(Nyt ollaan jo erottamassa Yhdysvaltain uutta presidentti Donald Trumppia. Vielä jyrkemmin kävi uskonpuhdistaja ja uudistaja Martti Lutherille, joka sai kirkonkirouksen ja Paavin pannabullan. Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson ennusteli Trumpille vajaata vuoden virkakautta)

Amerikkalaistutkimuksien mukaan Trump saa puolet yhdysvaltalaisista taakseen, räväkän muutaman viikon jälkeen, kun myrskyä on nostatettu vesilasiin, lähinnä median taholta. Trump on siitä erikoinen virkaansa valittu äänestyksen tulos, että hän on kunnioittamassa asettamiaan vaalilupauksia – toteuttamalla niitä, outoa ja yllättävää tässä demokratian maailmassa.

 

Miten uskonpuhdistaja Martti Luther ja Donald Trump muistuttavat toisiaan?

[ Yle - Radio yksi esitti dokumenttikuunnelman ~ https://areena.yle.fi/1-3880955Martti Lutherista ja uskonpuhdistamisesta]

Molempia yhdistää uudistusmielisyys. Trump haluaa turvata kansakuntaa vierailta vaikutteilta eikä halua maksaa muiden kustannuksia amerikkalaisten verovaroista. Luther ei halunnut aneita kerättävän sielun saattamiseksi taivaaseen.

 

 … Näin Trump voidaan erottaa!

[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702062200065904_ul.shtml - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti-linkkiin:

Onko Trump uuden ajan Martti Luther, joka joutui aikanaan kirkon kiroukseen, Paavin pannabullaan lainsuojattomaksi radikaaleilla uudistuksilla, muun muassa epäämällä kirkolle elintärkeät aneet. Trump on nyt epäämässä valtakunnan turvallisuuteen vetoamalla "epäilyttävien valtioiden" kansalaisten maahantulon. Onko Trump reviiripuolustaja eli reviristi? Otamme kansat kansoina sekä omavaraisuuden nosto ja kansallisesti eheyttävä kansakuntapolitiikka tavoitteeksi. Ei huono, vai mitä?

 

Uuden ajan Luther tarvitsee parhaat lakimiehet – selvitäkseen juristien luvatussa maassa

[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/trump-torayttaa-twitterissa-kielteiset-kyselytulokset-ovat-valetta/6299928 - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Mielipidemittaukset eivät ole koskaan täysin oikein. Trump nuijii aika herkästi itselleen epämieluisat selvitykset, mittaukset ja mielipiteet. Näyttäisi siltä, että noin puoli Amerikkaa hyväksyy Trumpin toimet.

Vaalitulos tukee linjausta, vaikka Trump voittajana sai pari miljoonaa ääntä vähemmän. Trump on väkevä oman reviirin puolustaja. Entä onko hän tosissaan amerikkalaisreviirin vartija, jää loppupeleihin nähtäväksi. Löytyvätkö Trumpin takaa riittävän osaavat lakimiehet?

 

Ruotsin Persson ennusteli Trumpille vajaan vuoden virkakautta, siis erottaminen uhkaa, niinkö?

[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/professori-arvioi-trumpille-virkasyyte-ja-ero-vuoden-sisalla-hallinnossa-mukana-erittain-pimeita-voimia/6299008 - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin:

Voidaanko sanoa, että tuomarit ovat kaikki tietäviä, kaiken yläpuolella olevia; eivät, siellä tehdään myös virheitä - mutta asiakäsittely on karannut hienotunteisuuden, diplomatian ja uskottavan tavan ulkopuolelle ja asettaa eri instituutiot halvennuksen kohteiksi. Elämme oikeasti mielenkiintoista aikaa. Taipuuko Trump ja kykenevätkö tai haluavatko Salaisen Palvelun turvamiehet tehdä kaikkensa? USA on pyssyhullua kansaa!

 

Trump ei pärjää yksin – onko alkamassa idän ja lännen yhteenotto

(Sanotaan jo nyt, että elämme kiinalaisten vuosisataa)

[ ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005078639.html - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Järkevästi kirjoitettu markkinataloushenkinen teksti, siinä on vain yksi vakava virhe - kasvu, ja siihen liittyen oleellisesti heikentyvä ympäristön laatu, joka kuitenkin kaikki meidät biosfäärilliset elättää. Pää on tullut vetävän käteen, monessa suhteessa.

 

”Trumpin kootut tölväisyt”

[ ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kate-syyttakoon-vain-itseaan-ja-muut-trumpin-kootut-tolvaisyt-britannian-kuninkaallisille/6301604 - ]

Kommentti yllä olevaan MTV-linkkiin

Kotonaan saa olla alasti. Monilta "unohtuvat" verhot auki. On itsensä paljastajia, enemmän tai vähemmän. On myös tuomioita tarkoitushakuisista alastonesittelyistä ikkunoiden läpi. Niin. Media kuitenkin näkee tällaisen aiheen aiheelliseksi kun arvioidaan Yhdysvaltojen presidenttiä – koskiko ”epärehellisimmät ihmiset” – leiskaus näin kovasti?

 

Maahantulokielto – liittovaltion tuomari – valitustuomioistuin

[ ~ http://yle.fi/uutiset/valitustuomioistuin_ei_antanut_viela_paatosta_trumpin_maahantulokiellosta/9447728 - ]

Kommentti yllä olevaan Yle-linkkiin

Trump käy sotaa myös omia järjestelmiä vastaan. Aiheellisesti, aiheetta vai taitamattomuuttaan sotii? Mitä ilmeisimmin hyvin harva on pääsyt perille tai jyvälle mikä on Trumpin todellinen tavoite ja päämäärä. Onko kyseessä sekaannuksen aiheuttaminen, loogisen, mutta yllättävän pimennossa olevan epäkohdan korjaaminen tai muutoin vain toiminta ilman päämäärää?

Kuitenkin se on käynyt selväksi, että hän koettaa täyttää vaalilupauksiaan, vai eikö todellisuudessa lopulta niitäkään! Onko tämä toimintaa ilman päämäärää?

 

Trump käy median kimppuun – media ei kerro terrorismista riittävästi!

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005078074.html - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Trump on yllättäen yhdessä kohtaa väitteensä alkulähteenä oikeassa - siitä media ei juurikaan, jos lainkaan mainitse. Mikä se voisi olla? Se on alkulähde, media ei ole pureutunut syyn ja seurauksen lakiin; syntytekijöihin, mitkä esimerkiksi saivat aikaiseksi kuuluisan Afganistanin (2001 – jatkuu edelleen) ja Irakin sodat - 9/11 terrori-iskut Yhdysvalloissa. Tosin Trump ei liene oivaltanut näitä islamistisen terroritoiminnan alkulähteitä. Kaikkeen on aina, toistan - aina syynsä.

 

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov otti kantaa trumppismiin vs. Obaman kausi

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005078638.html - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Old Media trolling jylyää Foxilla. Ei taida Uutiskanava Fox muistaa Laosia? Eikä Syyriaa, jossa USAF aloitti ensimmäisenä rynnäkköpommitukset - ilman mitään mandaattia, vuonna 2014. Edelleen Fox ei tunnu tietävän, että USA tuki asein ja rahalla Afganistanin Mujahideen kapinallisia (vuosina 1975 – 92) kuin myös nyt Syyrian kapinallisterroristeja. Muistaako Fox nuoremman presidentti Bushin Irak taisteluhyökkäyksen ja miehityksen Irakiin, ja jälleen ilman mitään mandaattia – valhein YK yleiskokoukselle.

 

Trump puolustaa Venäjän presidentti Vladimir Putinia – ”mekin olemme tappaneet”

[ ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201702062200065775_ul.shtml - ]

Kommentti yllä olevaan Iltalehti linkkiin

Yhdysvaltain ilmavoimien US Air Force’ n pommituskohteita Laos, Vietnam, Afganistan, Libya, Jemen, Syyria ja niin edelleen. USAF peacemaker massapommitusten määrä on maailman suurin.

 

Päätämme mediakierroksemme Trump – hysteriaan

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005077471.html - ]

Kommentti yllä olevaan HS-linkkiin

Paisutteleeko media omankaltaisellaan Old Media trolling' lla case Trumppia? Onko Trump loukannut median kunniaa, jo liiaksi? Käykö nyt perinteellinen media Trumpin kimppuun väärin asein? Mitä Trumpin tyttären, Ivankan mies – juutalainen Jared Kushner onkaan supattanut appiukkonsa korvaan kaikkialle leviävästä suoramediasta – kansankanavasta – Twitter, Facebook ja muut suorakanavat?

 

Mikä on Yhdysvaltain uuden ennen kokemattoman presidentin todellinen tavoite – Suurdiili?

Nyt maailma kysyy mitä tämä Suurdiili on? Onko kaiken takana vain kasvuhoenta, jolla tehdään jälleen Yhdysvalloista suuri ja mahtava? Onko takana oma yltäkylläisyyden sumentama materiaalisen elämisentason nosto oikeasti koko kansalle? Eikö Trump oivalla, että rajallinen ympäristö – biosfääri – joka meidät kaikki uskonnosta riippumatta elättää – voi olla nyhtötalouden kohteena loputtomiin. Sen Trump on hyvin oivaltanut, että USA’ n liittovaltiolla on jo liikaa velkaa!

 

Onko Trumpin takana jokin sellainen diili, jota vielä media eivätkä muutkaan ole oivaltaneet?

Vai onko trumppismi sittenkin kulutusvähentäjä ja näin säästää ympäristöä, sillä protektionismi, omavaraisuuden nosto ja vain kahdenvälisyys eittämättä vähentävät kulutusta – nyt globalisaation on sanottu nostavan elintasoa, kauppaa – siis kulutusta.  

 

Onko Trump reviiripuolustajana osin oivaltaja,

 … miten lopulta luontoa säästetään – vähentämällä omavaraispyyteellään kansalaiskulutusta ja näin olisi siirtymää kestävämpään talouteen, kestävämpään kulutukseen ja kulutustavaroiden elinkaaren reippaaseen pidentämiseen – jolloin ei tarvita niin paljon massatuotantoa.

Laadukas tuotanto voi ehkä työllistää enemmän, ei tarvita suuria robotiikan massaeriä, vaan kestävyyttä käsityövaltaisempana. Nyt kotimme ovat täynnä Kauko - idän halpatavaraa, jonka yhteydessä olemme nostaneet ostovimmallamme Kiinan maailman suurimmaksi – jo ohi Yhdysvaltojen.

EKSTRA

... HS-toimittaja Laura Saarikoskelta ensimmäinen vihje, että Old Media trolling on olemassa ja samalla sen ollen suuri virhe. Media käy kamppailua laadustaan, arvostaan, arvostuksestaan ja vallastaan ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005080391.html -

PS

Ellet näe tekstin linkkejä tai et saa niitä auki, on tämä teksti luettavissa kokonaisuudessaan toimivine linkkeineen täältä ~ x -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

...

AL | US | PZ | BL | BL | VU | T | FB | FB | BLOG 121433

DOC Uuden ajan Luther_Trump_06022017 – Microsoft Word Starter

PVM 08022017

|1007|1060 |