afg2.jpg

 

Sota on kokonaisuutena hallitsematon tapahtumaketju [1, jossa ennakoitavuus perustuu vain olemassa olevaan vastustajan paljolti vakoiltuun [2 tietoon kyvystä käydä sotaa. Tässä syy, miksi salaamme [3 lopulta paljon puolustus-/ hyökkäystahtoamme ja kykyjämme. Bluffi on tässä suuri tekijä!

 

Heräävä altavastaajana olo johtaa laajempaan sanailu- ja informaatiosotaan [4, johon nyt kylvetään itselle negatiiviskaupallisia tekijöitä, kun sanat, kilpailukyky ja todellinen tieto loppuvat. On jotenkin säilytettävä kasvonsa – myös lännessa.

 

Nyt on jo käynnissä sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan – ottelussa itä-länsi, nimettynä tässä vaiheessa Yhdysvallat – Venäjä. Kiina seuraa tätä vierestä – valmistautuen USA' n aloittamaan kauppasotaan [5.

 

Lännenmiehen mediahuomioita, kun uutisoidaan tätä henkilö- ja yrityssotaa/ kauppasotaa kahden ja kolmen suurimman välillä ---

 

1

[HS] Helsingin Sanomat: Venäjä lupaa kostaa Yhdysvaltain pakotteet

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005632069.html -

Ote: ” … Yhdysvallat julkisti perjantaina tiukimmat pakotteensa sitten vuoden 2014, kun Venäjä valtasi Krimin niemimaan. USA:n Venäjä-politiikka kulkee nyt kaksilla rattailla ...

_ … Pakotteet koskevat niitä tahoja, jotka kieltäytyvät tanssimasta Washingtonin pillin mukaan”, uutistoimisto Tass siteeraa lähetystön lausuntoa … _ … US valtiovarainministeri Steven Mnuchin perusteli uusia pakotteita tiedotteessa sillä, että ”Venäjän hallitus suosii kohtuuttomasti oligarkkeja ja valtion eliittiä” ja ”on sekaantunut vahingolliseen toimintaan ympäri maailmaa, ... … ” -HS/mm. Jukka Huusko.

...

Välirepliikki Mtv:

~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yhdysvalloilta-lisapakotteita-putinin-lahipiirille-joukossa-suuryritysten-johtoa/6848488#gs.7b8Ski4 -

Ote: ” … Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan pakotteiden syynä ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, vaan Venäjän pahantahtoinen toiminta läntisten demokratioiden horjuttamiseksi* … ”

...

 

Kommentti HS uutisointiin:

... USA' n toimet ovat sodanjulistuksia nimettyjä venäläisiä yksityishenkilöitä ja yrityksiä kohtaan. Toisaalta nämä syytetodisteeltaan paljolti tekaistut toimet ovat pelimerkkejä Trump & Putin pelipöytään, jolta erityisesti Trump koettaa tehdä diilien diilin. Trumpin ja US' n pahin uhka on näille ansaitusti Kiina. US' ssa vaikuttaa taustalla voimakas haukkaosasto, lähinnä sotateollisuuden ja maailmanpoliisiosaston suunnilta. Sota tietää vaurautta, työtä ja otetta maailman kehitykseen - aikanaan puhuttiin muun muassa Korean suhdanteesta. Paras verranto on listaus US' n ja Kiinan sodista viimeiseltä 60 vuodelta. US on näin maailman sotinein valtio, jonka sodat käydään kaukana sen omilta rajoilta, toisten itsenäisten YK-jäsenmaiden alueilla ” -Ilkka Luoma.

 

2

... Toinen täydentävä taustakirjoitus tulevaan artikkeliin, jossa käsitellään aihetta, kun ”sota hivelee heikkoa itsetuntoa” muuntuen "sota kiihottaa mieltä" ... viimeisen 60 vuoden aikana US on maailman sotinein valtio, ja jo tämä linkkijutussa mainittu on sotaa nimettyjä henkilöitä ja yhtiöitä vastaan. Millaisin todistein, vai onko tämäkin se kuuluisa poliittinen päätös, joka sotki pääministerimme Juha Sipilän pään, hänen ensin vaaliessa sata-varmoja näyttöjä?

 

Yle: ” … Vastaus Venäjän yhä julkeampaan käytökseen”

~ https://yle.fi/uutiset/3-10148869 -

Ote: ” … Yhdysvaltain pakotelistalla jo 189 nimeä. CNN:n mukaan

(siirryt toiseen palveluun)

Yhdysvaltain pakotteet ovat vastaus kansainvälisiin tapahtumiin, kuten Salisburyn hermomyrkkyiskuun sekä Venäjän mahdolliseen sekaantumiseen Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleihin … ” -Yle toimittajat Saana Uosukainen ja Risto Mattila.

 

 

Lisäkirjoitus Iltalehdestä:

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201804062200862044_ul.shtml – IL-toimittaja Henri Koponen

 

Kommentti Iltalehden uutisointiin:

Onko tämän US' n julistama sota? Sota nimettyjä henkilöitä ja yrityksiä vastaan. Onko tämä järjestely, jolla pyritään lopulta pilkkomaan Venäjää, joka on lännenmiehen näkökulmasta liian suuri väestöönsä nähden?* Onko tämän sodanjulistuksen tarkoitus lyödä kiilaa Kiinan ja Venäjän väliin, koska nuo kaksi ovat pelottava suhdetoiminta lännenmiehelle, joka edustaa maailman väestöstä vain vajaata 20 prosenttia? Kiina (1,4/7,7) maailman suurimpana taloutena ja tuotantokoneena ja Venäjä (0,14/7,7) maailman suurimpana raaka-aineaittana ovat yhdessä liian ylivoimainen vastavoima, joka voi nujertaa amerikkalaisen (0,32/7,7) maailmanpoliisiroolin. -Ilkka Luoma

 

...

Erityishuomio IS-toimittaja Jan Hurrin näppäimistöltä:

~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005632036.html -

Ote: ” … Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää viimeaikaisten tullitempaustensa perusteella kansainvälisten kauppasuhteiden häiriköltä ja öykkärimäiseltä kauppasodan lietsojalta … Sitä hän omalla omituisella tavallaan onkin, sillä Yhdysvaltain ja Kiinan nyt jo toiselle nokituskierrokselle karkailevat tuontitullien korotukset ja vastakorotukset alkoivat Yhdysvaltain taannoisista teräs- ja alumiinitullien korotuksista … ” -IS

 

Kommentti IS/Taloussanomat-toimittaja Hurrin kirjoitukseen:

.. Toimittaja Hurrilta asiateksti. Tosin se oleellisin jää huomaamatta, miksi toiset ovat parempia kauppamiehiä, ja miksi tässä kulutuspainotteisessa elämässä amerikkalaiset vapaaehtoisesti valitsevat kiinalaisia, saksalaisia ja japanilaisia tuotteita. Kyse on laadusta, brändistä ja hinnasta. Evoluutio suosii vahvempia ja parempia. Toisaalta US liittovaltio on lisännyt vuodesta toiseen jättimäistä velkaansa, ja kaupannut joukkovelkapapereitaan juuri Kiinalle (>1000 mrd USD) ja Japanille (~1000 mrd USD). Tokihan US voi jättää velkansa ja korkonsa maksamatta ” -Ilkka Luoma

 

Entä nyt – kun jo varmistimia jo rasvaillaan?

 

Trump peräänkuuluttaa tapaamista Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Olisiko nyt kuitenkin niin, että Trump lataa kaikki ”tykit ja kiväärit sarjatulikiihdyttimineen” neuvottelupöydälle, että hänelle olisi yliote synnyttämään kaikkien aikojen diilin – onhan Trump lopulta ”vain” diilintekijä – ja nyt hän tarvitsee Venäjän kaverikseen, sillä Kiina on jo hänelle liian suuri ja vaikuttava – kaikkialla maailmassa, jopa omassa kotimaassaan Yhdysvalloissa … US liittovaltio on velkaa Kiinalle noin 1200 miljardia USD!

 

Jäämme odottamaan toukokuuta ja toivottavasti Trumpin henkivartijat osaavat työnsä – sillä tuo kaikkien aikojen diili pitää saada tehdyksi, muutoin tulee ”tupen rapinoista” melkoinen taistelu maailman herruudesta.

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 166001

 

DOC sota_hivelee_07042018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07042018

 

767_6678