ILU_hymy.jpg

      10022020

BLOG
...

 • 1

 • Vastaus Paperiliiton ja Metsäteollisuuden sovinto­ehdotukseen viivästyy – Ammattiliitto Pro hylkäsi teknologia­teollisuuden sovintoesityksen

  Ilkka Luoma 10.2. 1:05
  Sanotaan, että historia toistaa itseään. Ehkä, mutta tämän paperitaiston - sellutaiston osalta paluu menneisyyteen juuri tässä kohdin on aiheellista - tässä tekstiä vuodelta 2005:

  [2005]
   Suomi sai takkiinsa runsaasti kun jalostamaamme paperia ei valmistettu seitsemään viikkoon. Kansantaloudelliseen tappioon ja markkinaimagoon aihetetun tahran syyllistä on turha hakea. Maailma on muuttunut; nyt on menossa kansainvälinen työnjaon uudelleen järjestäyminen. Eilisen ja tämän päivän kehitysmaat ottavat osansa työnjakautumisesta hinta- ja laatukykynsä mukaisesti.

  Paperilakko oli ratkaiseva taisto, jossa ei saavutettu suomalaiselle työlle mitään. Nyt jo muilla aloilla oleva mahdollisuus ulkoistaa on myös mahdollista paperitehtaalle. Lakon aikana uutisoitiin Stora-Enson tutkivan kokonaisten paperikoneiden siirrosta Kiinaan.

  Kiinalaiset ovat jo aiemmin siirtäneet täysiä tehtaita ja voimalaitoksia omaan maahansa länsimaista. Nyt ei ole kyse pelkän työpaikan siirtymisestä, nyt on myös kysy kokonaisten tuotantolinjojen siirrosta sinne missä työnteko on edullisempaa ja missä kulutusmarkkinat ovat lähellä.

  Suomalainen perinteellinen paperinvalmistus loppuu reilussa vuosikymmenessä. Jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa: epäkurantit siirtokelvottomat koneet ja eläköitynyt paperiväki jää Suomeen ja itse tuotannon omistus jää osin suomalaisille kansainvälisille yhtiöille.

  Toisessa vaihtoehdossa paperintekoammattitaito voi siirtyä nousevaan mekaanisen puunjalostuksen alueelle; kaiken kokoisten talojen suunnitteluun ja niiden komponenttivalmistukseen vietäväksi ympäri maapallon. Puurakentaminen on kokemassa uutta nousuaan. Puu ja puuyhdisteet ovat ehdottoman käyttökelpoisia rakennusmateriaaleja.

  Paperilakko ei vaikuttanut millään lailla meneillään olevaan kansainväliseen työnjakoon, paitsi siltä osin, että ulkomaalaiset suurpaperinostajat vaativat suomalaisia hajauttamaan paperinvalmistustaan Suomessa olevan tuotantoriskin vuoksi!
  [
  Heinäkuussa 2005]
 • 2

 • Käynnissä on kilpajuoksu Afrikkaan: Suomi panostaa nyt Afrikkaan ja erityisesti Etiopiaan eikä ole yksin

  Ilkka Luoma 10.2. 1:03
  Afrikan kokonaisvaltainen tarkastelu lähtee historiasta, sillä syyn ja seurauksen laki on tältä kohdin tyly. Kolonialistinen Eurooppa yksinkertaisesti ryöstivät afrikkalaiset - lähinnä Englantina, Ranskana, Portugalina ja Belgiana - oli siellä Saksakin mukana, mutta menetti Afrikan valtauksensa hävittyään I Maailmansodan.

  Afrikka "vapautui" viimeisistä kolonialisteista vasta 1960-luvulla - itsenäistymisaallon saadessa huippukohtansa.

  Tänään Afrikka on suuren kiinnostuksen kohde - myös uudelleen EU-Euroopasta, juuri ranskalaisten osalta - sotilaina Malissa - entisessä alusmaassaan. Miksi Afrikka kiinnostaa, siksi, että Kiina operoi uudella tavalla eurooppalaisiin nähden, lähestymällä sitä, kuten se teki jo 1400-luvun alussa, ennen eurooppalaisia (?) Kts. MENZIES.

  Belgian kuningas Leopold II oli esimerkki eurooppalaisesta julmuudesta Afrikassa - mustien tapporahoistaan - vasen käsi kelpasi todisteeksi.

  Niin, ajat ovat nyt muuttuneet ja EU' kin oivalsi, että Kiina toimii jo Afrikassa; ei kolonialistina, vaan kauppiaana - saaden itselleen tärkeitä raaka-aineita, työtä suunnittelijoilleen ja vastineeksi tukee afrikkalaisia valtioita - sekaantumatta niiden omiin sisäisiin asioihin - esimerkiksi valtajärjestelmiin.

  Nyt koetetaan löytää jotain negatiivista Kiinaa kohtaan, jopa levittämällä todisteetonta juttua kuuntelulaitteista - samankaltaista syyttelyä tapahtuu tänään US' sta - kiinalaista Huaweita kohtaan - edelleenkin ilman näyttöjä. Huawei menestyy hyvin Afrikassa.

  Afrikka on huomista - niin hyvässä kuin .... Afrikkaa ei voi enää ryöstää, ja entisetkin synnit on hyvitettävä. Nyt EU' hun pyrkii paljon afrikkalaisia - sekasortoisen Libyan halki, kun järjestystä ylläpitänyt Libyan johtaja teloitettiin - paljolti amerikkalaisten avustuksella.

  Edellisen kerran Yhdysvallat kunnostautui ostamalla Afrikan mustia orjia - kymmenin tuhansin - tuhansien hukkuessa Atlantin aaltoihin.


  Afrikkaa tarkasteltaessa on hyväksyttävä tapahtunut historia ja nähdä sieltä oppi miten ei tehdä.
 • 3

 • IL: Kokoomus­vaikuttajat moittivat Niinistön Nato-linjaa

  Ilkka Luoma 10.2. 1:02
  Presidentti Sauli Niinistö noudattaa äänestäjiensä suurta enemmistötahtoa. Se ilmaistiin yksinkertaisen tehokkaalla tavalla:

  "Olen suomalainen". Tämä tuli esille, kun amerikkalainen laatulehti - The Newsweek haastatteli Niinistöä kysyen Natosta. Niinistö ilmoitti, ettei Suomen kansan suuri enemmistö halua Natoa.

  "Olen suomalainen"* - oli presidenttimme väkevä ilmaus, joka oli piste keskustelulle

  Kansakuntamme ei ole halunnut mielipidetiedustelujen mukaan yli 10 vuoteen Natoon - ei kertaakaan ja aina vastustus on ollut uskottavissa tutkimuksissa yli 50 prosenttisesti natovastainen.

  Oli aika jolloin juuri tietyt kokoomusedustajat ilmoittivat** - sinällään rehellisesti - että Suomi voidaan viedä Natoon, jopa ilman kansanäänestystä. Tämä kertonee Kokoomuksen asennoitumista omaa kansaansa kohtaan - se ei ehkä luota kykyymme nähdä asemaamme täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

  Naton kannattajia on noin 17-25 prosenttia, sen ollen suunnilleen se osuus, minkä Kokoomus saa edustajia eduskuntaan. Se on siis selvä vähemmistö.

  Suomalaiset ovat oppineet ja perehtyneet kahteen perusviisauteen:

  1. Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä ja
  2. Pidä viholliset kaukana ja ystävät lähellä.

  Nämä siivittävät kansakuntaamme tuohon vahvaan natovastaisuuteen. Suomalaiset ovat oivaltaneet, että elämme tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä ja sen, että Naton ainaissotilasjohtaja on Yhdysvallat, se toinen ydinasesuurvalta, joka on sotinut viimeiset 20 vuotta - koko ajan.

  Me emme halua US' n sotiin - emmekä halua olla taistelualusta Nato/US' lle itään - tuossa vieressä on maailmallisen suurydinsodan kauhuntasapainon vastinpari - Kuolan niemimaa Borei ydinsukellusveneineen.

  Vakava kysymys ja vaade: Meidän olisi kysyttävä kansalta onko oikein, että olemme ilman eduskuntaa liittyneet Nato-Isäntämaa sopimukseen - allekirjoittamalla tuon pöytäkirjan***. Se on tosin irtisanottavissa kuuden kuukauden irtisanomisajalla
  . Pitäisikö kansakuntamme sanoa tähän oma mielipiteensä? Entä eduskunnan? [24][TIEDE]
 • 4

 • Perussuomalaiset osaavat lukea ja laskea

  Ilkka Luoma 10.2. 0:48
  Timo Soini oli melkoinen welho, kun oivalsi Toni Halmeen nousunsa airueeksi. Toni toi kaverinsa - kaikki 16 000 Helsingistä ja siitä alkoi tarina vailla vertaa - tosin se sai rökäletappion soiniintuneelta puolueväeltä, kun kentän ääntä ei haluttu kuunnella. Nyt vankkuria vetää Jussi Halla-aho, aito reviristi (reviiripuolustaja).

  Persut ovat käyneet läpi omat sisäsiisteyskurssinsa ja tulos näkyy. Kansa kiittää ja kannustaa - mielipidemittaukset antavat isänmaan - ja reviirin [reviirillä käsitetään maantieteellinen Suomi] puolustajille jopa neljänneksen kannatuksen ... tosin tässä pitää muistaa, että gallupit ovat myös äänestäjiensä varoituksia omillensa!

  Persu on rehti ja suorapuheinen - takoo omaansa ja ei anna arvoa pönötyksille, eikä teflonisteille. Ikäänkuin sahuri, jolle syvät kansan rivit antoivat palkinnon EU-Brysseliin, vaikka teot ja saavutukset eduskunnasta olivat vaatimattomat.

  Mutta se tyyli. Kokoomus-linnakkeesta voidaan opiskella aitosuomalaisuutta, johon liittyy rehevä ja hersyvä sanankäyttö, jolla viestitään jotain sellaista, mikä uppoaa syviin kansan riveihin - nuo rivit voivat olla 25 prosentin varustelu turvaamaan suomalaisuutta.

  Jussi antoi madon luvut Kokoomuksen johdolle - luottoa ei ole. Samoin muuten demareiden uusi toivo Nuorten Naisten Voima - NNV - PM Sanna Marin ripusti Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon - nahkurin orsille: "Eikö teitä havetä!"

  Btw. Vasureiden Li Andersson komppasi ja junttasi Halla-aholle survokset suuhun - "paskapuhetta". Entä Jussin vastaus - kohteliaana miehenä jätti sikseen.

  Persut ovat ratkaisijan roolissa, mutta myös vasemmistolaisten ja vihreiden yhdistäjä - ja nuo kolme voimaa ovat yhteensä vajaat 50 prosenttia! Voivat keskenään ihmisten puolueina jakaa ainaispääministeriyttä halutessaan.

  Persut tietävät tämän ja hakeutuvat ainoaan liittoon, joka onkin yllättäen Kokoomus, joka vaihtaa puhenjohtajan ensi kesänä Wille Rydman
  ' iin (?)
   
   
  ...
  Ylä- vai Alakerrassa?
  donner.jpg
   
  Äskettäin menehtyneen yhteiskuntaterävän Jörn Donnerin kunniaksi - henkilölle, joka ajatteli ensin ja sitten puhui - ja puhuikin osin viiltävästi, mutta hämmästyttävän oikeassa ollen. R.I.P. Jörn Donner -
   
  "Lukeminen kannattaa aina" -jäi Elämään.