stuxnet3.jpg

https://www.itpro.co.uk/security/32264/stuxnet-is-back-iran-admits - 

 

HS: ~  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006242475.html - 

...

De facto - yleistiedollisen informaation myötä [ ~ https://www.tivi.fi/uutiset/stuxnet-oli-kybersodan-ydinase-nyt-on-kaynnissa-hyokkays-jonka-rinnalla-jopa-stuxnet-kalpenee/61c39f67-0340-3344-a6e4-8400bd2e4f3e - ] - US CIA ja Israelin Mossad ovat jo yhteisesti toimien tehneet joku vuosi sitten cyber-iskun Iraniin. 

Kyseessä ensialkuun oli Stuxnet (versio 0.8?) isku muistitikun ujutuksella Iranin ydintutkimuslaitoksen työntekijän verkkokoneeseen - sai aikaiseksi tutkimuskäytössä olleiden (ultra)sentrifugien tuhoutumisen. Noilla sentrifugeilla operoidaan uraanin väkevöittämistä - lähemmäksi asekäyttömahdollisuutta, mutta vasta kun väkevyysaste on lähempänä sataa kuin kahtakymmentä - on asekelpoisuus saavutettu.

Myöhemmin syntyi Irani kanssa universaali ydinsopimus, jolla kiellettiin muun muassa väkevöittäminen yli tietyn prosentin - nyt Iran on jo ilmoittanut että tuo alaraja on ylitetty, siis rikottu sopimusta, tosin ollaan noin reilussa 10 prosentissa (?)

US ei halua nyt perinteellistä sotaa, Persianlahdelle koska US-presidentti Donald Trump haluaa ensin Rauhansopimuksen Korean niemimaalle, joka on hyvinkin mahdollista, kun US-taistelujoukot poistuvat Trumpin vaalilupauksen mukaisesti!

Kun Korea saadaan "järjestykseen", voidaan tuottaa sotaoperaatio, kuten aikanaan Bushin perhe - isän ja pojan nimiin. Mainittakoon, että Irakin US-hyökkäys 2003 alkoi täysin ilman mitään YK-mandaattia, jota yritettiin saada liioitelluin tiedustelutietojulkistuksin, osin jopa valhein tai väärin tietäen todellisuutta. 

Entä nyt? Millaista tietoa ja "tietoa" USA puskee eetteriin saavuttaakseen uskottavuutta ehkä kohta aloittamalleen invaasioille - kyberinä tai perinteellisesti sotahyökkäyksenä, jossa menetetään myös ihmishenkiä. Tiettävästi virallisesti huthien suorittama drone-isku Saudi-Arabiaan ei tuottanut henkilömenetyksiä (?)

 

...

FACEBOOK ~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1216066325269959/ - 

TIEDE ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/82922/toistaako-usa-n-cia-ja-israelin-mossad-stuxnet-08-cyberhyokkayksen-iraniin-ja-milla?changed=1568791396