942

koulukiristys-turku800450.jpg

Kuva: ~ https://www.extrauutiset.com/tabu-on-murtunut-kouluvakivalta-ylittaa-uutiskynnyksen-ja-etniteetin-saa-mainita/  - 

...

HS

Oppilaan epäillään lyöneen toista askartelusaksilla kasvojen alueelle Espoon Koulu­mäen koululla, myös väliin mennyt koulunkäyntiavustaja sai vammoja

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007777539.html  - 

..

Ilkka Luoma 2.2.2021 - 16:28
 
Uutisointi tarttuu lisääntyvästi koulujen kiusaamis- ja väkivaltatapahtumiin - se hyvä

Tavoitteemme on nollatoleranssi lyövien aggressioiden osalta. Erimielisyyksiä ei koskaan saada pois, niin kauan kuin olemme inhimillisiä ja omistamme kiinni pitäviä.

Nyt on kysymys suoranaisesta väkivallasta, vahingonteosta kuin sellaisesta kiusasta, joka jättää jäljen - hengen tai fyysisyyden osalta.

Haastankin nyt kaikkien koulujen Vanhempainyhdistykset talkoisiin ja julistetaan kukin kouluissamme tavoitteeksi:

Huomioiva ja hyväksyvä koulu, jossa erilaisuus on voimaa - ei este huomaavaisuudelle, eikä toistensa huomioimiselle: "Huomaan Sinut - Sinä olet tärkeä".

Opettajat, lapset | nuoret ja vanhemmat ovat triangeli, joka pitää sisällään sellaisen voiman, jolla patoamme nousseen väkivallan, kiusaamisen, yksinäisyyden ja osallistumattomuuden. Me osallistumme - kaikki!

Oli aika, jolloin tosipaikan tullen kuultiin yhteinen sävel: "Kaveria ei jätetä" - niin nytkin tulee kouluista kuulumaan: "Emme jätä kaveria" - pidämme yhtä ja näin meistä kaikista tulee vahvempia ja yhteenkuuluvampia.

Kilpailu on aina kannustettavaa, kunhan se pysyy rajoissa, joissa kilpa on rehtiä - yrittämistä sekä onnistumista. Kilpailu sitten aikuisena on tähän rinnastamaton, sillä tuolloin ovat ymmärrys ja sietokyky hallitummalla tasolla.

Nyt lapsen ja nuorten maailmassa jyrkentynyt väkivalta on jo ilmiö - jossain ei mene hyvin, joko kotona, kaveripiirissä tai ulkoiset vaikutteet ovat karanneet lapsen ja nuoren kehittyvän käsitysmaailman ylitse.


Kun yksinkertaistamme hiukan - evoluutio loi aikuisille ihmisille vain yhden tehtävän - se on lisääntyminen

Lisääntyminen loi oheistehtävän - kasvatuksen ja opastuksen elämään - ja meidän tapauksessa lapsemme Elämään yhteisöissä, vaikka kuinka erilaisia olisimme, mikä taas on rikkaus ja mahdollisuus.

"Ei oppi ojaan kaada" -on vanha viisaus, ja tässä oppi on toistensa hyväksymistä. Me olemme osa tätä lapsen ja nuoren maailmaa - opettajien kanssa
.
 
 
...
 
 
 
TIEDE | TIEDE | SUOMI24 | IL | IS | YLE |
 
 
...