HS:

trump.jpg

 

Pentagon: Kiina ottamassa käyttöön ase­järjestelmiä, jotka ovat maailman nykyaikaisimpia

Kiina on kehityksen keihäänkärjessä muun muassa laivaston teknisessä arkkitehtuurissa, keskipitkän matkan ohjuksissa ja yliääniaseissa.

Kommentti: 

HS maininta Kiinan presidentti Xi Jinping' in "uhosta" on aika voimakas ilmaus, jos vertaamme sitä amerikkalaiskollegaan Donald Trump' iin, vaikkapa hetkiin, kun sanakisailu oli kiivaimmillaan korealaisen Kim Jong-un' in kanssa.

Miksi taas US itse "tunnustaa" kiinalaisen asekehityksen olevan "pidemmällä" kuin USA' n - on loogista sitä osaa, kun halutaan lisää määrärahoja omaan asekehitykseen.

On syytä tiedostaa, että US' n käyttämä rahamäärä hyökkäys kyvyn ylläpitoon on noin yhtä paljon kuin seuraavat kolme valtiota yhteensä. Samalla todettakoon, että ruotsalaisen Siprin mukaan Yhdysvallat on pitkään ollut maailman suurin asekauppias.

Se tiedetään, että Kiina haluaa moninapaista maailmanpolitiikkaa - US' n maailman poliisiaseman sijasta. Kiina ottaneet oman roolinsa kokonsa mukaisesti, joka voidaan ilmaista yksinkertaisella suhdeluvulla 1,4/7,8. Xi on kertonut, että Kiinan yhteiskuntajärjestys on jo vientituote.

Kiinan ei tarvitse taipua maailmavähemmistön pakotteisiin, joista merkittävin ominaisuus on lännen miehen puuttuminen, jopa sekaantuminen muiden sisäisiin asioihin. Kiina on eräs maailman vanhimmista yhtämittaisista korkeakulttuureista. -Ilkka Luoma

 

...

 

[2016] Ehdokaspuhe Trumpilta [Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072221942785_ul.shtml - ]
 

Nyt vaaditaan Natoon liittyviltä jäsenmailta täyttä panostuksellista osallistumista omaan puolustukseen ja sotilas- ja hyökkäysvoiman ylläpitoon ja kehittämiseen. USA ei enää tule sietämään vapaamatkustajia, ja jokaisen on avattava valtiokukkaron nyörejään, turvatakseen sotilasliiton yhteisen taisteluhalun – ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” -muskettisoturien periaatteella.


Lainaus suomalaisesta mediasta linkkinä

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224733.html - 
 

A - Kommentti linkkiin … ”Uuden presidentin kausi alkaa. Jää nähtäväksi vetääkö USA taisteluvoimansa pois sodista, jotka se on paljolti kosto- yms. toimin aloittanut, osin jopa laittomasti ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Yemen, Somalia ja niin edelleen.


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121941969_ul.shtml - 
 

B - Kommentti linkkiin: ”On vain ajan kysymys, jolloin USA' n maailmanpoliisirooli päättyy. Eurooppalaiset huolehtivat itse turvallisuuskysymyksensä maanosassaan, joka ulottuu myöhemmin kauas Venäjän sisämaahan - Uralille saakka. USA on jo menettänyt maailman suurimman talouden tittelin IMF' n mukaan Kiinalle”

Trump mahtailee: ”Minä tiedän miten se tehdään” - siis miten USA' sta tehdään jälleen ”Great”. Donaldia saattaa aprikoituttaa idästä The Great Eastern – Kiina, jonka tuhansia vuosia vanha kulttuuri, kaupankäynnin mentaliteetti ja lännelle kummallinen toisten asioihin puuttumattomuus kasvaa tämän vuosisadan maapallovaikuttajaksi. 
 

Euroopan läpi katsottaessa Venäjä voikin olla yllättäen liittolainen Yhdysvalloille! Kiina on jo niin suuri ja vaikutusvaltainen että USA ei tule edes kutistuneen EU' n kanssa yhdessä pärjäämään kiinalaisten talousoffensiiville, joka on käynnissä jo kaikkialla maailmassa

 

.