurdeille – isisläisiä ** vastaan, unohtamatta Afrikan Malia. Jos isku tulee Suomen maaperälle, kuka/ ketkä kantavat vastuun? ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005013749.html

...

|** Nyt emme ota kantaa ISIS – järjestön verisiin ja raakoihin tapoihin osoittaa olemassaoloaan – nuo tiedetään jo liiankin hyvin.

Soinin tulisi tarkoin ymmärtää, oivaltaa ja olla iholla, mitä tapahtuu idän ja lännen vedenjakajalla sekä erityisesti tiedostaa mitä merkitsee oleminen täällä - Suomena!

Allekirjoittaneen kommentti alla olevaan Yle – kirjoitukseen - Pyydetään alkuperäinen teksti - venäjäksi ja katsotaan yhtäläistyykö tähän. ~ http://yle.fi/uutiset/putin_venajan_pitaa_kehittaa_ohjuspuolustusjarjestelmat_lapaisevia_ydinaseita/9368630 - Sama aihe, mutta HS.

Vain muutamia tunteja yllä olevasta uutisoinnista ja Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump nokittaa … ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005018366.html - Nyt tämän nokituksen jälkeen Timo Soini voi miettiä tarkoin ja huolellisesti vanhaa kiinalaista sanontaa: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”.

Kansalaiset esittävät valtiojohdollemme,

 … presidentillemme ja Timo Soinille laajaa ymmärrystä, ettei täällä meillä – kiinni ollessamme maailman toisessa ydinasesuurvallassa, kannata olla vastakkainasettelun rakentaja. Mieluumminkin muurin murtaja ja välittäjä, joka rakentaa yhteyksiä ja pitää oman valtionsa sellaisena, ettei se edes löyhillä sopimuksillaan uhkaa yhtäkään vierusvaltiota. Kun toimimme näin, ei meidän valtio ja yhteiskunta kiinnosta edes suurvaltoja.

Tosiasiassa suurvallat tarvitsevat Suomen kaltaista – huomenna täysin sotilaallisesti sitoutumatonta valtiota välittäjäksi, kun isot pojat mittelevät hauiksiaan. Ja jos paita sattuu repeämään, niin paikkaajaksi tarvitaan Pohjolan Sveitsiä.

 

[!]EKSTRA Ja sitten aivan toinen asia, johon valtiojohtomme voisi oikeasti kiinnittää huomiota, tai kaksikin asiaa:

1)      Varhaiskasvatus [LINK] ja

2)      Nuorisomme syrjäytyminen [LINK] –

 … näissä kahdessa asiassa on paljon työtä. Ei tuhlata aikaa sellaiseen, johon kansakuntamme on sanonut yli 10 vuotta vakaan käsityksensä – siis ei Natoa, ei manipuloiden, ei salaa vipuamalla, eikä vastakkain asetellen idän suuntaan - vaan sellaisia asioita, jotka koskettavat meitä kansana suoraan ja juuri huomista elämäämme. Luodaan edellytyksiä lapsillemme pärjätä elämässään, sillä hehän lopulta eläkkeemme maksavat.

 

PS Ellet näe tai saa linkkejä auki, on tämä sama teksti toimivine linkkeineen saatavilla täältä – lukijakommentteineen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228345-ulkoministerimme-timo-soini-syyttaa-suoraan-venajaa -

 

Rauhallista Joulua kaikille - yhtäläisesti!

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | VU | BL | BL | T | BLOG 108397

DOC ulkoministerimme Timo Soini syyttää suoraan Venäjää_22122016 – Microsoft Word Starter

PVM 22122016

 

 

 

|531|@