niinivuo_sanna.jpg

Kuva: ~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006622890.html  - 

 

*

...

Tunnetusti osakeyhtiö keskittyy voiton tekemiseen ja Samuli Niinivuo (Ilta-Sanomat ~  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006622890.html - kirjoitti asiaytimen julki.

 

1 - PM Sanna Marin kävi ihmisyyspolitiikallaan tuon yksipuolisen voittojaon epäsuoraan arvosteluun - viestimällä yhteiskuntavastuuta ihmisyydestä, työstä ja käytettävissä olevan tulon jaosta*.

Marin edustaa toveripiirejä, joita on palkansaajatyöntekijöinä arkikauluspäätetyöskentelyväki mukaan luettuna enemmistö veronmaksjasuomalaisista - yhteisenä piirteenä kaikille riippuvuus työnantajastaan. 

Samoin omistajakuponginleikkaaja on riippuvainen tästä työnjärjestämisen johtamisesta - osataanko toimivassa johdossa olla herkkiä markkinatalouden vaihteluvirroille - eli kilpailykyvyn ylläpitämiselle.

Kuluttajapiirit ratkaisevat pelin, tätä peliä johtaa tuotekehitys ja siihen liittyvä markkinointi- ja mainoskoneisto, joka luo tarpeita kuluttamiselle 

Tänään kuluttaminen on ylittämässä meitä kaikkia Elättävän luontobiologian kestävyys- ja monimuotoisuuskyvyn tuottaa niitä elolliskierron hyödykkeitä, jotka evoluutio oli "järjestänyt" geeniperimän jatkumiselle eli lisääntymiselle!
..

Metsäteollisuutta varoitettiin jo parikymmentä vuotta sitten, että sanomalehtipaperin kulutus vähenee nopeasti - digiaika hyppäsi pöydillemme ja lopulta hyppysiimme jo 1990-luvun puolivälistä alkaen - internettinä. Nyt mobiliteetti on valtastrategiaa.

Osakeyhtiölakiinkin liittyvä vaade on huolehtia omistajien hyvinvoinnista, se tarkoittaa kilpailutilanteessa herkkyyttä olla kuluttajan iholla - lopulta ostava asiakas päättää mitä kannattaa valmistaa ja tämä tulee olla kirkkaana osaamisalueena kilpailuasemassa olevan yhtiön johdossa. Yhtiöiden hallituksilta odotetaan kauaskatseisuutta piirrettäessä tulevaisuuskuvaa yhtiön toimivalle johdolle >

.

HS: "Keskon Mikko Helanderin ”kevennys” Suomesta Pohjois-Korean tiellä oli typerä – mutta saattoi silti olla merkittävä avaus"

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006620706.html  - 


..

2 - Entä demaripuheenjohtaja Sanna Marin? 

Sanna avasi uuden pelin - pyytämällä ylimenoaikaa kykynsä menettävälle tuotannolle, siis aikaa tehdä niitä toimia, joilla yhtiöiden tulisi selvitä muuttuneesta kilpailutilanteesta. 

Moni metsäyhtiö muunsi paperikoneita kartongille, koska kuluttajat haluavat ostaa verkkokaupoista - internetin välityksellä. Näin kuluttaja on jälleen päättämässä mitä tapahtuu. Ketterä yhtiö osaa olla kuluttajan ja/tai ostajan iholla - joka hetki - se on menestyksen edellytys vapaassa kilpailussa.

 

Marin edustaa toveripiirejä, jotka ovat lopulta kuluttajapiirejä

Siis heitä, jotka ratkaisevat kilpailussa minkä "liikkeen ja yhtiön oven avaavat" - onko näin annettu varoitus vähittäismyynnin kivijaloille, jotka siirtävätkin kiihtyvästi toimiaan verkkokauppoihin.?

 

Kaipolaa ei muutettu kartongille - jäätiin tekemään voittoa aivan viime hetkiin saakka 

Miksi, siksi varmaan, että paperikone oli liian "vanha" ja modernisointi olisi ollut liian kallista, tai, jo nyt suomalaisella metsäteollisuudella on näkemys maailman suurimman pahvilaatikoiden ja takapuolipehmon käyttäjän - Kiinan - suunnitelmista ohjata kuluttajia pois kertakäyttöpahvilaatikoista ja ohjata pyyhintään jotain muuta kuin jätevesiin työnnettävää pyllypehmoa.

 

Entä nyt, kun Sanna edustaa uusiajattelussa kuluttajapiirejä?

Kuluttajat lopulta päättävät mitä kukin ostaa ja mistä - siis myös välillisvaikuttajina suurtuotantoon, jonka metsäteollisuudenkin tulisi oivaltaa, että mekaaninen puunjalostus on pitkäkestoinen hiilidioksidivarasto lämpenevään ilmanalaamme. 

 

Kuluttajat - he ja me ratkaisemme koko systeemin

Valta on kuluttajille ja nyt Sanna Marin pääministerinä ja puoluejohtajana on oivaltanut puolueen pysähtyneisyyden päätön ja siirron kuluttajien alustaksi ratkaisemaan Elomme mahdollisuuden kestävällä tavalla. onko siis vähentämisen aika - kasvuhokemallinen näyttö- ja vertailutalous on illassaan? e

..

 

BLOG