colin_yk2003.jpg

US-um. Colin Powell puhuu ja esittää todisteita Irakin joukkotuhoaseista YK-yleiskokouksessa vuonna 2003

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ilkkaluoma/252808-iran-seuraava-us-sotanayttamo/ - 

 

 

...

HS ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006243333.html - 

...
Tällä kohdin on syytä palata lähihistoriaan ja YK' n yleiskokoukseen 2003, jolloin USA' n ulkoministeri Colin Powell kertoi (todennäköisesti esimiehensä - US-presidentti George W. Bush nuoremman käskystä muunneltua todistetotuutta Irakin joukkotuhoaseista - todisteita esiteltiin konkreettisella tavalla ja satelliittikuvin ...

... myöhemmin, kun US oli hyökännyt Irakiin - saamatta mitään YK-valtuutusta - kävi ilmi, että Powellin todisteet olivat tekaistuja suurelta osin, eivätkä satelliittikuvatkaan kertoneet juuri mitään todellisista todisteista. Colin Powell on katunut myöhemmin puheitaan -kertoen sen ulkoministerikautensa jälkeen. Nuorempi Bush oli halunnut oman sotansa - isänsä jatkeeksi - ikään kuin isän ja pojan nimeen.

Entä nyt, kun US-presidentti Donald Trump oli peruuttanut annetun hyökkäyskäskyn (mitä ilmeisimmin käskyä oli ehdoteltu potkut saaneen turvallisuusneuvontajana John Boltonin toimesta) - ja ehkä Iraniin hyökkäysperuutuksen valistuneesti arvaten oli ehdottanut USA' n epävirallinen Israelin yhteyksien hyväntahdon lähettiläs - vävypoika Jared Kushner.

Mutta nuo todisteet ja "todisteet" - nyt viisautena on oivallettu sälyttää todistamisen vastuu ja siitä syntyvä maine saudeille - olihan isku tehty juuri Saudi-Arabiaan. Tosin US' n ulkoministeri Mike Pompeo on vakuutellut jo nyt Iranin syyllisyyttä ja US-puolustusministeri on väläytellyt jo iskun olevan paperille piirretty - ehkä Stuxnet-toisinto.

Niin US CIA ja Israelin Mossad iskivät cyberhyökkäyksellä Iraniin jo vuosia sitten - oliko se harjoittelua, mutta niin tai näin - levisi laajalle, ja ennen kaikkea tuhosi Iranin valtion ydintutkimuskeskuksen ultrasentrifugit - oliko oikein tai väärin, niin tuo cyber nimikoidaan jo de facto CIA' n ja Mossadin piikkiin.

Entä nyt tuo drone- ja "risteilyohjus"iskut saudien oleellisiin öljynjalostamoihin ja US-toimitteiset Patriot-ohjustorjuntajärjestelmät eivät toimineet - olivatko kytketty pois päältä - herää vakaa kysymys.

Niin tai näin, nyt ollaan liekkien kohdilla bensakanisterien kanssa. Iran on aivan eri vastus kuin Irak. Irakilla ei ollut vuonna 2003 kavereita - Iranilla saattaa olla - ainakin EU, Kiina ja Venäjä ylläpitävät edelleen voimassa ja kunnioituksessa solmittua Iranin ydinsopimusta, josta US irtautui Trumpin mahtikäskyllä.

Ketkä ovat todellisuudessa nyt tuon "huthihyökkäyksen" takana - Iran, Irakin shiiat, vai peräti - jääkööt sanomatta, lukijat voivat tässä käyttää loogista mielikuvistusta ja CIA-toimien historiaa - unohtamatta Israelin Mossadia.

...
9192

https://www.tiede.fi/keskustelu/82931/amerikkalais-saudi-arabialaiset-todisteet-ja-todisteet-vrt-irak-vuonna-2003?changed=1568828402