kuola.jpg

Karttapiirros muun muassa täältä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/76279/suomea-viedaan-puolivakisin-natoon-lannen-sotakoneeseen

 

***

 

 

Viedäänkö Suomea Natoon - kansakuntaa kunnioittamatta?

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12223622 - -YLE-otsikoituna: ""Suomi saattaa joutua päättämään Nato-jäsenyydestä jo lähikuukausina" – asiantuntija ennustaa yllättävää seurausta Ukrainan kriisistä" ]

 

On vain muutama hetki kun kansakuntamme kertoi jälleen - vuodesta toiseen - vakaan mielipiteensä |1 Natosta: "Kiitos ei - emme liity Natoon". .

|1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12211555 - YLE-ote: " ... mutta jäsenyyshakemuksen jättämistä vastustaa 51 prosenttia vastaajista ... "

 

Nyt 'framille' haetaan mitä yksipuolisimpia "asiantuntijoita" sellaisesta turvallisuuspolitiikasta, jonka syntysanat loivat aivan eri tason ajattelijat ajoilta, jolloin toimi viisaus nähdä tosiasioita |2 -

.. näin syntyi alussaan teoreettinen, ja vuodesta 1975 (ETYK-Juhlakokous) lähtien de facto riippumaton puolueettomuuspolitiikka, jonka suomalainen suuri enemmistö on omaksunut perusopikseen.

.

|2 Juho-Kusti Paasikivi

.

Nyt media - eräät niistä - jenkaavat kaikin keinoin Suomea Natoon,

.. mitä erikoisemmilla syillä, väitteillä, otaksumilla kuin luuloilla - tällä kertaa Ukraina |3, joka ei rajanaapuruuspolitiikkana liity millään tavoin meihin suomalaisiin. Venäjän Ukrainan maaraja on aivan eri asia kuin meidän maaraja venäläisten kanssa. Venäjän Suomen vastainen maaraja lienee heidän rauhallisinta rajaviivaa - .. ehkä jokin muukin, mutta me olemme saaneet elää tuon toisen maailman ydinasesuurvallan vieressä täyttä rauhan aikaa jo vuodesta 1945. Miksi tätä tosiasiaa ei osata ottaa huomioon, vaan nyt löydämme vielä uhaksemme "ukrainat", jonka historia on aivan erilainen kuin meidän.

 

Tosiasia numero 1:

[ ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15487850/idan-ja-lannen-valinen-vastakkainasettelu-kiihtyy? - 673|2049 ]

Maailma, ja varsinkin kolme suurta |4 (Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat) tarvitsevat Sveitsin rinnalle uuden sveitsittyneen Suomen, joka osaa kaksi asiaa: Olla sekaantumatta toisten vieraiden omiin sisäisiin asioihin, ja toisekseen olla kyvykäs diplomaatti kattamaan presidentillisiä pöytiä |5 konfliktien, sotien ja jopa sisäisten ristiriitojen ratkaisupöydiksi!

.

|4 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/78192/kolme-suurta-suomeen-presidentti-sauli-niiniston-tayttymys -

|5 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/02/suomi-tarjoaa-mielellaan-hyvia.html - 329313

.

Tämä on Suomen tie, jonka TP Sauli Niinistö on erinomaisesti oivaltanut -

.. onhan hän suomalainen |6 ja kykenee päättämään, ettei Nato-keskustelua liittymisestä käydä ennen ratkaisevaa kansanäänestystä. -- Ihmetystä herättää tämä Venäjän uhalla |7 maalaaminen - se on jopa saanut henkilöitymät niin mediasta kuin politiikasta -tässä kohdin nimillä ei ole väliä; he kuitenkin tunnistavat itsensä.

Puolueista Kokoomus on ainoa, joka veisi Suomen Natoon |8 - jopa ohi kansanäänestyksen. Onkin kiintoisaa, että Natoon liittymisen kannalla olevat 17-24 prosenttia suomalaisista määrittävät paljolti Kokoomuksen puoluekannatuksen.

.

|8 ~ https://yle.fi/uutiset/3-7696313 - YLE-otsikoituna: "Kokoomuskonkarit lavalla: Natoon voidaan mennä ilman kansanäänestystä"

.

--

Tosiasia numero 2:

Suomi sijaitsee maantieteellisesti idän ja lännen vedenjakajalla |9 - saaden perintönsä jo Pähkinäsaarenrauhan ajoilta. Lisäksi ja erityisesti me olemme kiinni käytännössä Venäjän suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmissä, sillä Suomen Lappi (Kalottialueena - saamelaisalueena!) on osa idän ja lännen sotilaspoliittista yhtenäiskarttaa, jossa puolustautumisien ja hyökkäyksien taktiikkasuunnitelmia punotaan, niin Venäjällä kuin käytännössä Naton kilven alta - Yhdysvalloissa.

.

|9 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/77550/suomen-rooli-idan-ja-lannen-vedenjakajalla -

.

--

Natossa me olisimme osa lännen taistelukenttää ja sotimisen alustaa,

.. sillä Lapista on ilmateitse rynnäkkömatkaa Kuolan niemimaan strategisten Borei- yms. ydinsukellusveneiden tukikohtiin noin 11-13 minuutin hyökkäysmatka. Sekin on meidän sotilasasiantuntijoille selvää, että Nato/US tarvitsee juuri Lapin ja Kuusamon lentokentät yllättävälle äkkirynnäkölle Kuolaan - tässä muuten se syy miksi USA halusi Nato - Isäntämaa pöytäkirjan |10 alustapaperiksi päästä Lappiin operoimaan taistelu- ja sotaharjoituksia.

--

Älykkyys havaita tosiasiat viisauden aluksi ovat nyt ja juuri tässä sitä parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa

.. jos näin viisaus asuisi poliitikoissamme, niin se voisi tuottaa meille aseman puolueettomana neuvottelupöytien kattajana "Helsingin hengessä" |11, joka olisi nyt käden ulottuvilla, varsinkin kun kohta päätetään Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja US-presidentti Joe Bidenin kohtaaminen - toivottavasti Helsingissä, ellei peräti Rovaniemellä.

--

Tosiasia numero 3:

Mikäli jostain hairahduksesta ja kansakunnan ohjeen torppaamisesta Suomi liittyisi Natoon, tarkoittaisi se Venäjän rajamme muuttuvan dramaattisesti, saisimme aivan erilaiset keskitykset ja matalasäteily-ydinaseiden maalitukset maahamme, siksi tiukasti Putin nyt hakee kirjallista sopimusta Naton ujuttautumisen estämisestä idemmäksi. Aiempi ristiriitainen ja lännessä kielletty suusanallinen sopimus ei aikanaan toiminut ja Nato työntyy lähemmäksi Venäjän ydinalueita.

 

Tässä kohdin on erinomaisen viisasta katsoa ristiriitojen historiaan -

.. 1960-luvun alun pyörteisiin, kun maailma lähestyi jopa III Maailmansotaa - elettiin Kuuban ohjuskriisin aikaa, jossa länsi eli USA pani kova kovaa vastaan ja sanoi silloiselle Neuvostoliitolle, että 'punainen viiva' menee nyt tässä. Miksi tämä asia ei kimpoa nyt suomalaiseen mediaan?

Eikä sekään ilmesty verrannoksi luulotteluille Venäjän hyökkäysuhasta/ -halusta Ukrainaan, kun USA hyökkäsi ilman mitään mandaattia Irakiin 2003 ja aloitti Syyrian pommitukset vuonna 2014 - miksi näitä ei projisoidu vastineiksi otaksumille Venäjän toimista, olivathan nämä US-hyökkäykset todellista konkretiaa, tunnetuin lopputuloksin ...

--

Neljäs tosiasia:

Natoon ei voi liittyä, jos liittymistä hakeva kansakunta ei kansalaistensa enemmistön osalta halua Natoon - miksi media ei pohdi yhtään Ukrainan asukkaita, joista yllättävän moni on venäläismielisiä ja -kielisiä, erityisesti Krimillä ja itäisessä osassa Ukrainaa. Miten on miksi tätä itse ukrainalaisten nato-mielipidettä ei edes yritetä selvittää? Hei haloo itseään tutkivaksi journalistiksi kutsuva media!

--

Vielä tosiasia numero viisi:

Suomi on elänyt kauan tässä idän ja lännen vedenjakajalla - niin hyvässä kuin pahassa - viimeisten 800 vuoden aikana on hyökkäilty suuntaan ja toiseen ja rajakin on seilannut edestakaisin - ehkä Savonlinnan ollen eräs rajankäynnin kulminaatiopiste, olisiko se muuten paikka, jossa Biden ja Putin voisivat kohdata?!

--

Lopuksi tosiasia numero 6:

Venäjä on meille suuri mahdollisuus, kun ympäristö muuttuu - me voimme olla osa tätä pohjoisen ulottuvuutta - myös ravintolähteenä yhdessä Venäjän kanssa |12, joka voi olla EU-Euroopalle se ruoka-aitta, kun eteläinen EU kuivuu aroiksi ehkä jopa aavikoiksi ja näin saamme runsaasti ilmastopakolaisia EU-Brysselin direktiivimääryksin!?

--

Eikä vähin tosiasia ole sekään, jossa Kiina ja Venäjä löytävät toisensa |13, sen ollen maailmallisesti vähemmistöiselle lännelle liikaa, sillä nuo kaksi yhdessä ovat raaka-aineellisesti, tuotannollisesti kuin sotilaallisesti liian suuri pala lännelle, joka edustaa tänään väestöllisesti pienempää populaatiota kuin yksin Kiina - Kiinan ollen 1,4/7,9!

.. Tässä kohdin meidän uusdiplomatia sekaantumattomana kansakuntana on "neuvottelupöytä", jonka niin Kiina kuin Venäjä hyväksyvät suurena tarpeena löytää luotettava pöydän kattaja, jotta voidaan sanoa sitten joskus, "ettei enää koskaan!"

 

Olemme uuden edessä, sillä yhteiseurooppalainen rauha takautuu vain yhdessä Venäjän kanssa |14.

EU' n talousveturi Saksa (Ranskakin) tietää mitä on sota venäläisiä vastaan - vuodet 1941-45 opettivat saksalaisia, ettei Venäjän aroille ole käyminen, silloin tulee kylmä! Nytkin voi tulla kylmä jopa ilman sotaa - kts. Nordstream II |15.

.

|14 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/72488/eurooppalainen-turvallisuusajattelu-jatkuu-uralille -

|15 ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84246/millaista-uhkaa-nordstream-i-kaasuputkipari-luonut-eu-euroopalle - 307

.

.. Meillä Suomessa ei ole enää millään muotoa varaa toisintoon, jossa Suomi kutsui 1941 Saksan sotakoneen Wehrmachtin ja Waffen-SS' n Suomeen - pohjoisiin jopa niin, että Saksan kolmas valtakunta kantoi hyökkäysvastuun itään - Operaatio Barbarossa' na.

 

Me kuten saksalaiset tuntevat historiansa

Emme voi nyt olla ajattelemattomia, ja "penttilät" voivat sananvapauden nimissä puhua mitä haluavat, kansakuntamme kuitenkin pitäen hevosta.

 

..

PS. Aikanaan aiempi kansanedustaja ja emer. prof. Eero Paloheimo ehdotti maailman armeijoiden mobilisoimista ympäristötuhojen torjuntaan, jopa korjaamaan niitä ... ehkä luontobiologia olisikin se yhteinen nimittäjä, joka poistaisi ainakin "väliajaksi" poliittiset suurvaltakonfiktien aihiot ja käynnistymät - nimikkeellä:

"Meille Eloa luova ympäristö on hengenahdistuksessa" ~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/17176475/meille-eloa-luova-ymparisto-on-hengenahdistuksessa -

 

..

Linkit ja viitteet:

|3http://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/venaja-ukraina-west-media-trolling.html

|6https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005705909.html -

|7https://www.tiede.fi/keskustelu/78344/olemmeko-matkalla-jatkosotaan

|10http://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html

|11https://keskustelu.suomi24.fi/t/17219010/presidentillisesti-039helsingin-henki039-edellyttaa-taytta-sotilaspoliittista-puolueettomuutta

|12https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a

|13 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/02/kiina-venaja-us-eu.html -

..

 

e