| 347662 | [c]

 

riskinato.jpg
 

 

Piirros: ~ https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkija-natoon-liittyminen-olisi-suomelle-hyvin-riskialtis-tilanne-olemme-nahneet-miten-venaja-pyrki-estamaan-sen-ukrainassa/8364554 - 

 

***

 

..

Naton uhka piilee sen jäsenyydessä - olemme aivan liian väärässä paikassa!

 

48x48_20191004131740879.jpg
 


06.06.2022 - 12:19
 

 

HS-ote: " .. ”Venäjän häikäilemätön hyökkäys Ukrainaan osoitti, ettei sotilasliittoutumien ulkopuolella pysyttely taannutkaan rauhaa, vaan pikemminkin altisti etupiiripolitiikan pelinappulaksi.” .. "

-löytyy linkin ~  https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008863045.html  - alta, HS-otsikoituna näin:

"Hartaasti vaalitusta vakauspolitiikasta ehti tulla Suomelle taakka".

..
Meille Suomelle sotilaallinen vakaus- ja omaehtoisliittoutumattomuus, joka kysyttynä oli vielä MTS 11/2021 yli puolen Suomen toive ja tavoite - takasi juuri meille suomalaisille rauhan, aina vuodesta 1946 alkaen.

Nyt Ukrainan sodan alusta alkaen ja vähän aiemminkin mediapooli aloitti historiallisen manipulaation - tavoitteena viedä noin 20 vuotta vastahankainen Suomen kansa Natoon -

.. lännen sotakoneeseen ja samalla alkoi Venäjän uhan luonti, pelottelu ja jopa puolikätketyn "russofobiaattisen vihan" lietsominen itäistä rajanaapuriamme - Venäjää kohtaan - koko 1300 kilometrin mitalta.

Toistaiseksi mediapooli ei ole kyennyt aikuisten oikeasti ja journalismin hyvien periaatteiden mukaisesti edes perustelemaan tuota väittämäänsä Venäjän uhkaa -

.. 

Esitän nyt vakavan kysymyksen kaikkien mediatorvien ja -pasuunoiden päätoimittajille:

"Kerrotteko nyt tasapuolisuuden hengessä miten Venäjä on uhannut meitä suomalaisia viimeisen reilu 20 vuoden aikana, aikana jolloin nyt esikuvaksemme paatoksella ja hurmoksella nostettu suojelijamme Yhdysvallat kaukaa valtameren takaa kävi omia hyökkäyssotiaan, paljolti ilman minkäänlaista kansainvälisen yhteisön mandaattia ja kaukana omilta rajoiltaan -

- USA' n hyökkäillen vapaan sanan, oikeusvaltioperiaatteen ja demokratian nimissä kehitysmaita vastaan, jopa esitetyin valhein YK' n edessä - rynnäköiden ja pommittaen Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan ja lopulta Syyriaan
 

- unohtamatta aiempaa US/Naton pommitushyökkäysretkeä Euroopan Serbiaan 1989. [T-1]


Mikä olisikaan se oikea vastaus tuohon median viljelemään ja keinolannoittamaan väitteeseen Venäjän uhasta kansakuntaamme kohtaan?

--
Suomea ja Ukrainaa ei voida koskaan rinnastaa toisiinsa -

.. tosin rajanaapuruus on, kuten monilla muillakin valtioilla Kazakstanista aina Kiinan kautta Pohjois-Koreaan - heilläkin on yhteistä rajaa Venäjän kanssa.


Ukraina oli osa Neuvostoliittoa, mitä me emme olleet koskaan -

.. emme edes tarkkaan ottaen osa Venäjää - olimmehan Venäjän tsaarin oma Autonomiaa 1809-1917, joka ilman tsaaria - "uusvaltiona" salli lopulta vallankumouksensa myötä meille uutena Neuvosto-Venäjänä itsenäisyystunnustuksellaan 4.1.1918 tunnustetun aseman kansojen joukossa.

.
Ukrainaa ja Venäjää yhdistää historia, uskonto, osittainen aatemaailma ja slaavilaisuus, kuin kieli ja monet tavat aina nimistä alkaen

Meilläkin on monia yhdisteitä täältä idän ja lännen vedenjakajalta venäläisyyteen -
.. kielilainoja, kulttuuria erityisesti Itä-Suomessa, osin pieneltä osin uskontoa ja perimää, mutta ei juurikaan muuta - ehkä tietty terve melankolia voisi olla join lisäyhteys (?) - mutta kuten todetaan:

Venäläisiä emme ole, ruotsalaisiksi emme tule - olkaamme siis suomalaisia - toimii edelleen hyvin.

--
Suomella on eräs ainutlaatuinen ominaisuus -

.. voimme olla neuvottelupöytien huomaavainen ja toisten sisäisiin asioihin sekaantumaton kansakunta, joka osaa avata ovia niin itään kuin länteen. Tämä on kiistattomin voimamme, joka takaa tuon vuodesta 1946 alkaneen rauhan kaikkiin ilmansuuntiin, mikä vahvistui jo vuonna 1975, kun presidentti Urho Kekkonen kopautti päätöksen puheenjohtajanuijallaan Eurooppaa vakauttaneelle ETYK-juhlakokoukselle.

TP Sauli Niinistökin, ollessaan älykkäässä todellisuudessa kiinni, osasi lausua viisaita:


"Tarjotkaamme hyviä palveluksia" -tämän tarkoittaen jopa välittämistä (sanalla on kaksi eri merkitystä!) idän ja lännen osalta - vaatimattomasti ja eleettömästi, ja todellisuudessa kansakuntamme suurenemmistö puolsi tätä toimintafilosofiana.Natoon runnominen vailla vertaa!

Media aloitti raskaan informaatiollisen manipulaation hyvissä ajoin ja siihen antoi vauhtia Venäjän hyökkäys Ukrainaan - paljolti syyn vuoksi, jossa Minskin sopimusta (1 & 2 -ehkä 3! ratkaisee) ei avattu koskaan ja syyn, jossa Kreml on lupautunut auttamaan venäläisiä ja venäjänmielisiä -kuin -kielisiä - myös ulkomailla.

Moni ei muista, ei ainakaan mediapooli, että Ukrainassa on noin kuuden miljoonan venäläismielisen kansanosa, joka haluaa vähintäänkin itsehallintoa ja oman äidinkielen käyttöä turvatusti aina lastensa koulukäynnistä alkaen, sen ollen nyt monin osin mahdotonta Ukrainan uudistetun kielisäännöksen myötä.

2

 

Ukrainan sota päättyy,

.. kun US ja EU huomaavat ettei Venäjää voida kukistaa, ei edes lopulta heikentää - pakotteinkaan, sillä tilanne on nyt toinen kuin Neuvostoliiton romahtaessa, silloin venäläiset olivat yksin. Tänään Venäjän takana tiettyyn pisteeseen seisoo Kiina - maailman suurin talous- ja kauppavaikuttavin valtio. Kiinan intressi on päättää Ukrainan sota, ja Kreml tietää tämän.

Venäjää edesauttaa sekin, että se on maailman suurimpia omavaraistalouksia - lopulta suurien kriisien keskellä. Kiina tietää tämän erityisen hyvin! Ihminen tarvitsee ravintoa -elääkseen.

--
Nyt riittää enempi idän ja lännen vastakkainasettelun lietsominen,

.. sillä sen lopputulemana on tapahtumasarja, jossa ei Nato - eikä mikään muukaan sotilas- ja sotaliitto auta meitä suomalaisia. Emme halua kansakuntana viljellä ja keinotekoisesti lannoittaa tätä vastakkainasettelua [673|3340 ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy - ] - se on meille liian vaarallista, kuten Nato-liitos, jonka Turkki saattaa jo oivaltaa -

.. meidät liian vaarallisena geopolitiikkana, joka estää minkään Nato-valtion tulon taistelemaan maahamme ydinasesuurvalta Venäjää vastaan - tietäen Kuolan niemimaan tärkeyden Venäjälle ja yllättäen koko muulle maailmalle!

Turkki, Unkari, Saksa ja lopulta Ranska ymmärtävät, että Suomelle on aivan jokin muu tehtävä kuin olla Venäjään vastakkain asettuneen sotilasliiton jäsen.

Nuo Niinistön sanat - hyvistä palveluksista - on jäänyt itämään vastuullisiin valtioihin - erityisesti Kiinaan, jolla on meille viesti, .. johon palaamme myöhemmin. Tuo viesti tiedetään jo Kremlissä!


--
TP Niinistön on aika palata viisauteensa nähdä kaikki ilmansuunnat yhtä arvokkaina kansakunnallemme ja pudottaa silmiä muuranneet laput silmiltään -

.. tosiasiat hiljalleen lipuvat myös mediapoolin puolueellisuus- ja yksipuolisuuskammioihin, kun saamme tasapuolista uutisvirtaa Ukrainasta -

.. lisäksi jo nyt Suomen kansa kummeksuu kuinka median lietsoma Venäjän uhka ei sitten Nato-ilmoituksen jälkeen ainakaan toistaiseksi ole toteutunut, kuten Supo' n päällikkö Antti Pelttarikin toteaa olevansa yllättänyt https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008866062.html - .Presidentti J.K. Paasikivi: "Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen" -osapuilleen näin .., toisaalta voimme juuri nyt sanoa - kiinalaisittain: 

 

"Pidä viholliset kaukana valtameren takana ja ystävät lähellä - heti reviirirajaltasi"

 

.

 

 

 

nato19.jpg
 

 

 

 

 

..

EKSTRA

~  https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/05/amerikkalainen-strategia-yllapitaa-omaa.html - otsikoituna näin: 

 

"

Amerikkalainen strategia ylläpitää omaa maailmallishegemoniaa - osa 1

-IJL-blogi

 


..
70283

..

 

 

|  4  TIEDE  42  |  240  SUOMI24  582  |   VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  Twitter  |

 

 

 

...

e