964

neutriino2.jpg

Kuva: ~ https://www.aka.fi/tietysti/tapahtumat/tietobreikit1/pieni-pienempi-neutriino/#fa9c0d6e  - 

" ... Selkokielellä neutriinot siis muuttuvat toisikseen lentomatkansa aikana. Kun Auringosta lähtiessään kaikki neutriinot ovat elektronin neutriinoja, matkalla kohti maata osa niistä muuttuu taun ja myonin neutriinoiksi, jolloin Maassa havaitaan niitä kaikkia tietyssä suhteessa. Neutriinojen oskillaatioon vaikuttavat lentomatkan pituus, sekä hiukkasten energia ... " -AKA-ote (Suomen Akatemia - ~ https://www.aka.fi

 

 

*

..

HS-otsikko: "Mustan aukon ja tähden väkivaltaisessa kohtaamisessa syntyi haamuhiukkanen, joka kiiti avaruuden läpi maapallolle saakka"

 

..

Artikkeli vie meitä "alun hamaan alkuun" -mikä se sitten lieneekään

Tosiasia on kuitenkin se, että meistä jokainen kantaa alun viestiä - sieltä alun hämäryyksistä. Ensinnäkin olemme geneettinen jatke Elämän alun ensihenkäyksestä. Toisekseen sisällämme kaiken tuon hiukkaskiihtyvyyden, mitä mieliä avaava HS-artikkeli kuvastaa - protoneineen ja neutroneineen - elektroneineen.

Emme voi unohtaa, että pienimmätkin teoretisoidut säikeet kannattelevat oloamme tuolta atomien ja hiukkasten maailmoista. 

 

Jossain siellä maailmojen syvyyksissä sijaitsee se henkäys, jota hienosti Elämäksi kutsumme

Vai onko Elämää vain meidän mielikuvituksessa, eikä sitä itse asiassa ole - on vain jatkumo pienuuden säie-energioista atomien kautta molekyyleiksi ja konstruktioiksi, vaikkapa nimeltä ihminen, jolle evoluutio loi ne ominaisuudet, joilla meidän tulisi sisäistyä, lomittua ja sopeutua vallitsevuuteen, joka keskinäisyydessään Elättää meidät kaikki.

 

Silti neutriinot jatkavat matkaansa - emme tiedä niiden alkuperää emmekä päämäärää

Artikkeli kertoo luotisuoruudesta ja loputtomuudesta - näitä adjektiiveja luontokemia ja -fysiikka ei tunne teoreettisina ilmiöinä, vain sen, että kaikki kaareutuu - lopulta jonkin meille käsittämättömän massakeskipisteen ympärille.

Missä massakeskipiste on - olisi se kaikkien vastauksien äiti, sillä sieltä se alkukin hahmottuu, kuin kaiken lähtökohta "puurosta", jossa vallitsi täydellinen harmonia, kunnes jokin - nyt meillä tunnettu Big Pang pamahti, ja laittoi väreilevät jouset liikkeelle (string theory) - leviämisvaiheeseen, mistä alkuun ulottuvat "kuminauhat" lopulta nyppäävät kaiken takaisin - loputonta leviämistä ei ole, sen takaa massakeskipiste, jota emme ole löytäneet.

 

Olisiko neutriino viestintuoja *- se kaikkeuden universaali ohjelmistorata, joka kulkiessaan jättää ohjelmahyppyjä matkalleen - matkalla siihen viimeiseen päättökäskyyn, joka lopulta vääjäämättä tulee - milloin, emme tiedä.

 

Universumin käyttöjärjestelmä - olkoot se jumaluutta.

.

|* Emme tunne neutriinon "string theory" rakennetta - voisiko energia puhtaana sisältää tietoa - viestin ja/ tai rakenneosasen johonkin "ennalta suunniteltuun"? [!]

 

..

HS-linkki ~ https://www.hs.fi/tiede/art-2000007835302.html  - 

.

|[6|44]  TIEDE  |[25583]  SUOMI 24 | BLOG |[10|84]  TIEDE |

..

EKSTRA I

https://tekniikanmaailma.fi/tahtitieteilijat-loysivat-ensimmaista-kertaa-kosmisten-haamuhiukkasten-lahteen-useiden-viestintuojien-aika-astrofysiikassa-on-saapunut/

.

EKSTRA II

~ https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007315684.html  - 

"Neutriino on huomaamaton alkeishiukkanen, joka ei oikein tee mitään – Silti se voi antaa meille vastauksia olemassaolon peruskysymyksiin"

.

EKSTRA III

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/aavehiukkasten-arvoitus-ratkesi-neutriinon-ampui-energiaa-oksentava-blasaari/

 

 

...