HS junaili mieleisensä mielipidetutkimuksen puolueiden kannatuksesta. Kokoomus on vahva ykkönen, siis ylämäessä – Keskusta laskettelee vastuuministeriön uuvuttamana alamäessä - pääministeri Juha Sipilä on alamäessä [?].

 

pres12.jpg

Vuoden 2012 presidentinvaalien henkilökannatuskehitys 

 

Sininen soinismi on taas kolmannen kerran peräkkäin alle virhemarginaalin [1. Voimmeko vetää mitään johtopäätöksiä – uudella tavalla, mitä mielipidetiedusteltu kansa viestittelee omilleen?

...

~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005417380.html -

 

... On hyvä muistaa, että mielipidetiedustelut toimivat myös varoituskelloina - omille

Keskustalaiset ovat herkkiä "kertomaan kalluppien" kautta omilleen, että parantakaahan juoksuanne, ja antavat mielipideäänensä esimerkiksi Kokoomukselle. Tässä tapauksessa viesti on saatettu suunnata itse Keskustan puheenjohtajalle?

Tutkimuksessa saattaa Keskustan osalta näkyä myös niin sanottu Paavo ilmiö [2, sillä moni peruskeskustalainen saattaa "ikävöidä" Väyrystä, ja näin antaa äänensä tiedusteluun käyttämättä. Aikanaan Paavo väyrynen puolipelasti Keskustan – edellisissä presidentinvaaleissa 2012 – tuoden kasaan jälleen Keskustan kannattajat – yli puoli miljoonaa ääntä!


 

Siniset ovat nyt jo muutaman kyselyn jälkeen vakiintuneet virhemarginaalin alle; loikkarin tie ilman poikkeavaa tavoiteohjelmaa, on ohdakkeinen tie - suomalaiset eivät pidä "pettureista", jotka takertuvat ministeri-audien ovenkahvoihin [3.

 

puoluekannatus.jpg


 

Kokoomuslaiset taas maallisen omaisuuden vartijoina ovat uskollisia erinomaisuudelleen

Natokannatus ja kokoomuslaisuus kulkevat aikalailla käsi kädessä. Kokoomuksen kannattaja on uskollinen muurinvartijalleen. Nyt pakolla runnotaan sairauden – ja terveydenhoitoa voittopyyteellisen osakeyhtiön muotoon … Tässä voi olla yksi syy Keskustan alamäkeen? Yleinen kysymys kuuluu: Pitääkö ihmisten sairaudella tehdä voittoa?


 

Demarikannattajat taas haikailevat jotain menneisyydestä, uudistusta [4, sillä osa vaaleanpunaisista ei enää tuloiltaan ole "entisaikojen tovereita". Karttuva omaisuus maallistaa toverihenkeä kykyilemään omistuspuolueen kannattajaksi …

Näinkö – mitä sanoo SDP-puheenjohtaja Antti Rinne [5, entisenä ammattiyhdistysjyränä? Entä Jutta Urpilainen, joka jakoi takuuksia Kreikalle [6 ja kieltäytyi demareiden presidenttiehdokkuudesta 2018 …

Numeroiden lisäselvitykset erillisesti kommentoinnin yhteydessä [1-6].

 

kalluppi1017.jpg


 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi


 

US VU T BL BL BL FB FB FB BLOG 154160

DOC mielipidetiedustelut_21102017.doc – OpenOffice Writer

PVM 21102017

279_2590