linkedin.jpg

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006147889.html - 

 

HS:

Kiinan vakoojat esiintyvät kykyjenetsijöinä ja konsultteina LinkedInissä: suomalaistutkijan julkaisu kertoo, kuinka kohde koukutetaan luovuttamaan luottamuksellista tietoa

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006150040.html

...

Ilkka Luoma 22.6.2019 - 21:06
 
 
Kuin parhaasta vakoilutrillerielokuvasta. Tässä kohdin Kiinan tilalle voidaan asettaa mikä tahansa muu maa tai toimiva järjestö, jopa internettimäinen yhteenliittymä - ehkä samankaltaisten monikansallisena ryhmänä. 

Herää epäilyt, että julkaisiko UPI-FIIA Mika Aaltola Aprillipäivä-juttunsa väärässä ajankohdassa? Millaisia todisteita Aaltola voisi esittää väitteidensä tueksi? Uskoisin, että Ulkopoliittisen Instituutin pitää juuri pitäytyä tiukasti todistepitoisissa aihetutkimuksissa - olisiko näin kohtuutonta vaatia Aaltolalta ja UPI' lta todisteita tähän arviotekstiin? 

Herää kysymys UPI' n osallistumisesta läntisen maailman West trolling manipulation -ilmiöön, työntämällä Kiinan tähän "hollywood-vakoiluelokuvaan", jonka tyyppisesti mikä tahansa valtio voisi saada vastaavan syytöksen! 

Miten ja mistä UPI rahoitetaan ja mihin tämä ainakin tässä kohdin yksipuolinen "tutkimuslaitos" vastuuta kantaa - eduskuntaan -ko? 

Olisiko nyt aika toimia ja tarkastuttaa Aaltolan teksti ja luoda sille asiallinen ja riittävän arvovaltainen kritiikki - ainakin vaatien todisteita väitteille. Vain oliko juttu tarkoitettu vain yksilön aaltoilevaksi mielipidekirjoitukseksi? 

Jos näin - herää vääjämättä kysymys olosta West trolling manipulation -ilmiön vaikutteen alaisena, jossa Kiina ja itäinen pallomme enemmistöinen yhteiskuntamaailma saadaan epäilyttävään valoon - ja länsi taas hyviksien ja oikeudenmukaisten joukkoon. 

Mitä mieltä itse Mika Aaltola on omasta tekstistään - oliko se mielipidekirjoitus vai asiaytimessä oleva todistevahvuinen analyysiteksti?
 
...
...

Kiinan tiedustelupalvelu värvää vakoilijoita LinkedInissä – myös suomalaisia ulkopolitiikan asiantuntijoita lähestytty

https://yle.fi/uutiset/3-10838995  - 

Raportin on laatinut Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola.

Vakoilu