timo%20kivinen%20-%20komentaja.jpg

Puolustusvoimien uusi komentaja - kenraali Timo Kivinen

https://yle.fi/uutiset/3-10901841 - 

...

HS

Uusi komentaja Timo Kivinen: Puolustusvoimien kansainvälisten harjoitusten määrä ”ei tule kasvamaan, pikemminkin päinvastoin”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006191156.html  - 

...

Ilkka Luoma 1.8.2019 - 17:48
Armeijassamme on oivallettu jälleen todellisuus ja oma väkevä kyky puolustaa vastuullisesti omaa maataan - omin voimin, vähentäen uhkaa naapureille tuovien ulkoisten sota- ja taisteluvoimien tuontia maahamme - sota- ja taisteluharjoituksina. 

Jo presidentti Urho Kekkosen aikana armeijamme komentaja oivalsi kohteliaasti vastata YYA-aikaisen Moskovan kosiskeluun järjestää yhteinen sotaharjoitus Suomessa - "Kiitos ei" -tuolloin oli suoraselkäisyyttä ylläpitää sotilaspoliittista puolueettomuutta. 

Nyt on uudestaan oivallettu heti uuden komentajan ensipuheessa mitä merkitsee sotilaspoliittinen liittoutumattomuus, jopa puolueettomuus - tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä. Uusi komentaja on varmaan huomannut, että Kuolan niemimaan Venäjän strategisten ydinsukellusveneiden - Borei/ Bulavoiden - tukikohdat ovat lyhyen ilmarynnäkkömatkan päässä Lapin lentokentiltä. Uusi komentaja on varmaan perehtynyt Venäjän puolustusdoktriinien karttoihin - juuri pohjoisen osalta. 

Meille ei kohdisti mitään ulkoista sotilaallista uhkaa - mistään ilmassuunnasta, kun oivallamme, ettemme kutsu maahamme mitään sellaista vierasta taistelu- ja hyökkäysvoimaa harjoittelemaan, jotka ilmiselvästi aiheuttavat uhkaa rajanaapureillemme. 

Uusi puolustusvoimien komentaja voisi nyt samalla irtisanoa Nato - Isäntämaa pöytäkirjan, siinähän on kuuden kuukauden irtisanomisaika. Pöytäkirjaa ei aikanaan esitelty kansakunnallemme ennen allekirjoitusta, eikä annettu mitään mahdollisuutta antaa siihen hyväksymistä tai hylkäämistä! 

Suomi on hyvä maa ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse; näin sanaili Suomen edesmennys sinivalkoinen ääni - kenraali Adolf Ehrnrooth - Mannerheim ristinritari. Näinkö nyt meille puhaltavat uudet tuulet ja samalla annetaan arvo kansakuntamme suurelle enemmistölle, joka sanoo uskottavasta gallupista toiseen Natolle - lännen sotakoneelle: "Kiitos ei", kuten aikanaan osasimme vastuullisesti sanoa myös Neuvostoliitolle "Kiitos ei".
 
...