|0000|1941|2630|427232|-UHO

eurooppa%20(1).jpg

 

***

Saksa, Ranska ja Italia - EU' n suurimmat pohtivat kansalaisina Venäjää, Venäjän vaikutetta ja myös Venäjän presidentti Vladimir Putin' ia -

 
48x48_20191004131740879.jpg
 


2023-08-19  --   19:43:47
 

Venäjä on Euroopan suurin valtio, niin pinta-alana, väkilukuna kuin esimerkiksi potentiaalisena ravinnon suurtuottajana |1.
Venäjä on muuten myös Euroopan ainoa ydinasesuurvalta. Tämän rekisteröinee myös TP Sauli Niinistö?

|1 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/vieraskolumni-venajastako-maailman-ruoka-aitta/4a4029a7-096d-3193-807c-2e129878a44a -
"Vieraskolumni: Venäjästäkö maailman ruoka-aitta?"

.. ..
Erityisesti Saksa tietää Venäjän merkityksen saksalaiselle taloudelle, turvallisuudelle kuin yhteistyölle,

.. mikä on nyt rikottu voimalla koko EU' n ja USA' n pinnanalaisten |2 päämäärien vuoksi; eikä tässä riitä isoon kuvaan pelkkä Ukrainan alkujaan keskinäinen itäslaavien erimielisyys, joka äityi lännen tuella sodaksi. Tällä sodalla asetellaan historiaa uusiin asetelmiin ja jako Ukrainasta saattaa olla edessä |3 - kuten jo Natossakin virkamiesportaassa pohdiskellaan |4 ..

|2 Tavoitteena Venäjänkin pilkkominen - kuten operoitui, kun Neuvostoliittoa viipaloitiin us-presidentti Ronald Reaganin aikana --
|3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/08/ukraina-jaetaan-tuloksena-kestava-rauha.html -
"Ukraina jaetaan - tuloksena kestävä rauha!"
|4 ~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009598881.html -

__ __
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000009792582.html - otsikoituna näin:

"Isoissa EU-maissa on sisu vähissä

Länsimaat esiintyvät ulospäin yhtenäisinä Ukrainan tukijoina, mutta varsinkin suurissa EU-maissa Venäjälle riittää ymmärrystä."

HS-leipätekstiote: " .. Kun ranskalaisilta kysyttiin, mikä annetuista määritelmistä kuvaa parhaiten Putinia, 45 prosenttia piti häntä ”vahvana johtajana” ja alle kolmasosa ”diktaattorina” tai ”sotarikollisena”. Kun vastaajilta kysyttiin, kuka on vastuussa Ukrainan sodan aloittamisesta, useimmin syylliseksi niin Ranskassa kuin Saksassakin nimettiin Yhdysvallat [|E]. .. "


- tähän voi HS' n ulkopuolelta todeta, että juuri nuo kolme EU-valtiota tietävät Yhdysvaltojen vehkeilyt ja hyökkäyssodat vuosina 2001-21 Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan ja Syyriaan ja vähän aiemmin Euroopan Serbiaan ja Bosniaan - Kosovoakaan unohtamatta |5 -

[|E] ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/08/usa-aseistaa-yha-kiihkeammin-ukrainaa.html -
"USA aseistaa yhä kiihkeämmin Ukrainaa - heikentääkseen Venäjän sotilasvoimaa"
|5 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -
"Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat"

__
Saksa Euroopan ainakin vielä suurimpana talousveturina tietää erinomaisesti mikä merkitys venäläisyydellä on heidän historiaansa ja vielä tähänkin päivään -

.. oli poliittisesti "lämmintä aikaa hampaat irvessä" vuosina1939-41 ja raakaa hyökkäyssotaa bolsevismin kimppuun Saksan kolmannen valtakunnan toimesta liittolaisineen - vuosina 1941-45, mukana myös Suomi |6 ja esimerkiksi Italia, Romania ja pari muutakin.

|6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/kaviko-suomen-kansa-revanssitunteella.html -
"Kävikö Suomen kansa revanssitunteella Jatkosotaan?"


Venäläiset sotilaat marssivat Berliiniin II Maailmansodan toisena voittajavaltiona toukokuussa 1945 ja rakensivat voitonriemuisina oman mallinsa eurooppalaisena sosialismina ja kommunismina -

.. jolle kävi tunnetulla tavalla Neuvostoliiton romahduksena, Naton vastineen Varsovan liiton kaatumisena ja myöhempänä Euroopan Unionin ja Naton aggressiivisena laajentumisena sen kaikkine houkutteineen länteen nähden köyhille itä-eurooppalaisille -

.. oli idea laajentaa läntistä ajatus- ja arvomaailmaa slaavien keskuuteen ja nyt ollaankin itäslaavien sodassa - Ukrainassa; huomattakoon että Valko-Venäjäkin kuuluu etnisesti itäslaaveihin [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/East_Slavs - ].

__ __
Nyt nämä suuret vaikuttavat länsi-eurooppalaiset II Maailmansodan hävinneinä valtioina: Italia, Ranska ja Saksa oivaltavat Euroopalla olevan vain yksi tie rauhaan -
.. ja se on rauha Venäjän kanssa
 |7, tuon ydinasesuurvallan, jonka oleelliset suursodan pidäkkeet ovat liki Suomen rajassa kiinni -

.. puhutaan Kuolan niemimaan Venäjän Pohjoisen laivaston strategisten ydinsukellusveneiden tukikohdista |8, joiden tuhoamissuunnitelmia Naton USA-osuudessa lienee pilvin pimein -

.. kuinkahan hyvin Suomen puolustusvoimien komentaja, kenraali Timo Kivinen on näistä tietoinen - todennäköisesti ei lainkaan?

|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -
"Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun"
|8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/11/venajan-ydinaseiden-voima-kumpuaa-veden.html -
"Venäjän ydinaseiden voima - kumpuaa veden alta"


Tässä yllä muuten eräs syy, miksi Yhdysvallat on kolkon tyynesti todennut jo vuosia sitten tarvitsevansa Suomen alueita kriisissä |kuva 1 - ja nyt ne ovat saatu. Eikä tässä vielä kaikki, vaan USA haluaa Suomelta DCA-sopimuksen osalta pois tuomiovallan heidän sotilaidensa mahdollisesti Suomessa tekemiä rikoksia ratkottaessa |9.
__

123205

 

|  319  SUOMI24  855  |  VU  |  FB  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  |  X ** |  

 

|** Entinen Twitter; erinomainen esimerkki massavaikuttamisesta - nyt "kaikki" tietävät että Twitter on "X" - odottaen jotain yllättävää! (?) 

__

2

us%20kriisiss%C3%A4%20suomeen.jpg

 

Tämä suomalaisen iltapäivämedian lööppi on autenttisesti IJL-kuvattu ruokakaupan lehtihyllystä - ja kuva kertoo enemmän kuin "tuhat sanaa"!

 

 

 

|Kuva 1 .. [~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/08/keita-kutsut-hiekkalaatikollesi-nato-on.html - IJL-otsikoituna näin:
"Keitä kutsut hiekkalaatikollesi - Nato on pukki kaalimaalla vartioimaan rauhaamme!"] ..

PS. Kuvaan liittyvä Iltalehden roiskelööppi:
https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/8d44a881-5f29-4709-84d1-15a547ec1f3a -
"Pääkirjoitus: USA:lle tukikohta-alueita Suomeen – Meneillään on Nato-jäsenyyttä tärkeämpi vääntö"
-IL-toimittajana Lauri Nurmi -


Lauri muotoili ingressinsä näin:
"Uutta ulkopolitiikkaa voi kutsua Niinistön-linjaksi. Pohjolaan rakennetaan Yhdysvaltojen tuella demokratialinnake, joka patoaa Venäjän imperialismia, Iltalehden Lauri Nurmi kirjoittaa."

|9 ~ https://yle.fi/a/3-10692326 -
"USA uhkaa kansainvälistä oikeusistuinta pakotteilla, jos sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia aletaan tutkia
Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Kansainvälisen rikostuomioistuimen toiminta uhkaa sen kansallisia etuja."

__ __
Tämän kaiken ylläolevan nämä kolme EU' n "suurvaltaa" tietävät

Samoin, sen mistä se suursota voi kehittyä, jopa puolivahingossa - vähintäänkin taktisten ydinaseiden iskuina |10 ..

.. tässäkin kolme EU' n suurta tietävät miten tiheään ne ovat rakennetut ja taktinen ydinaseisku olisi kuoleman raaka sivallus liian monille. Tämän kaiken saksalaiset, ranskalaiset ja italialaiset -asukkaina ja kansalaisina tietävät!

|10 " .. TAKTINEN YDINSOTA! .. pahimmillaan ydinsodalta (jokainen voi tässä pohtia meidän Suomen roolia siinä! |14), kun nyt lännestä pusketaan sitä toista ydinasesuurvaltaa yhä lähemmäksi (pakko)keinoja*, joilla pelastetaan oma valtiojärjestys - kyse Venäjästä ja nyt Kiina on oivaltanut jotain aivan uutta, ja se on "kauhistus" läntiselle maailmallisvähemmistöisyydelle!

|* Yhdysvallat on luonut uuden sotilasdoktriinin - ei omia sotilaita taistelemaan, mutta massiivisesti hyökkäys- ja tappavia aseita sotiville valtioille, samalla työllistäen omaa us-sotateollisuutta [ ~ https://voima.fi/artikkeli/2011/muutaman-biljoonan-bisnes/ - ]. US haluaa näin Ukrainassa käyttämällä sotilaina ukrainalaisia - itäslaaveja -

Venäjän itäslaavilaista armeijaa vastaan -

heikentäen samalla Venäjän armeijan konventionaalista isku- ja taisteluvoimaa - myöhempien tavoitteiden onnistumisen varmentamiseksi.

Mutta! Samalla Venäjää ajetaan nurkkaan, ja lähemmäksi pakkokeinojen esille ottoa, jotka tässä kohdin voivat olla ydinaseet; ensin taktisina ja lopulta, ellei rauhaa saavuteta kolmansien (Kiinan) johdattelemana - strategisia ydinaseita - tarkoittaen suurydinsotaa.

Tässä kohdin meidän suomalaisten kohtalo olisi vaakalaudalla -

Ruotsi selviää hienosti, jos se ei lopulta liitykään Natoon ja Venäjä jättää sen kaiken eskalaation ulkopuolelle, mutta me Venäjän rajanaapurina saavumme lopullisen tilanteemme kohdille. ..

.. yllä oleva löytyy tämän alta:
https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/03/kiina-venaja-vahvempi-kuin-usa-eu.html -

 

--

EPILOGI


Nyt näyttää hyvin huolestuttavasti siltä, että pienet sotimiskyvyiltään heikommat EU-valtiot "uhoavat" enemmän kuin nämä kolme EU-mahtimaata - Saksa, Ranska ja Italia, jotka tietävät hyvin tarkasti mitä merkitsee ärsytetty venäläinen!

Tämä on vakava huomio, ja johon meiltäkin otetaan osaa hyytävästi niin sanottuna 1941-uhona, verranto vuosilukuna siksi, että tuolloin kohtalon vuonna 1941 maahamme Suomeen - isänmaahamme saapui Adolf Hitlerin johtaman Saksan kolmannen valtakunnan asevoimat Wehrmact' ina ja Waffen-SS' nä.

Vakava kysymys: Ovatko näiden kolmen EU-suurmaan - Saksan, Ranskan ja italian kansalaiset realistisempia ja arkijärkevämpiä, eivätkä todellisuutta tietävinä niin hullaantuneita Yhdysvaltojen "suojaan ja ydinasesateenvarjoon" - vielä kun muistamme oman maantieteemme, niin heräämisen aika on jo koittamassa .. ja toivottavasti lähinnä kokoomuspiireissä ei ole herännyt ajatuksia veret seisauttavasta revanssista!

.. ..
Tähän on hyvä ottaa ote emeritus professori Markku Kuisman kolumnista:

" .. Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu.

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi.

Siinä onnistuttiin yli odotusten. Homma meni putkeen tavalla, jota maamme turvallisuuskomitean trolliarmeija muotoili Venäjän toimia ennakoidessaan viikko pari sitten: ”Informaatiovaikuttaminen voi olla pidempi kampanja, jolla pyritään muuttamaan mielialaa ja mielipiteitä. Se voi olla hyvin tehokasta, jos kansalaisten päähän saadaan ajettua joku tietty ajatus.”

Ote löytyy täältä ~ https://seura.fi/blogit-ja-kolumnit/professori-markku-kuisma-suomi-osannut-trollata-myos-itseaan/ -
__

"Pidä Ystävät lähellä ja Viholliset kaukana valtamerten takana"

 

__

 

ILU-MEDIA

IJL-Productions

ILU_hymy.jpg

Kansalaiskirjoittaja

Ilkka Luoma

YMPÄRISTÖTEOLLISUUS

https://www.ymparistoteollisuus.com

Total Visits: 816553 Total Visitors: 123658  150823  

Total Visits: 651805 Total Visitors: 104446  160523 

https://www.jontikka.blogspot.com

IJL-kommentteja HS-artikkeleihin

 

__
e

e

e