protasevitsin.jpg
 

 

Kuva: ~ https://www.verkkouutiset.fi/merirosvoutta-lansivallat-tuomitsevat-valko-venajan/#c0c65e62  - 

Kyseessä Kokoomuksen puolueuskollinen mielipidelehti*

 

***

...

Mitä lännestä tehdään - arvioidaan ja miten idän suuntaan tuomitaan ja vaaditaan pakotteita --- epäsuhta poliittisin syin?

Miksiköhän EU ja Suomikin olivat kovin hiljaa, kun Israel pommitti Gazaa |1 - ei vaadittu selityksiä, ei vaadittu pakotteita eikä vaadittu välitöntä kokoontumista |2 tuomitsemaan suurelta osin siviilien pommitukset. US tosin veettollaan esti kolmesti YK-turvaneuvoston vaadelausekkeen ... tukiessaan yksipuolisesti Israelin toimia.


.
YLE: "Yhdysvallat vaatii Valko-Venäjällä kiinni otetun oppositioaktivistin välitöntä vapauttamista
Maanpaossa elänyt Protasevitš otettiin kiinni sunnuntaina Minskin lentokentällä."

https://yle.fi/uutiset/3-11945280 -
.

Verrannoksi - Oliko tietopaljastaja Edward Snowden rikollinen, toisinajattelija, aktivisti, oppositionisti tai totuuden etsijä ja paljastaja? Miten Yhdysvallat näki Snowden' in maapetoksellisuuden?

US peräänkuulutti aikanaan USA:sta karanneen tietopaljastaja Snowdenin kiinniottoa ja palauttamista USA' n oikeuslaitoksen eteen vastaamaan rikoksistaan amerikkalaista maailmallishegemoniaa vastaan - paljastaessaan miten US-liittovaltio (tarkemmin NSA) vakoili ja sekaantui vieraiden valtioiden ja ihmisten asioihin.

Oikein vai väärin, mutta Snowden oli rikkonut amerikkalaista lakia - asuu nykyään maanpaossa Venäjällä - saatuaan sieltä "turvapaikan". Pitäisikö Venäjän nyt näin palauttaa Snowden Yhdysvaltoihin?Oliko valko-venäläinen Roman Protasevitsin pakomatkalla ja mistä syystä?

Mistä tämä melkoinen epäsuhta idän ja lännen välillä johtuu |3 - kun valko-venäläinen palautetaan Minskiin vastaamaan mahdollisiin rikossyytteisiin juuri Valko-Venäjän lakien mukaisesti ja Valko-Venäjän ilmatilasta - miten tämä liittyy muiden valtioiden asioihin?

|3 ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000007992082.html  - 

" ... Jos EU ryhtyy pakotteisiin poliittisin perustein, se ei palvele kansainvälistä oikeutta. Silloin on parempi siirtää keskustelu pakotteista Yhdistyneisiin kansakuntiin" -HS

..

Btw. entä miten lähinnä palestiinalaissiviilien pommitukset herättivät niin vähän valtiollisia vaateita Israelia kohtaan - juuri lännestä, EU:sta ja Suomestakin. Mistä tuo vaiteliaisuus ja tämä ärhäkkä pontevuus Valko-Venäjää vastaan johtuukaan?

Syy on on selvä - Valko-Venäjä edustaa omanlaistaan yhteiskuntamallia ja -järjestystä, ja se ei sovi eu-eurooppalaiseen ja läntiseen malliin.

On meneillään kova vastakkainasettelun "sota", jossa suhteettomuus paistaa silmiinpistävästi, jos vertaat vaikkapa asiakehitystä Lähi-itään, Israelin valtion junailemiin suurelta osin palestiinalaissiviilien pommituksiin kuin tähän Valko-Venäjän tapahtumaan.


Olisiko nyt aivan ensimmäiseksi odotettava mahdollista Valko-Venäjän selostetta itse tapahtuman taustoista?

Tätä selostettahan ei Valko-Venäjän edes tarvitse lännelle antaa, sillä kyseessä on tämän oma sisäinen asia. Sen sijaan Minskin tulee selostaa tarkoin syyt miksi se käännytti vieraan valtion lentoyhtiön koneen takaisin lähtökentälle. Onko lännen toimesta vastaavia konekäännytyksiä tapahtunut ...?Tuomioita jaetaan yleensä läntisen oikeuskäsityksen mukaan vasta sen jälkeen kun asia on tutkittu - kaikin puolin

Ehkä tämän vuoksi Israel ei ole vielä tuomittu pommituksistaan, vaan kerrotaan Israelilla olevan oikeus puolustaa itseään. Ehkä tässä Valko-Venäjä puolustaa omaa lainsäädäntöä ja jotain sellaista mistä emme vielä tiedä riittävästi.

Miksi yleensäkin sekaannumme niin voimallisesti muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin? Tässähän ei ollut kyse vieraan valtion kansalaisesta - olihan US' n liittovaltion käsi hyvin lähellä Snowden' ia, kun hän pakeni amerikkalaista oikeutta ---
--

Lisäverranto tuohon Lähi-itään ja Israeliin

Israelilla on de facto ydinase -se tiedetään, mutta sitä ei Israelista tunnusteta eikä länsi vaadi mitään sanktioita tuon täystuhoaseen osalta. Toisaalta Israelin harjoittama valtiollinen väkivalta ja hyökkäily vieraiden valtioiden alueille tiedetään hyvin ..

Entä Pohjois-Korea, joka ei ole hyökkäillyt kymmeniin vuosiin Israelin tavoin vieraille maille, mutta tunnustaa ydinaseen ja niin korealaiset joutuvat rankkojen sanktioiden ja pakotteiden kouriin - entä Israel?

.

 

Onko lopulta kyse West trolling manipulation |E -ilmiöstä?
 
 
--
Onko valko-venäläinen Protasevitsin nyt oppositionisti, aktivisti, rikollinen pakomatkalla vai toisinajattelija - tässä kohdin jokainen voi miettiä verrantoa Edward Snowdeniin.

 .
PS. Pommiepäily oli looginen syy käännyttää siviilikone, joka on täynnä siviilimatkustajia, sillä näin mahdollinen Protasevitsinin arvaamaton käytös saatiin rauhoitettua, sillä jos syyksi olisi ilmoitettu hänen palautus vastaamaan rikossyytteisiin - olisi se voinut herättää hänessä epätoivoisia ajatuksia tekoineen? - kts. YLE - ote linkin alta: " .. Koneen lopullisessa määränpäässä Vilnassa uutistoimisto AFP:lle asiaa kommentoineen matkustajan mukaan Protasevitš meni paniikkiin ja kertoi, että hätälasku tapahtuu hänen vuokseen. Aktivisti oli kääntynyt muiden matkustajien puoleen ja sanonut, että häntä odottaa kuolemantuomio .. "

 

..

|* "Ei ole kovinkaan pitkää aikaa kun USA pakotti eteläafrikkalaisen koneen laskeutumaan Pariisiin kun epäilivät Edward Snowdenin olevan koneessa. Se meni EU- et al kellokkailta ihan vähin äänin maton alle. Ei puhettakaan sanktioista tai merirosvoudesta.

-Verkkouutiset lehdestä eräs lukijalainaus aiheen keskusteluketjusta

 

..

Lisä-YLE

"Protasevitšia ne syyttävät terrorismista ja kiihottamisesta hallitusta vastaan, ja häntä saattaa odottaa pitkä vankeustuomio." -YLE

*** https://yle.fi/uutiset/3-11945020 ***

 


...
30692 |  SUOMI24  |E  TIEDE  |  YLE  |  YLE  |