euroidentiteetti.jpg

Kuva: ~ https://slideplayer.fi/slide/11484276/ - 

 

...

HS:

EU:lle nimitettiin komissaari, jonka tehtävä on ”eurooppalaisen elämän­tavan suojeleminen” – moni euro­edustaja suuttui

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006235369.html - 

.

Ilkka Luoma 11.9.2019 - 18:57
 
 
Tulimme juuri Kreikasta - Zakynthoksen saarelta. Sekin on osa EU-Eurooppaa, vaikka sen elämänasenne, -tapa ja perinne ovat erinomaisen erilaiset kuin meidän suomalaisten. Tätä en kerro pahalla, vaan hymyillen hyväntahtoisesti, sillä tuolla kreikkalaisella elämän tavalla - "eurooppalaisella tavalla" olisi meille kohtalokasta - olisimme konkurssissa ja jätteiden peitossa, siksi huonosti ainakin tuolla Zakynthoksella tuo jätehuolto toimi - kierrätyksestä ei tietoakaan. Muutoin saimme aivan erinomaista palvelua ja ystävällisyyttä. Ehkä tuo ystävällisyys voisi ulottua koko todellisen Euroopan läpi.

Toisekseen eurooppalainen elämäntapa ja arvomaailma on hyvin laaja ilmiö - Portugalin rannoilta kauas Venäjän Ural-vuoristoon - tuolle välimatkalle jää useita eri kansallisuuksia, historioita, tapoja ja kulttuureita kolonialismista maaorjuuteen - väliin mahtuvat jopa säntilliset ja järjestelmälliset saksalaiset sekä pullikoivat virolaiset, joita jäytää koko ajan maanisuus venäläisiä kohtaan, joita Virossa on koko väestöstä jopa 20 prosenttia - Latviassa vieläkin enemmän.

On suuri työ luoda "eurooppalainen elämäntapa ja -mentaliteetti" EU-komissaarina, kun koko Eurooppa ei edes kuulu EU' n piiriin - tulisikin puhua korkeintaan EU-eurooppalaisesta tavasta elää ja kokea. Siinäkin on suuri, ehkä toivoton työ - eikä ole edes tarpeen. Euroopan monimuotoisuus - slaaveineen - ja venäläisineen on erinomaisen hieno tapa ja mahdollisuus löytää oma paikkansa maailman kaikkien kansakuntien joukosta.

Euroopasta edes ei koskaan tule tältä osin yhtenäistä - eikä tarvitse. Vain yksi asia olisi hyvä saada läpi linjan Ranskan Bretagnesta Venäjän Uralille - löytää rehellisyys edes eurooppalaisuutta kohtaan, jotta saadaan ratkaistua Euroopan kokonaisvaltainen rauhankehitys - kaksi alkanutta Maailmansotaa riittää yhdelle maanosalle, joka päättyy Venäjän Volgan mutkille
.
 
...