(Juuri tulleen tiedon mukaan - MTV |1, Arkangelissa Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi ilmaissut, että hän haluaisi tavata juuri Suomessa Yhdysvaltain uuden presidentin - Donald Trumpin)

Uutinen toteutuessaan on erinomainen esimerkki Putinin pelisilmästä, jolla hän hienosti nostaa puolestaan Suomen asemaa idän ja lännen vedenjakajalla - olla isäntänä kahden ydinasesuurvallan päämiehen kohtaamispaikka. Meidän presidentti Sauli Niinistölle nostetaan nyt sitä kuuluisaa tuhannen valuuttayksikön paikka - Sauli oletko valmis tehtävään?|2

 

Suomi kuittaa Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden toukokuussa - tänä vuonna. Pesti kestää kaksi vuotta. On tunnettua, että Venäjä ja Yhdysvallat ovat molemmat mukana Arktisessa neuvostossa, ja se on foorumi, jonka merkitys kasvaa, sillä sinne mitä ilmeisimmin on pyrkimässä täysjäseneksi myös maailman suurin talous - Kiina.

...

[MTV ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/putin-haluaa-tavata-trumpin-suomessa/6370934 - ]

 

Kiinan presidentti on tulossa Suomeen

[ ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005138604.html - ]

Koskaan aiemmin ei Kiinasta, maailman väkirikkaimmasta valtiosta - kautta aikojen - ole nykyisen valtiojärjestelmän päämies käynyt Suomessa; nyt tämäkin on tapahtumassa - jo ensi viikolla. Suomen itsenäisyysjulistuksesta tulee tänä vuonna täyteen 100 vuotta, tosin olemme luovuttaneet oleelliset itsenäisyyden tunnusmerkit EU - Brysseliin. Presidentti Xi Jiping tulee Suomeen, ja varmaan muistaa Suomen olleen yksi ensimmäisistä, joka tunnusti nykyisen Kiinan!

 

Kiina hakee Arktisen neuvoston jäsenyyttä?

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html - ]

Luotettavan tiedon mukaan Kiina hakee Arktisen neuvoston täysjäsenyyttä, ollen nyt tarkkailijana tässä pohjoisten napaseutujen epäpoliittisessä järjestössä. Ehkä Kiina yhtenä maailman vaikuttavimpana valtiona haluaa olla samassa neuvottelufoorumissa Venäjän ja Yhdysvaltojen kanssa.

Samalla Kiinaa kiinnostaa Koillisväylä - kauppareittinä Eurooppaan. Tässä piilee suomalaisille uskomaton mahdollisuus - katsotaan oivalletaanko se käytää hyväksi, jonka jo Kiina ja Venäjä tietävät!

...

|2

Onko presidentillämme rooli – kyllä on!

[25022014][ … suomalainen rauhanvälitys ja sanansaatto idän ja lännen välisenä sukkulointina ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu.html - ]

Lainaamme yllä olevasta linkistä osan tähän:

” … Nyt Suomella on se paikka,
 … mitä me erityisasemastamme loogisesti voisimme saavuttaa. Näin saavutamme välitysneuvottelijan aseman - Vladimir Putinille ja epäselvälle EU-konklaaville, tai Saksalle - sujuvuuden nimissä.  Me olemme niin 'itää kuin länttä' – meille avautuu nyt se asema, mitä olemme odottaneet, vain 5,4 miljoonan kansakuntana. 

Meihin luotetaan, kunhan valitsemme projektille pätevän vetäjän – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, riittääkö taito, oivallus ja johdattelukyky? 


Sauli, ottaisitko tehtävän vastaan, jos sitä Moskovasta vihjaistaisiin? …”

...

EKSTRA

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/05/presidentti-sauli-niinisto-purkaa.html -

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä 872

 

https://fi-ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka 

...

AL | US | T | VU | BL | BL |FB | FB | BLOG 132639

 

DOC Presidentti Putinilla on erinomainen pelisilmä_30032017.doc*

PVM 30032017

 

|397|@