case%20koskela.jpg

PS.

FB - BLOG

...

Jos meillä ihmisillä olisi tärkein tehtävä ajassa - nyt, on se tämä Helsingin Koskelan murhatapaus

Ensimmäiseksi kysymme, miten lopulta konkreettisin keinoin, määräyksin ja säännöksin hoidettiin tapaus Eerika* - hätähuuto lapselta - tässä takavuosina. Ehkä se olisi hyvä palauttaa mieliin?

Mikä on tärkeää - tärkeää on hoitaa omia asioita ja vähemmän muiden itsenäisten, joiden ongelmat eivät meille kuulu. Mutta Koskela-tapaus kuuluu, näkyy ja nyt se pitää viedä valtiovallan ylimpään portaaseen. Meillä ei ole ihmisyyden nimissä varaa jättää tätä riittävästi käsittelemättä.

Emme laita päätä pensaaseen, vaan ryhdymme työhön - uusi opetusministeri näytti jo mallia, hyvä Jussi Saramo - ansaitset kansalaispisteet ja jatkon myöhemminkin ministeriydellesi.

Koskelan takaa kuuluu hätähuuto - niin se kuului äänettömänä tapaus Eerikassakin, joka oli etusivuilla pitkään, ja mitä saatiin aikaiseksi. Tässä kohdin nyt olevat aiheen vastuupoliitikot tulkoot esille.

 

"Kansakunta on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki" -sanotaan

Meillä on voimaa, yhteistyöhalua ja kykyä hoitaa hankalatkin asiat, niin tämäkin. Tahto vaatii nyt tekijöitä - tapahtumasarja perataan vaikka syntymään saakka, sen vaikutetekijät on saatava selville. Tutkijat työhön; tämä on oikeasti tärkeä asia - tärkeämpi kuin pohdinta mihin Venäjän "navalnyineen" menee.

Väkivalta syntyy aina jostain - tässä kohdin sen juurisyyt kaivetaan esille, vaikka erillisellä tutkimusrahalla, jonka PM Sanna Marinin hallitus onkii esille - vaikka "koronarahastosta".

Lapset ja nuoret ovat edellytys yhteiskunnan olemassa ololle - heidän tärkeyttä ei voida liiaksi korostaa.

 

Evoluutio antoi meille tasan kaksi tehtävää:

Ensimmäinen on lisääntyminen ja toinen on jälkikasvun huolehdinta, kasvatus ja opastus lisääntymään aina sellaisessa yhteiskunnassa mihin satutaankaan. Huonoa yhteiskuntaa ei ole, jos noudatamme kirjaimellisesti annettuja sääntöjä. Filosofiasta voimme väkivallatta vääntää kättä.

Lapset ovat meidän aikuisten kuvia – itsenäisinä toimijoina osallistuvan kasvatuksen jälkeen!

.

Kansalaiset kääntyvät aina luottamiensa ihmisten puoleen! Nyt pyydämme presidentti Sauli Niinistöä ottamaan kopin tästä … toivottavasti yhdessä PM Marinin kanssa – molemmat ovat nyt juuri sopivia esittämään oma tervehdyksensä niin lapsille, nuorille kuin meille aikuisillekin.

..

|* ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005994734.html  -

Kommentti: 8-vuotiaan Eerikan traaginen kohtalo nosti valtavan moraalipaniikin – poliitikkojen uudistukset jäivät puolitiehen” -IS

 

..

Ilkka Luoma

ILU_hymy.jpg

BLOG  -- 92|62

..

PS. Kirjoitus perustuu HS-tekstiin ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007767035.html  – ”Näemmekö Koskelan henkirikoksesta koko kuvan vai pelkästään sen, jonka viranomaiset haluavat meille näyttää?” -toimittajana Susanna Reinboth.

..

ORIG – BLOG kirjoitus: ”Avoin sähköposti - Lasten ja nuorten huutava hätä väkivallasta

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/12/iii-avoin-sahkoposti-lasten-ja-nuorten.html  -