huumeet_350px.jpg

 

Selvitys: Yhdysvaltojen huumeiden vastainen sota Afganistanissa on epäonnistunut kaikilla mahdollisilla mittareilla

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006088319.html - 

Ilkka Luoma 1.5.2019 - 11:49
 
 
Kuvastaa hyvin erinomaisen tarkan armeijan ja ilmahyökkäyskyvyn kyvyttömyyttä suorittaa tehtäviä lopullisen tavoitteen osalta. Sotakone toimii, mutta maaleja ei osata valita (ajallisesti?) - tai ohjelmistot suuntauksen osalta eivät olekaan niin päteviä kuin halutaan antaa ymmärtää. Muistamme hyvin Kunduzin sairaalan taisteluosumat Afganistanissa - kymmenien kuolleiden siviiliuhrien kera. 

Huumeet ovat amerikkalaisille arka asia. Huumekuolemat eivät ole Amerikassa vain ongelma, vaan suurongelma opioidi- ja mielenterveyslääkeriippuvuuksineen. US on huumeiden luvattu levityskenttä - tässä olisi tutkimuksen paikka, miksi juuri USA' ssa humeongelma on revennyt käsiin, ja näin jopa armeija käy kaikkialla itsenäisissä maissakin näiden lähtöasioiden kimppuun - sotakoneena, ja tälläisin lopputuloksin! 

[2009] Bolivian presidentti piti merkittävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa vieraillessaan maassamme muutama vuosi sitten. Presidentti ja itsekkin aymaraintiaani Evo Morales kertoi alkuperäintiaanien pureskelleen Etelä-Amerikassa kokan lehtiä vuosituhannet - niistä on saanut voimaa - erityisesti silloin, kun valloittaja-espanjalaiset orjuuttivat muun muassa aymarat kaivoksissaan. 

Valkoinen materialisoitunut näyttötalousihminen boosteroi kokan lehdet kokaiiniksi. Ei ollut intiaanien vika ja syy siihen, että valkoinen rotu kiihkoissaan ja kiksihurmoksessaan buusteroi (=vahvisti) kokan lehdet 100- ja 1000 -kertaiseksi kokaiiniksi. Intiaaneille olisi kelvannut pelkät luonnontuotteet, mutta valkoinen ei tyytynyt tähän - vaan kemikalisoi kasviksit valkoiseksi jauheeksi - kun mikään ei enää riittänyt - piti saada entistä kovempia hallusinaatioita - no, seuraukset tiedämme! 

Herää kysymys mitä muuta Afganistanissa voitaisiin viljellä kuin unikkoa, josta huumeet uutetaan. Mitä Afganistanissa oli viljelty aiemmin - ennen muiden sotkeutumista heidän sisäisiin asioihin - alkaen englantilaisista jo 100 vuoden takaa. Onko meneillään oleva US-johteinen sota syy nykyviljelyyn?
 
 
...