h%C3%A4pe%C3%A4.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-7596526 - 

 

..

 

 
48x48_20191004131740879.jpg
 

 

24.08.2021 - 12:01

 

Häpeä on noloutta vajavuudesta, kun on täytynyt lähteä näyttö- ja vertailukilpaan, sillä aina löytyy voittaja, jolla on enemmän ..
.
YLE: "Häpeä voi ajaa ylivastuullisuuteen, suorittamiseen tai näkymättömyyteen turvautumiseen – syvällä lymyilevä häpeä ohjailee monien elämää"

 

https://yle.fi/uutiset/3-12065937 -
.

Häpeä on myös muuta, se voi olla noloutta kun tietää minulla menevän erityisen hyvin ja tietää, että maailmassa on satoja miljoonia, joilla ei ole edes puhdasta vettä!

Nykyaika - informaatiovirtojen nykyaika - on tuottanut tietouden, väitteiden ja olettamuksien myötä myös myötähäpeää sellaisia kohtaan, jotka tienaavat liikaa, syövät liikaa ja hamuavat liikaa - yli sellaisen määrän, jota voidaan jo kutsua maailmalliseksi kohtuudeksi.

 


Elämme epätasaisessa maailmassa - Suomessakin

Häpeä on liikutusta heräävästä vajavaisuudesta, osallistumattomuudesta ja vastahankaisuudesta kaikkeen sellaiseen, joilla voitaisiin tehdä hyvää - luopumalla omasta liiallisuudesta muiden hyväksi, sellaisten osalta, joilla ei ole juuri mitään.

Onko häpeällistä olla liian rikas, liian omistava - liiaksi kuluttava ja erityisesti liiaksi haitallista jälkeä jättävä - on se on häpeällistä luontobiologiaa kohtaan, joka lopulta Elättää meidät kaikki - niin häpeilevät kuin häpeämättömätkin.

Tietämättömyys hävettää, kun kohtaa tietäjän, joka on kartalla missä mennään. Häpeää koetetaan piilotella väittein, vahvoin luuloin ja lopulta keinosta helpoimmalla - 'torpata | dissata' kokonaan viisaan ja tietävän tieto - humpuukina.

 


Sisäishäpeää on myös ujous,

.. kun ei uskalla tai tohdi kuin arvaakaan esittää omaansa, vaikka se olisi täysin oikein ja ajassa - ei ole uskallusta häpeämättömän edessä, joka luulee tietävänsä kaikki ja esittää olemattomuuttaan voimalla, mahtipontisuudella kuin kuin uskolla omasta kaikkivoipaisuudesta. Häpeällistä - eikö?

 


Likaiset vaatteet voivat hävettää, kun se ilmaisee köyhyyttä, ..

.. entä mitä muita vastaavia maailman edessä olemattomuuksia löydät, jotka aikaansaavat häpeää omasta aikaansaamattomuudesta?

Onko häpeää ajaa Ladalla, entä onko häpeällistä ajaa Ferrarilla, kun tietää sen oleva näyttö- ja vertailutalouden reliikki osoittamaan ajajansa erinomaisuutta, kun on kyennyt hankkimaan tuollaisen menopelin ..?

 


Mikä on häpeää ja häpeällistä?

Häpeä on vajavaisuus, mutta kuka ja ketkä määrittävät vajavaisuuden - tässä onkin Elämän eräs peruskysymyksistä!

Toisen vajavaisuus saattaa olla viesti universaalista osallistumisesta, jossa huomioidaan muutkin kuin vain itsemme. Tämän ei pitäisi tuottaa häpeää, oikeastaan vain esimerkkiä, että on muitakin ja muistutus, jossa kuolevaisuus kohtaa meidät kaikki ... mukaasi et saa mitään, mutta jäljelle voi jäädä herännyt jäljelle jääneiden häpeä, kun poistuneen totuus on tullut kaikkinensa ilmi.

 


Hävettääkö kun olet niin häpeämätön - olet ykkönen ja estradilla -onko tämä häpeällistä?

Koet erinomaisuutta, yltäkylläisyyttä - perustelet sitä uutteruudella, nokkeluudella, osaamisella kuin ehkä hiljaa mielessäsi myös mahdollisuudesta olla viekas, härski ja likaisin asein taistelija .. onko tämä hävettävää | häpeällistä, ja muodostaako se häpeämättömyyden kehää - ympärillesi.

 


Häpeä on noloutta jostain -

.. me olemme yksilöitä, ja häpeä on mutkikas tapahtumasarja, johon vaikuttavat kasvatus, pyrkyryys, taito vaikuttaa kuin keinot olla etuilija | (myötäilijä) - mutta häpeällistä on myös olla tiedostamatta hyväksyntää olemassaolosta, jossa liika on liikaa ja jossa minäkeskeisyys on vallitseva ominaisuus - ainakin liiallisuutena, joka ylittää häpeämättömästi sellaiset rajat, joissa ole kohtuuden häivääkään.
--

Väärä sana toiselle voi olla suuri häpeä, kun herää ymmärtämään mitä toiselle sanoi - ajattelevan ei tarvitse kantaa niin suurta häpeän taakkaa kuin ajattelemattoman.

Lopuksi herääminen häpeään voi tuottaa korjausliikkeen, jossa hyvityksellä koetetaan rauhoittaa omaa mieltä (oikeasti?), joka heräsi näkemään molemmilla silmillä maailmaa, mikä tosiaan jatkuu oman elolliskehämme jälkeenkin ---

..
EKSTRA puoluepolitiikasta, vallasta ja sen menetyksestä
https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/784544578422138/ -
"Hävettääkö Timo?"

..
PS. Tämä avaus olisi voinut tulla myös maailmanmenoa - tai psykologian palstalle ...

...
37528

.

 39 - 107