maitoteeliitto.jpg

Kuva: ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007624957.html

 

...

HS: "Nuoriso on turhautunut” – kiinalais­trollien väärin­ymmärryksestä syntynyt Maitoteeliitto yhdistää nyt tyranneja vastustavia nuoria"*

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007624957.html  - 

|* "Kiinalaistrollien ja thaimaalaisten nuorten välillä alkaneesta sosiaalisen median nokittelusta syntyi yllättävä aasialainen liike, joka yhdistää monen maan nuoret." -HS-ingressi

 

.

Näyttää siltä, että läntisen, maailmallisesti vähemmistökauneudellisuuden - kaltaisemme demokratian pilapiirrosmainen näköala kiinalaisuuden yhteiskuntamallista kiihdyttää myös laatumediaa - täällä Suomessakin!
Kun katsoo otsikkoa, voisi arvata tuon "uuden kansanliikkeen" saaneen liikkeelle miljoonia demokratiakaipuullisia ihmisiä - tosiasia on kuitenkin se, ettemme tiedä tarkoin miten suuresta ryhmästä on kysymys - olisiko edes joukkona suhteessa kotoisiin PS-perussuomalaisiin, joita tänään kannattaa mielipidemittausten mukaan jopa noin 20 prosenttia äänestysikäisistä.
Miten me haluamme katsoa erilaisia yhteiskuntamalleja - tai miten meidän olisi viisasta nähdä tahdikkuus olla sekaantumatta muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin.
Tältä osin laatumedian manipulaatio käy jo kovilla kierroksilla ja saaden ehkä polttoainetta liekkeihinsä case Huaweista, jossa US julistaa väitteitä ja syytteitä - kertomatta mitään todisteita huutelujensa tueksi.
Olisiko nyt palattava "hold your horses" tai 'jalat journalistiseen maahan' -tilaan, ja osattava kokea maailmallisuus monimuotoisuutena - "kussakin kunkin maan tapojen mukaan - keskittyen omien ongelmien ratkaisukeskeisyyteen?"
 
Suomesta olisi viisasta - täällä idän ja lännen vedenjakajalla olla puuttumatta muiden asioihin
Ajassaan valtiomies ja presidentti Juho-Kusti Paasikivi totesi osapuilleen:
"Viisauden alku on tosiasioiden tunnustamisessa". Varsinkin meillä täällä geneettisesti lännestä ja idästä tulleena kansakuntana voisimme tarjota niinistömäisesti ja puolueettomasti hyviä palveluksia niitä tarvitseville - olivatpa ne lännestä, etelästä tai idästä.
 
Mikä ajaa meidän laatumediaa faktantarkastajineen 'sillalle huutamaan', jonka perustuksia emme tunne?
Olisiko hyvä ensin tutkia ja palata journalismin kivitauluihin, joissa peräänkuulutetaan laatua, tasa-arvoa, oikeudenmukaista ja harkitsevan selvittävää journalismia?
 
Meidän täällä Suomessa ei tarvitse ajautua idän ja lännen väliseen valinnan pakottavuuteen.
 
 
...
[908]