~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006147889.html -
HS:
Kiinan vakoojat esiintyvät kykyjenetsijöinä ja konsultteina LinkedInissä: suomalaistutkijan julkaisu kertoo, kuinka kohde koukutetaan luovuttamaan luottamuksellista tietoa
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006150040.html -
...
Herää epäilyt, että julkaisiko UPI-FIIA Mika Aaltola Aprillipäivä-juttunsa väärässä ajankohdassa? Millaisia todisteita Aaltola voisi esittää väitteidensä tueksi? Uskoisin, että Ulkopoliittisen Instituutin pitää juuri pitäytyä tiukasti todistepitoisissa aihetutkimuksissa - olisiko näin kohtuutonta vaatia Aaltolalta ja UPI' lta todisteita tähän arviotekstiin?
Herää kysymys UPI' n osallistumisesta läntisen maailman West trolling manipulation -ilmiöön, työntämällä Kiinan tähän "hollywood-vakoiluelokuvaan", jonka tyyppisesti mikä tahansa valtio voisi saada vastaavan syytöksen!
Miten ja mistä UPI rahoitetaan ja mihin tämä ainakin tässä kohdin yksipuolinen "tutkimuslaitos" vastuuta kantaa - eduskuntaan -ko?
Olisiko nyt aika toimia ja tarkastuttaa Aaltolan teksti ja luoda sille asiallinen ja riittävän arvovaltainen kritiikki - ainakin vaatien todisteita väitteille. Vain oliko juttu tarkoitettu vain yksilön aaltoilevaksi mielipidekirjoitukseksi?
Jos näin - herää vääjämättä kysymys olosta West trolling manipulation -ilmiön vaikutteen alaisena, jossa Kiina ja itäinen pallomme enemmistöinen yhteiskuntamaailma saadaan epäilyttävään valoon - ja länsi taas hyviksien ja oikeudenmukaisten joukkoon.
Mitä mieltä itse Mika Aaltola on omasta tekstistään - oliko se mielipidekirjoitus vai asiaytimessä oleva todistevahvuinen analyysiteksti?
Kiinan tiedustelupalvelu värvää vakoilijoita LinkedInissä – myös suomalaisia ulkopolitiikan asiantuntijoita lähestytty
~ https://yle.fi/uutiset/3-10838995 -
Raportin on laatinut Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.