f-35_b.jpg

Lockheed - Martin F-35

 

 

Merkittävämpi asia on pohtia onko koko hävittäjäpommittahankinta järkevää!

HS: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006066925.html - 

 

Suomi sai hyökkäyskykyä viimeisessä Hornet päivityksessä - nyt nato-yhteensopivasti suomalaiset Hornetit voivat koettaa ilmasta maahan hyökkäystä kauas itärajan taakse - onko se viisasta sotasuunnittelua, jää nähtäväksi ja ollen kuitenkin kohtalon kysymys - juuri meille. Suomi on allekirjoittanut tämän nato-yhteensopivuuden rinnalle Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, joka antaa paljon oikeuksia USA' lle, joka on Naton ainaissotilasjohtaja. Nythän US- johdolla Suomen Lappiin - tuohon Kuolan niemimaan viereen on tulossa Naton suursotaharjoitus - ikään kuin uhitteluna ja veren kaivuuna nenästä, kun tiedämme Kuolan niemimaan tärkeyden Venäjälle!

Olisiko viisaampaa puolustuskykymme nimissä hankkia riittävän tehokas ja kattava ilmatorjuntakyky - ohjuksina ja raketteina? Ovat paljon halvempia. Nykyiset miehistölliset hävittäjäkoneet ovat riskialtis sijoitus - ne on helppo tuhota jo kentilleen. Tämän tuohoamistyön tekevät kaukaa ammutut risteilyohjukset, robolennokit ja kauempaa lähetetyt ohjukset - jopa matalasäteily-ydinasein. Lähimmät ovat Kuolassa ja Leningrad oblastin puolustusvyöhykkeellä. Kts. UPI-FIIA' n uusin selvitys!

Se tiedetään, että jo huomisen - ehkä 6-10 vuoden kuluttua parviälyiset robominilennokit ovat palveluskäytössä - ainakin Kiinassa. Yhdellä F-35 hinnalla saa 3-6 autonomista - ilman joy-stickiä - robolennokkia, teko- ja tukiälyllä. Robolennokit ovat pienempiä, jopa vain 1:4 kokoon kutistettuja miehistöhävittäjäpommittajiin nähden. Lentosäde on pidempi ja ketteryys omaa luokkaansa. Samalla häiveominaisuudet astuvat uudelle tasolle.

Parviälylennokit tukeutunevat uusiin avaruudellisiin mikrostalliittijärjestelmiin, toimien jopa aivan itsenäisesti - ennalta ohjelmoidun taktiikan ja kohdeajattelun mukaisesti. Niin, olisiko tähän 10-20 miljardin HX-hankintaan otettava vuoden kehitystauko ja katsottaisiin tarkoin ohjukselliset ilmapuolustusjärjestelmät ja nämä parviälyrobolennokit!?

 

 

...

88 Helsinki