(Ensi-isku oli mahdollinen startti suurvaltahajaannukselle ja hauiksen pullistus juuri Kiinan presidentin Xi Jinping’ lle - Lännenmedia uutisoi näyttävästi, liki hurmoksellisesti US Tomahawk risteilyohjusiskua |1)

Presidentti Trump ei ajatellut asiakokonaisuutta. Näin - vaikka yksittäisenä toimena - se saa mahdollisesti ketjureaktion suurvalta-asetelmissa. Näin toimien Trump ajaa Kiinaa ja Venäjää samalle yhteistyön tielle. USA’ n pahin uhka on yhtenevä voimakaksikko Kiina + Venäjä.

...

|1 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005159833.html -

 

Iskun aikana oli Kiinan presidentti Xi Jinping juuri saapunut Yhdysvaltoihin vierailulle - tunnustelevalle valtiovierailulle, jonka tavoitteena on viitoittaa kahden suuren toimintalinjoja - kaupallisesti ja maailmanpoliittisesti. Xi ei tule juurikaan ottamaan kantaa julkisesti tuohon luvattomaan ja syytodisteettomaan rynnäkköiskuun. Kiinalla on sen sijaan laaja näkemys yhden navan maailmanpolitiikasta |2.

 

Venäjä on tunnetusti auttanut Syyrian laillista hallintoa ja sen presidentti al-Assadia

US aloitti jo vuonna 2014 |3 edelleenkin luvattoman ja yksinpuolisin päätöksin Syyrian raskaat pommitukset. Syyriassa oli alkanut jo pari vuotta tuota ennen sisäinen konflikti - pitkään jatkuneen kuivuuskauden jatkoksi |4. Konflikti kärjisti ongelmat historiasta pintaan - kolonialistisen Euroopan rajanpiirroista |5.

 

USA rynnäköi ja taistelupommitti Syyriaa noin vuoden - ilman tulosta

Tällöin Syyrian laillinen hallinto pyysi Venäjän apuun. Venäjä tuli ja aloitti omat pommitukset - kapinallisterroristeja ja isis-taistelijoita vastaan. Käänne tapahtui Damaskoksen laillisen hallinnon suuntaan.

Suurena ongelmana oli ja on Syyrian kapinallisterroristeille ulkoa tullut aseistus ja tiedustelutieto - ilmeisesti Turkin suunnalta. CIA’ n toimintamalli ei ole tullut julki Syyriassa, aiemmin USA vakoilulaitokset ovat herkästi puuttuneet itsenäisten valtioiden sisäisiin kulkuihin - omin tavoittein. Edellinen US presidentti Barack Obama halusi syrjättää Syyrian laillisen presidentin.

 

US presidentillä oli nyt kiivas tarve näyttää hauista Kiinan presidentille,

 ... samalla se oli muistutus Venäjälle Yhdysvaltain läsnäolosta Lähi-idässä ja Syyriassa. Hauiksen näyttö oli ajattelematon toimi, se mahdollisesti yhdistää enemmän kahta maailman suurinta - Kiinaa ja Venäjää. Tämä on raskas taakka Trumpille. Trumpin pahin uhka on maailman suurimman raaka-aineaitan ja maailman suurimman liukuhihnan ja talouden “lähempi liittotuminen”.

 

Valheiden sota - Irakin 2003 US rynnäkkösota

USA aloitti nuoremman presidentti George W. Bushin myötä “isältä pojalle” sodan Irakissa, vuonna 2003. Rynnäkkösota aloitettiin ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa - kuten nyt tämä Syyrian Tomahawk iskukin itsenäistä YK-jäsenvaltiota vastaan. US yritti kiivain valhein vuonna 2003 kääntää YK yleiskokousta puolelleen - saadakseen luvan Irak II sodan aloittamiselle, lupaa ei tullut. US aloitti kuitenkin raskaat rynnäkköiskut Irakiin ...

Milloinkaan ei löydetty kemiallisia joukkotuhoasetehtaita, ei edes varastoja, mutta jotain löytyi - löytyi Made in USA kemikaaliastioita, joilla toimitettiin raaka-aineita kemiallisiin aseisiin Irakille, tämän käydessä sotaa Ruhollah Khomeinin Irania vastaan 1980 -luvulla; tuolloinhan US tuki ja aseisti molempia osapuolia, ehkä varmuuden vuoksi.

 

US Irakin sodan myötä syntyi nykyinen ISIS-terrorijärjestö

On myös mahdollista, että myös Irakin, muun muassa amerikkalaislähtöisiä kemiallisten aseiden  raaka-aineiden varantoja on nyttemmin kulkeutunut Syyriaan kapinallisterroristeille ja isis-taistelijoille?

 

Nythän ei ole, ainakaan toistaiseksi, mitään näyttöä kuka oli todella syyllinen ---

... tuohon sinällään täysin tuomittavaan kemiallisten aseiden ylläpitoon, varastointiin ja käyttöön. Syyrian kemiallinen isku saattoi olla myös kapinallisterroristien provokaatio ja syyllisyyden siirtoyritys Syyrian laillista hallintoa kohtaan - onnistuen nyt siinä erinomaisesti!

...

Venäjä olisi voinut torjua Trumpin määräämän Tomahawk iskun

[2030 lukijakommenttia - orig. 02.03.2015 aiheesta Venäläiset torjuvat amerikklaisten ohjushyökkäykset ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=738131 - ]

Torjuntaa ei tehty, koska Trump ilmoitti etukäteen hyökkäyksestä ja näin esti ohjushyökkäyksensä torjumisen - olisi ollut noloa ja kiusallista, jos nuo Tomahawkit olisi pudotettu jo ennen määränpäätä. Venäjä oli siirtänyt jo aiemmin (vastaisuuden varalta) omaan Syyrian lentotukikohtaansa parhaat ohjustorjuntajärjestelmänsä. Jo aikanaan pohdiskelimme tilannetta, jossa Venäjä torjuu amerikkalaisten rynnäkköiskut Syyriaan.

 

Entä nyt?

Muistamme kolme valtiota, joiden kimppuun US on käynyt raskain rynnäkköpommituksin ja maaerikoisjoukoin - nuo olivat Afganistan 2001 - jatkuu edelleen, vuonna 2003 Irak - ilman YK-lupaa, synnytti nykyisenlaisen ISIS-järjestön ja Libya, YK-luvalla vuonna 2011 - tämän jälkeen Libya on ollut sekaisin ja kaaoksessa, kuten Irak ja Afganistan. Nokkelimmat ovat huomanneet, että EU-Eurooppaan tulevat pakolaiset ovat paljolti näistä maista kotoisin!

 

Trumpin pahin odotettavissa oleva skenaario on tässä - “Kiina + Venäjä > USA + (EU)” |6 ---

Lopuksi on todettava, että meillä lännettynyt West trolling -media oli ja on miltei haltioitunut ja ihastuksissaan US-iskusta, kuten myös sellaiset kansakuntamme vastaisvoimat, joille Nato on tavoitteena, jopa ohi kansanäänestyksemme.

Samoin monet US marioituneet valtiot, Englanti etunenässä olivat tukemassa US-Trump iskua - tosin muistamme Englannin entisen pääministerin Tony Blairin pyytäneen anteeksi |7 väärää päätöstään osallistua Irakin pommituksiin - kuten on havaittu myös entisen pääministeri David Cameronin  raskaat virheet Libyan pommituksten osalta |8 - meillä Suomessa tuolloinen ulkoministeri Alexander Stubb kuohui yli äyräiden ja kiihkoissaan ilmaisi “Me pommitamme, me tuhoamme ... “|9, kun Englanti oli aloittanut Libyan pommitukset Yhdysvaltain marionettina.

 

Tekstin linkkinumerot

|2 - 524 lukijakommenttia - orig. 01.09.2013 - aiheesta “Maailma tarvitsee vastavoiman US maailmanpoliisiroolille - Kiina astuu esille ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=6464877 - [IL/Hollilla]

|3 - 565 lukijakommenttia - orig. 29.08.2013 - aiheesta ~ http://www.hollilla.com/reader.php?action=thread&thread=716414 - [kuten ed.]

|4 Water in Syria ~ http://francescadechatel.com/water_in_syria/ -

|4 ~ http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maaseutu/maatilojen-tuhoutuminen-sytytti-syyrian-kriisin-1.126867 -

|5 Suorat viivat vetivät Lähi-idän mutkalle ~ http://yle.fi/uutiset/3-8400589 -

|6 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163220-kiina-venaja-usa-eu -

|7 ~ http://www.dailymail.co.uk/news/article-3676847/I-responsibility-mistakes-Tony-Blair-says-decision-war-Iraq-taken-good-faith.html -  

|8 ~ https://www.theguardian.com/world/2016/sep/14/mps-deliver-damning-verdict-on-camerons-libya-intervention -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/46819-ihmiskunta-vaatii-aina-sotansa-olemmeko-valmiina -

|9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68375-sotaisat-kokoomuslaiset-sovittavat-rautakyparaa-paahamme -

 

EKSTRA

[2012] “ ... Molempien maiden aseteollisuudet odottavat 'vesi kielellä' uusia tilauksia, kun armeijat pääsevät käyttämään "viimeinen käyttöpäivä" räjähteet, ammukset ja panokset - näin täytyy saada nopeasti uusia tilalle. Asekauppiaat USA:ssa hierovat käsiään - USA on maailman suurin aseiden viejä.

Mielenkiintoista mikä tulee olemaan, muiden asioihin puuttumattoman Kiinan rooli ja mitä tekee sotilaallisesti savijättiläinen EU - molempien osallistuminen jää puheisiin ja kiinalaisten osalta ei edes niihin -  Kiina siirtää omat kansalaiset lento-operaatiolla pois kriisimaista ... “ ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/115350-toimiiko-syyria-liipaisimena -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä - 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

 

...

AL | US | VU | BL | BL | T | FB | FB | BLOG 134144

 

DOC Syyria sai toisinnon Irakista_07042017.doc

PVM 07042017

 

|926|