vessapaperi.jpg

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kuluttaja-halvin-vessapaperi-on-myos-parasta-rullissa-eroa-jopa-118-metria/6807426 - 

 

*

...

'Pehmolla takapuolta puhtaammaksi' -on eräs vajavaisimmista keksinnöistä ihmiskeskeisessä kertakäyttökulutusmaailmassamme

Metsä on elättänyt Suomea vuosikymmenet. Aiemmin, vähän nykyäänkin - paperia tarvitaan kertakäyttöluentaiseen median selailuun. Nuori kansa viippailee uutisensa kännyköistään tai lukaisee otsikot ja ehkä ingressinkin läppäristä. Osa saattaa silmäillä kissankokoisia otsikoita ruokakauppojen kassajonoissa - iltapäivämediasta.

..

 

https://www.hs.fi/talous/art-2000006605691.html  - 

HS: "Suomalainen käyttää joka vuosi tasaiset 60 rullaa vessapaperia, mutta uuteen hamstrausvimmaan varaudutaan silti ... "

 

Suomi on ylpeä biotuotetehtaistaan, ollen moderni nimitys sellukeittämöille

Suomi puskee aiemman täysjalosteen paperin sijasta nyt reippaasti puolijalostetta tai oikeastaan raaka-ainetta - enimmillään Kiinaan, joka siten omissa tai ulkomailta omistetuissa tehtaissaan tuottaa itse takapuolipehmon.

Suomessa tuo "perspyyhintä" on henkilökohtainen asia, ja kertakäyttöpyyhkeen loppuminen on myös henkilökohtainen katastrofi, koska silloin pääsisi ilmoille kunkin oma henkilökohtainen hajujälki - joita koiruustuoksuina Suomessa nuo miljoona koiraa jalkakäytävä- ja metsäretkillään kuono maassa haistelevat - omin tarpein hajumerkkauksia lisäten.

 

Pelko pehmon loppumisesta on siis näinä hygienian aikoina aiheellinen

Japanilaiset ovat jo osin hoksanneet, että takapuoli puhdistuu vesisuihkuilla, joissa hajuin merkattu käyttövesi sitten kulkeutuu puhdistamoihin ja näin henkilöykseys säilyy rikkumattomana. Tosin nykyään jätevesilaitoksista jo kartoitetaan huumejäämät, mistä ja miten paljon. Ehkä yksilöturva on joskus sitten vesisuihkujen aikana vaarassa, kun mittausmenetelmät kehittyvät -tämä hirtehiselle huumorilla.

..

Kiina saattaa kieltää nykyisen kertakäyttöpehmoilun ja jopa kertakäyttöpahvilaatikotkin, sillä kertakäyttöisyys voidaan tämän kiertotalouden kehityskaaressa joskus jo nähdä liki ympäristörikoksina Elävää luontoa kohtaan.

Ovathan lopulta nuo takapuolipehmot ja verkkokauppapahvilaatikot metsistä kotoisin. Kiina ei hakkaa omia metsiää takapuolipehmoksi. Suomessa hakkaamme. Viisasta meitä kaikkia Elättävää bioluontoa kohtaan?

 

...