hk_mellakat.jpg

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/hongkongin-mielenosoitukset-karjistyivat-yolla-yhteenottoon/cc91fd16-56e1-40c0-92c7-8841c720ff2e - 

...

HS

Suomen tulisi johtaa EU tukemaan Hongkongia

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006199543.html  - 

.

Ilkka Luoma 10.8.2019 - 12:03 kommentti
 
 
1 - Olisi aivan aluksi hyvä huomioida yhteiskuntajärjestysten enemmistöisyys, mikä ei ole maailmassamme läntisen mallin mukainen. 

Miksi enemmistöjen pitäisi meidän demokratiasääntöihin viitaten taipua sellaiseen, mikä edustaa maailmanlaajuisesta populaatiosta pientä vähemmistöä - ehkä suhdeluvulla 1,3/7,9 - siis miljardeissa. 

Miksi läntisen mallin vähemmistöiset voisivat vaatia tämän mielipidekirjoituksen mukaista yhteiskuntamallia sellaisille, joilla on huomattavasti pidempi yhteiskuntajärjestysten kausi kuin yhdelläkään meillä. Onko niin, että läntinen malli on se ainoa oikea? 

Mikä oikeuttaa lännen "opastamaan tavallansa", jopa aggressiivisesti omaa yhteiskuntamalliaan? Oppisimmeko arvostamaan muidenkin malleja hyvine ja huonoine puolineen, koska lännenkin mallissa on omat tunnetut valuvikansa.
 
Entä itse hongkongilaiset, joista - tosin läntisen informaation mukaan - mielenilmauksiin on osallistunut selvä vähemmistö - miksi enemmistön pitäisi taipua vähemmistön vaateisiin? 

Entä miten ulkoa puuttuminen HK' n mellakoihin - tiedämme jo, että Pekingistä Keskushallinto tietää mellakoita ja laittomia lakkoja provosoidun ulkoa, mistä Kiina on vakavasti huomauttanut - olla puuttumatta toisten sisäisiin asioihin. 

Miksi lännenmies on niin hanakka sekaantumaan vieraiden itsenäisten sisäisiin asioihin - kts. Chile, Grenada, Panama, Irak 2003, Libya 2011, Syyria 2013 jne ... 

Entä itse kiinalaiset, ovatko he miten sekaantuneet vaikkapa Ukrainaan tai kotoisasti meidän suomalaisten ongelmiin - eivät ole, sillä se ei sovi kiinalaisten vuosituhantiseen kulttuuriin. 
Miksi amerikkalaiset lännen mallimaana sotivat niin paljon - liki jatkuvasti, vaikkapa tällä vuosituhannella? 

Kiina ei siedä ~1400 miljoonaisena kansakuntana hallitsemattomia häiriöitä - on vain niin, ettei maailman suurinta valtiota voi johtaa, kuten meiltä vaadittaisiin - tuloksena olisi tuolloin sekasorto ja kaaos. Tuleeko Suomessa Enontekiö neuvomaan Helsinkiä, kuinka kaupunkia johdetaan? Ei tule!
>2
 
...