Brexit_alueittain_PNG_2406.jpg

 

...

HS:

EU:n brexit-neuvottelija Barnier: ”Meillä ei ole mitään syytä optimismiin” läpimurron suhteen

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006236260.html  - 

Ilkka Luoma 13.9.2019 - 10:24
 
.
Englannin PM Boris Johnson koettaa ainoastaan toteuttaa kansansa demokraattisen 52 prosentin enemmistötahdon - eron EU' sta. Se, ettei sinällään kansan valitsema brittiparlamentarismi omassa riitelyssään löydä tietä erolle - ei ole kansan suoranainen virhe tai ongelma, vaan nyt Boris koettaa vain toteuttaa kansan tahtoa.

Media koettaa kaikin keinoin lietsoa Brexit-vastaista henkeä - idealla, jossa tuo kansan enemmistön tahtoma Brexit haudataan ja britit pysyisivät EU' ssa - kansan enemmistötahdon vastaisesti.

Johnsonin idea on kirkas - "kova kovaa vastaan" ja näin ystävällisesti "pakottaa" EU neuvottelupöytään ratkaisemaan pattitilanne. Tähän on perusta olemassa, sillä nyt jo mediankin mielestä kova Brexit ero maksaa paljon jäljelle jääville EU-valtioille - muun muassa Suomelle!

Tuo muiden EU-valtioiden hinta kovasta Brexitistä saattaa ajaa EU-Brysselin uuteen neuvottelukierrokseen, jonka tavoitteena on pehmentää jäljelle jäävien EU-maiden tappioita -Englannin EU-erosta. Tämä lienee Boriksen perimmäinen tahtoidea toimintamallilleen, ja siksi haki brittiparlamentin "lomalle" - sotkemasta, sen omassa epätietoisuudessaan, selvää tiekarttaa eroon EU' sta.

Aikaa on, sillä hyvällä tahdolla, ymmärtäen tappiot muuallakin kuin vain median informoimana brittien osalle - ajaa EU-Brysselin neuvottelupöytään - Saksan liittokansleri Angela Merkel on yhtenä viimeisenä tehtävänään antanut jo narua uudelle neuvottelulle - antamalla aikaa löytää ratkaisu!

Saksan ääni painaa, vaikka talousahdinko kurkistelee jo oven takaa - ehkä juuri tuon kovan Brexitinkin takia.

Englannilla on jo yksi kova "lupaus" USA' sta - US-presidentti Donald Trumpilta, joka vannotteli kaikkien aikojen diiliä juuri kahdenkeskisesti brittien kanssa
.
 
...