cn_delegation.jpg

Kiinasta vieraili naisten- ja lasten oikeuksien Naisten Federaation delegaatio eduskunnassamme

 

HS:

Feminismi saa jalansijaa Kiinassa, ja se aiheuttaa kommunistisen puolueen johdossa kauhua – ”Poliisit reagoivat todella nopeasti”, sanoo aktivisti

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006094880.html - 

 

Ilkka Luoma 6.5.2019 - 8:33
Tasa-arvon esittäminen Kiinassa ei ole vaarallista, mutta itsensä vaginaksi pukeminen on vastoin tuhansia vuosia vanhoja kiinalaisia tradioita ja on sitä paitsi säällisten tapojen vastaista. Se jos lännessä saa esimerkiksi miehet pukea itsensä penikseksi, vaikka alkaen otsasta - ei tarkoita sitä, että se on jotenkin yleismaailmallista ja malli riekkujan elämästä - kaikille. Kiina ja kiinalaisuus on jatkuvista korkeakulttuureista se maailman pisin*. Kiinassa on omat tavat - kiinalaisuus on tuhansia vuosia vanha yhteiskunta, jossa kommunismi virallisena lähtökohtana on hyvin nuori. 

Suomessa kävi jo vajaa kymmenen vuotta sitten kiinalainen Naisten Federaation lähetystö, jonka mandaatin oli kirjoittanut Keskushallinnon korkein elin - istuva politbyroo. Naiset tulivat Suomeen - ensimmäisenä länsimaana (!) - hakemaan ajatuksia, ehkä ystävällisiä "neuvoja" ja osviittaa mitä lännessä merkitsee naisten ja lasten oikeudet. Isäntänä toimi Ympärisöteollisuusyhdistys - yllättäen. Kävimme muun muassa eduskunnassa ja siellä meitä otti vastaan vihreiden Tuija Brax ja demareiden Päivi Lipponen. Loppuraportti matkasta on tehty. 

Kiinalaiset olivat innoissaan Rovaniemen matkasta, kun oli saatava jotain konkreetista - pelkän poliittisen mielipideilmaston lisäksi. Rovaniemellä tutustuttiin päiväkotitoiminnasta peruskouluihin ja vielä yliopistoonkin ja näin delegaatio oli tyytyväinen osioon, jossa pohdittiin lasten ja naisten asemaa suomalaisessa oppimaailmassa. Rovaniemi sai loppuraportissa suuren arvostuksen. Nyt Suomeen on tulossa uusi Naisten Federaation delegaatio ja katsotaan saadaanko näin jotain jo uutta heillekin meidän poliittisesta yhteiskuntamallista - liittyen naisten- ja lasten oikeuksiin. 

Moni huomaa, että lasten- ja naisten oikeuksien jälkeen on se laajempi käsite - ihmisoikeudet. Kiinalaiset kiiruhtavat hitaasti omalla laillaan ja heillä toimii tuo tuhansia vuosia vanha perinnekartta, jota hiljalleen reivataan vastaamaan uutta kiinalaisen maailman tarvetta.
 
...
.