..

48x48_20191004131740879.jpg
 

 

30.06.2021 11:45

 

 

Kiinalaisia ohjastetaan tavallansa - eikä kaikki ole vähemmistöisen lännen USA-hallinnassa

Isänmaallisuus on ensimmäinen tie kohden kansallista itsetuntoa, joka luo osaltansa kilpailukykyä niin kauppaan kuin sotatilassa puolustustahtoa - näin myös Yhdysvalloissa, joka on jo kutsunut Kiinaa haasteeksi, ellei peräti uhaksi, joka on enää vaaksan päässä vihollisuudesta.
..
YLE: "Punaturismi on Kiinassa vilkkaampaa kuin koskaan – Intoa lisäävät kommunistipuolueen satavuotisjuhla ja kasvava kansallismielisyys"

https://yle.fi/uutiset/3-11996595 -

..
Kukin valtio haluaa ylläpitää omaa identiteettiä, on se sitten perittyä, hankittua kuin kasvatettua - on vain astevaihtelua miten sitä arvostelemme. Tässä kohdin läntinen maailmanjärjestysihanne näkee kommunismin paheeksi ja "pahan valtakunnan ilmentymäksi" - esimerkkinä muinoinen Neuvostoliitto, jonka pahuuden markkinoi aiempi ja hyvin suosittu us-presidentti Ronald Reagan.

Kommunismi on jo aiemminkin julistettu peloksi, uhaksi jopa viholliseksi - tuota ilmentymää kutsuttiin US' ssa mccarthyismi' ksi - oli pelko, että kommunismi Neuvostoliiton ohjaamana pääsee toteuttamaan laajan proletariaatin vallankumouksen maailmallisena tapahtumasarjana - esimerkkejä oli monia - sen torppaamisyrityksinä - muun muassa Vietnam, jossa US kävi verisen sodan - häviten aatteellisesti.

Kiina on ylpeä saavutuksistaan, eikä syyttä, sillä se on kasvanut maailmanennätystahtia maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2016), talousvaikuttajaksi kuin viejäksi - ollen kauppias kaikkialle, sen valtavan tuotantokoneiston osalta.



Kiinan tuotantokoneistoa tehosti, nopeutti ja kehitti myös läntisen valmistuskoneiston siirtyminen monin osin Kiinaan - hakemaan kolmea ominaisuutta:

1) Hyvin edullinen toveri, joka ei lakkoile ja on oppivainen, 2) Heti tehtaan oven takana maailman suurin sisämarkkinapotentiaali ja 3) Alussaan lähes olemattomat ympäristölait, ja näin lännenmies kävi "tuikkaamassa jätöksensä kiinalaisten taskuihin".

Kiina edustaa ihmiskunnasta omalla populaatiokoollaan jo osaa 1,4/8,0 - sen ollen Intian ohella maailman suurin ja tuo koko antaa Pekingille voimaa hakea osuuttaan maailmallisuudesta.

--

Kiina on presidenttinsä Xi Jinping' in sanoin jo ilmaissut, ettei maailmaa johdeta enää yhdestä näkökulmasta - sen ollen viime vuosisadan perintönä Yhdysvallat. Tuo amerikkalainen hegeonia-aika on ohi ja kuten hyvin on ilmaistu amerikkalaisen laatuaviisin The Newsweek' in kannessa - "The China's Century" - tarkoittaen että saatamme elää kohta kiinalaista vuosisataa. Mikään ei ole lopulta pysyvää - olihan Kiina jo 1400-luvun alussa maailman vaikuttavin (Yongle Emperiour).



Läntinen maailma omassa sananvapaudessaan pitää nykymuotoista demokratiakehitystä oikeusvaltioperiaatteineen oikeana muotona elää, tavoitella asemaa kuin pitää hegemoniaa opastaen muita "oikealle tielle" - sekaantuen ja sitkeutuen osin viekkaasti rahalla ja suortemmin asein muiden omiin sisäisiin asioihin.

Toisten sisäisiin asioihin sotkeutumista ei kiinalainen maailmankuva ja -käsitys hyväksy, vaan Kiina kunnioittaa muiden sisäisiä asioita heidän ominaan - esimerkkinä tämän päivän Etiopia.

Emme näe tänään kiinalaisia sotilaita sotimassa missään ulkomailla, sen sijaan olemme nähneet päivästä toiseen amerikkalaisen sotakoneen hyökkäykset Afganistanista Syyriaan - lähes yhtäjaksoisena valtioväkivallan kuviona ja tarpeena ylläpitää maailmallista sotilashegemoniaansa.

Kiina edustaa omaa käsitystään yhä tietoisempana - näytöt sille itselleen ovat kiistattomat. Kiinalainen hyväksyy oman historiansa - nokkii ja näykkii läntinen media sitä kuinka tahansa. Kiina ja kiinalaiset itse olisivat kovin kiinnostuneita kuulemaan asiaperusteiset selosteet sen "vääristä ja pahoista aikeista itseään ja muita kohtaan".

Päinvastoin mitä enemmän syytteitä lennätellään ja luuloja luodaan "valtiollisesta pahasta" - sen suuremmin kiinalaiset tunnustavat omansa itselleen oikeaksi; tietäen ettei 1405 miljoonaa asukasta johdeta läntisen demokratian käsittein - se on liian monimutkaista, hidasta ja jälkeen jäänyttä.

Kiina täyttää nykyisessä yhteiskuntamuodossaan 100 vuotta vuonna 2049 - tuohon mennessä Kiina ratkaisee kaikki ympäristöongelmansa, ja tämän takaa maailman suurin tuote- ja menetelmäkehitysvoima. Joka vuosi valmistuu 340 000 ylempää insinööriä tuottamaan ideoita, keksintöjä ja innovaatioita korjaamaan syntyneitä virheitä.

On eräs asia mistä kiinalaiset ovat ylpeitä - heillä ei ole likimainkaan maailman suurinta ympäristöjalanjälkeä eikä edes kumuloituneena - per capita. Kiinalaisella lienee samat yksilöoikeudet kuin vaikkapa siihen monesti rinnastetussa Yhdysvalloissa.

Kiinalainen ymmärtää vastuunsa - jos jokainen kiinalainen tuottaisi saman henkilökohtaisen päästöjäljen kuin eu-eurooppalainen ja erityisesti amerikkalainen, niin meiltä loppuisivat resurssit tehdä ratkaisevaa muutosta parempaan >

...
34187

 

--

TIEDE  |  TIEDE  |  TIEDE  |  SUOMI24  |  SUOMI24  |

 

 

 

 

..