|  2268 |  344688 | 67330  | 1135

 

nato-sotakone.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000001116931.html - 

 

***

..

Katsotaan nyt koko prosessi loppuun - ja sitten vedetään johtopäätös - ollaanko Natossa vai ei ---eikö herra Huhta?
[ ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008787734.html - , HS-otsikoituna ingressiltään näin:
 
 
"Sotilasliittoon kuuluva Suomi pääsee mukaan päättämään eurooppalaisesta turvallisuudesta. Se antaa mahdollisuuksia pohjoismaiselle rintamalle" ] - niin, pääsee rintamalle, vai mitä herra Huhta!
.
 
 
Ilmeisesti tänään vapaa toimittaja Kari Huhta on edesmenneen HS-toimittaja Olli Kivisen manttelinperijä. Kivinen kävi pitkällisen kädenväännön HS-päätoimittajien kanssa - muun muassa käyden Janne Virkkusen pakeilla - kääntäen, vääntäen HS-ajatusmaailmaa Naton suuntaan - näin Olli kertoi henkilökohtaisessa sähköpostissaan allekirjoittaneelle jo vuosia sitten.
Nyt Helsingin Sanomat Suomen rankimpana nato-jenkaajana |1 on pääsemässä maaliin -näin ainakin Huhta ennakoi omassa kirjoituksessaan. Ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa -sanotaan; niin tässäkin.
.
.
 
Kukin nykyinen Naton jäsen päättää onko uusi kandidaatti kelvollinen ja millaisen uhan, jopa vaaran se mahdollisesti tuottaa jäsenyydellään -
.. esimerkiksi geopoliittisen asemansa osalta - ja tässä Suomi on eräässä Venäjälle tärkeimmässä maayhteydessä tähän toiseen ydinasesuurvaltaan. Voi olla, että esimerkiksi USA ei halua lopulta Suomea Natoon, sillä se voi tuottaa sijainniltaan jopa III Maailmansodan, siksi lähelle US tulee mahdollisine ydinaseineen.
 
On otettava huomioon, että kaikkien Naton jäsenvaltioiden on käsiteltävä omin hyväksymismenetelmin uusi jäsenehdokas, kuten nyt mahdollisesti Suomi - tuntuisi oudolta, jos Ruotsi nyt luopuisi yli 200 vuotisesta puolueettomuudestaan - ei ehkä sittenkään liity Natoon, varsinkin jos toteuttaa kansanäänestyksen, jonka taas Suomessa meidän valitsemat poliitikot kielsivät kansakunnaltamme.
 
 
US, Saksa - kuten Unkari ja Turkki tietävät erinomaisesti Suomen sijainnin -
.. se on sodan syttymistä ajatellen kaikkein pahimmassa raossa - suoraan kiinni 1300 kilometrillä Venäjän tärkeimpään maarajaan (tänään vielä vähäaseistetuin) - pohjoisen Kuolasta, jossa sijaitsevat maailmallisen ydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät [Borei & Bulava yhdistelminä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html - ], joita Venäjä varjelee kuten USA aikanaan Kuuban ohjuskriisissä omaa asemaansa ydinsodan varalta.
 
Tässä kohdin on huomattava että "sotaministeri" - pääministerinä tunnettu Sanna Marin (SDP) kertoi, ettei mitään "lisätarvikkeita ja jäsenominaisuuksia" - eikä edes ydinaseita poissuljeta (kategorisesti) - ehkä nuorempi sukupolvi on niin kaukana US-atomipommituksista Japanin Hiroshimasta ja Nagasakista, ettei mielikuvitus riitä käsittämään sitä tuhoa mitä nykyiset ydinaseet voivat aiheuttaa.
 
Mainittakoon, että Ruotsi kielsi omassa Nato - Isäntämaa pöytäkirjassaan ydinaseiden tuonnin Ruotsiin - sen omassa parlamentaarisessa käsittelyssään. Suomi ei näin tehnyt - ei ydinasekieltoa, eikä parlamentaarista käsittelyä, vaan MoU-pöytäkirja [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html - ] allekirjoitettiin salaa eduskunnalta ja kansakunnaltamme.
 
Huhta ei saata ymmärtää, että Natossa ollessamme joudumme tosiasiallisesti turvaamaan Viron ilmataistelu kyvyn [ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/nain-suomesta-tehtiin-ajopuu-viron.html - ], eli se tarkoittaa sitä, että voisime joutua sotaan, joka ei edes meistä johdu - sillä Virolla ei ole ilmavoimia. Tämän ehkä Huhta on unohtanut kokonaan,
 
.. kuten muutoinkin natouskovaiset eivät halua puhua sanaakaan Naton kriittisistä ja vaarallisesta ominaisuuksista - juuri meille Suomelle, joka on hyvin vaativassa maantieteessä, historiassa kuin muissakin yhteisissä ominaisuuksissa idän kanssa - me olemme idän ja lännen vedenjakajalla [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/77550/suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - ], ja Neuvosto-Venäjä myönsi meille sen ratkaisevan ensimmäisen itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918. Muistaakohan Huhta tätä?
 
 
Suomi on liian vaarallisella alueella, ettei Artikla 5' een ole halukkaita natojäseniä!
Saattaa olla, että Unkari, Kroatia ja jotkut muutkin Naton jäsenmaat kokevat Suomen sijainnin itselleen ja artikla viitosen (5) osalta liian vaaralliseksi ja sen tuottaen vaikkapa turkkilaisille hyvin hankalan aseman tulla sotimaan Venäjää vastaan, kuten Unkarikin, joka haluaa ainakin nykyisin pitää kiinni suhteistaan maailman suurimpaan raaka-aine- ja energiavarantoon - Venäjään.
 
Eipä siis nuolaista ennen kuin viimeinenkin muste on kuivunut jäsenpapereista - prosessiin voi kulua vuosi, tai puoli - ja tuona aikana Ukrainan sota päättyy rauhaan (Minsk 3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/02/minsk-3-tuo-eurooppaan-eurooppalaisesti.html - ) ja Ukrainan jakoon sekä rauhoittaa suomalaiset median henkisesti väkivaltaiselta manipulaatiolta kuin Venäjän pelon ja uhan lietsonnalta - kun kukaan | mikään, ei edes media ole aikuisten oikeasti keksinyt mitään todellista uhkaa, mitä Venäjä meihin olisi viimeisen 20 vuoden aikana kohdistanut -
 
.. aikana, jolloin tuo Naton myötä maahamme tuleva US-sotakone Naton ainaissotilasjohtajana kävi omia hyökkäyssotiaan kaukana omilta rajoiltaan - yhtä poikkeusta lukuun ottamatta ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia.
 
Kaikki me muistamme Afganistanin (20 vuotta), Irakin (yli 13 vuotta), Libyan USAF-pommitukset, Somalian kommando-iskut, Jemenin US Navy pommitukset kuin Syyrian, jo salaisesta CIA aseistamisprojektista, alkaen jo 2013. Miten siis näin aikoina, kun US kävi omia hyökkäyssotiaan Venäjä uhkaili meitä ja ennen kaikkea miten meidän media noista USA' n sodista kirjoitti määränä ja sisältönä - jos vertaamme tämän päivän mediapaatokseen - jopa suoranaisena yksinapaisena Ukrainan sotapropagandana. That' s the Point!
 
 
Hyvä Kari Huhta - miten asiapitoisesti voisit näihin vastata -
.. riittäisikö maltti perehtyä ja syventyä näihin ehkä sangen kiusallisiin asiakohtiin, kun vertaat peliäsi "natottajana" rinnastaen Yhdysvaltoja ja Venäjää, siis miten ydinasesuurvalta toimii missäkin tilanteessa. Yrittäisitkö syventyä ja löytää mielipiteenä meille suomalaisille sen parhaan ulko- ja turvallisuuspolun - ellei se onnistuisi niin olisiko tässä osviittaa siihen ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2010/12/suomella-on-luontainen-mahdollisuus.html - , vai olisiko tavoitteena tämä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/suomi-nato-taistelualustaksi-ja.html - ?
 
.. olla sotilaspoliittisesti puolueeton, kuten kansakuntamme |2 vielä tahtoi siinä oikeassa ja luotettavassa gallupissa 11/2021 - MTS. Nykyiset mielipidetiedustelut Natosta on tehty internetpaneelein |3 ja voimakkaan mediapainostuksen ja -paatoksen alaisena, kuten virkavuosiltaan kokenein (aiempi) ulkoministerimme Erkki Tuomioja totesi - sotapsykoosia |4, jossa arvon toimittajat kiihdyttivät toinen tosiaan mitä räikeimmillä uloshuudoilla - puolueellisina lähteinä länsivallat ja Ukraina.
.
|2 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008787561.html - HS-otsikoituna lukijan mielipide näin:
 
"

Natossa emme voi edistää rauhaa

"
.
.
 
 
..
EKSTRA
 
 
HS-pääkirjoitus tänään 5.5.2022 otsikoituna näin:
 
"

Natolle Suomi ja Ruotsi ovat tervetullut vahvistus

Kun Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, Itämeren alueen ja erityisesti Baltian puolustuksen suunnittelussa kaikki palapelin palaset ovat vihdoin mukana."
 
HUOM! Liittymisestä päättävät yksittäin jokainen nykyinen nato-jäsenvaltio!
 
..
EKSTRA 2
 
 
"Kuinka raskaasti media meitä manipuloi Ukrainasta Natoon"