...

HS

"Covid-tauti pysähtynee vasta rokotteeseen, ja sinne on pitkä ja piinallinen matka"

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006471994.html  - 

.

IJL-kommentti --- 

1 - HS-ote: " ... työkalupakista huolimatta virus levisi joka puolelle Kiinaa ja maailmaa, osin alkuvaiheen pimitystoimien ja vitkastelun vuoksi ... ", tämä jaksetaan toistaa liki jokaisessa tämän aiheen jutussa.

Tuo toisto on ikäänkuin ainoa tartuntapinta, josta löydetään jotain moitittavaa ja väärää* - muutoin erinomaisesti (?) hoidetussa Kiinan omassa jättiepidemiakriisissä. Tässä kohdin on hyvä muistaa, että Kiinan 1398 miljoonaa ihmistä edustavat maapallomme väestöstä 1,4/7,8 osaa!

Toisaalta Korean niemimaalta halutaan saman tyyppinen asia informoida näin:

" ... ”Näillä tiedoilla en vielä huolestuisi. Löydöksellä saattaa olla useita eri selityksiä”, kommentoi infektiosairauksien professori Anu Kantele Helsingin yliopistosta. ”Tästä uutisesta puuttuu nyt niin monta palapelin palaa, että odotetaan lisätietoja.” ... " -HS-ote jutusta ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000006472379.html -.

Yllä olevassa kohdin samantyyppistä seikkaa ei nähdä monikertamoitittavana eikä vääränä, onhan kyseessä mielellään mielletty "läntisen kulttuurin valtio"! (?) Ehkä Kiinankin viranomaiset Wuhanin osalta alussaan pohtivat samankaltaisesti kuin Etelä-Koreassa, jossa on noin 52 miljoonaa asukasta. Ne mittasuhteet ja niihen kohdistetut toimenpiteet tulisi aina muistaa kun katsomme Kiinan suuntaan.

Ruotsalaiset näkivät Covid-taudin asian omalla tavallaan [~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006471765.html -] - he ehkä halusivat yhdeltä osin immunisoida ruotsalaiset, sillä se on tehokas, mutta monia tappava tapa. Esimerkki hyytävimmillään löytyy Mustasta surmasta, joka Keski-ajalla tappoi puolet eurooppalaisista. Oletettavasti osa tuosta toisesta puolesta sai immuniteetin?

Ruotsalaiset ehkä kokivat yltäkylläisyyteen tottuneina pelottavaksi kahlehtia yhteiskunnallista liikettä ja kulutusta? Ehkä veneen ruori nyt kääntyy - Ruotsissa on kuollut jo nyt suhteellisestikin monikertainen määrä meihin suomalaisiin nähden. >

.

2 - Rokotteista toivotaan apua tai osuvasta lääkityksestä

Virus on eliö kuoleman ja Elämän rajoilta; sen ainoa tehtävä on lisääntyä evoluution pääsäännön mukaisesti. Virus ei tapa. Ihminen sen sijaan myös evoluutio-ohjattuna eliönä tappaa - tietoisesti.

Virus vain lisääntyy - tarviten "isäntäkasvin", joka joko syyn ja seurauksen lakien mukaisesti kuolee tai ei edes oireile. Emme tiedä tarkoin miksi näin. Emme tunne muutoinkaan viruksista paljoakaan!

Virukset ovat olleet "aina" - alun alkuhämäristä lähtien

Virus on evoluution huipputuote, joka osaa sopeutua kilpailutilanteessa. Emme tiedä kuinka paljon erilaisia viruksia on, mutta huonoimmillaan jokainen laji tarvitsee oman rokotteensa. Rokote taas menettää tehonsa, kun virus muuntuu.
.


Btw. Sama asia on bakteerien osalta, jotka voivat saavuttaa vastuskyvyn kaikille antibiooteille. Näin syntyy vaarallinen "kuoleman lähettiläs", silti elämme bakteerien ansiosta (vatsassamme oleileva bakteerifauna).

.

Entä virukset, kun asetamme toiveen rokotteisiin?

Virus osaa väistellä nuo rokotteet - muuntumalla, evoluution ohjastamana. Entä immuniteetin hallinta? Kuten todettua, viruksia on aina ollut ja ne ovat raivanneet ihmiskuntaa aika-ajoin. Suomessakin Espanjan tauti, vähäisemmin Aasialainen 1957 ja Hongkongilainen 1968. Olivat kuitenkin aikansa pandemioita.

Immunisaation saavuttaminen maksaa ihmishenkiä

Ihminen on esiintynyt kädellisenä "apinana" ehkä noin 200 000 vuotta, ja tuon ajan puitteissa virukset ovat aivan varmasti harventaneet tätä suuraivollisten populaatioita, pitäen sen suhteellisen määrän tasapainossa muihin lajeihin nähden. Nyt meitä on äskettäin edesmenneen ympäristöfilosofi Pentti Linkolan sanoin - liikaa (?)

US' n New Yorkissa haudataan Covid-uhreja jo joukkohautoihin [~ https://yle.fi/uutiset/3-11302581 -] - liiketaloudelliset kapasiteetit ovat näin ylittyneet ja vangit ovat hälytetty apuun. Ajaako US-presidentti Donald Trump "The America First" -filosofiallaan liiketoiminnan jatkuvuutta ohi Elämän?** e

 

...