syntym%C3%A4.jpg

 

.

Historiallinen vauvakato

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006173779.html  - 

...

Ilkka Luoma 15.7.2019 - 10:12
Syitä omasta itsekkyydestä kokea, nähdä ja osallistua vai pelkoa huomisen ylihuomisesta? 

Kirjoitan tämän neljän lapsen isänä, joista vanhin 1981 syntynyt ja nuorimmat 2013 - kaksostyttäret - välissä syntyi myös tyttö - isin helmi, joka tietää jo nyt 31-vuotiaana tulevan huomisen paremmin kuin moni vanhempi --- 

Ympäristömme sisälukutaito on vanhemmalta polvelta ruosteessa, ja saavutettu etuus on kynsinhampain kiinni oman asunnon peruskivijalassa. Luopumista on vaikea ymmärtää sukupolvilta, jotka keskimäärin lähes tyhjästä elintasonsa loivat - tosin erinomaisen inflaation avustamana - jakaakseen sitten myöhemmin lapsilleen, jopa lapsen lapsilleen - taseomaisuutena - jonka arvo saattaa dramaattisesti romahtaa, kun biosfääri ympäriltämme kaatuu - paikka paikoin. Tässä ei maalata maailmanloppua, vaan katsotaan kirkkain silmin tilastoja ja maailman ympäristötapahtumia. 

Ei haluta tehdä lapsia, kyseessä voi olla myös puhtaan itsekästä kokemisen ja virrassa olon halua - ilman ulkoisia häiriöitä, jotta voisi keskittyä vain itseensä ja muodostuneeseen kaveripiiriin - jos sitä aidosti sattuu olemaan - kaikilla sitä ei kuitenkaan ole. 

Maallisuus on vallannut joka tapauksessa alaa, ja nyt pitää olla koulutus, ammatti, asunto ja "varma" työpaikka - sitten makuuhuoneen peitot saattavat pöllytä - näinkö, ei ehkä niinkään, koska syntyvyys laskee kuin impotentiaalinen häntä. Siittiötkin lännessä kuulemma sairastavat - se ainakin tiedetään, että pääkaupunkiseudulla hedelmöityshoitojen määrä kasvaa - vuosittain. Ehkä lisäaineet, hormonit, ympäristösaasteet ja ruokavaliokin on syytä asiaan - entä ylensyönnin myötä liikalihavuus? En tiedä - esitän vain. 

Osviittaa saamme Kiinasta, joka uusimman arvion mukaan menettää nykyisestä väestöstään 400 miljoonaa - nythän ei sitten napilla pelata, vaan kyseessä lähes satakertainen määrä meihin nähden, myöhemmin viimeinen aito blondi kuolee sukupuuttoon Ilomantsin korvessa 2150. 

Mitä siis teemme, jotta nuoret luottaisivat huomiseen? 
 
...