954

biden_xi.jpg

Kuva: ~ https://yle.fi/uutiset/3-11784021 - 

Todelliset supervaltajohtajat - US-presidentti Joe Biden ja Kiinan presidentti Xi Jinping

 

*

...

Presidentti Niinistö on hellinyt omaa ilmaisuaan "hyvistä palveluksista" -

 - tämä on kansakuntamme mieleen, sillä se onnistuessaan edellyttää meiltä puolueetonta käyttäytymistä ja näköaloja kaikkiin ilmansuuntiin - tuolloin "hyvin palveluksien" pöydältä emme voi enää sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin, vain siinä tapauksessa jos asianosainen | -osaiset sitä nimenomaan pyytävät.

HS-ote: " .. Hän [Haavisto] ei nostanut asiaa itse esiin, vaan häneltä kysyttiin teemasta. .. "
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007802743.html - |*

Näin se meni, ja tuo esitetty kysymys oli huolella etukäteen valmisteltu. Uskoisin että Suomen TP Sauli Niinistö on tyytyväinen etukäteisjärjestelyihin, sillä Suomen tavoitteena voisi olla kaikkien kolmen suurvallan yhtä aikaa saanto tänne Suomeen - vaikkapa Rovaniemelle tai Savonlinnaan, joiden leppeä ilmapiiri rauhoittaa kiivaankin mielen, kun tosiasioita otetaan "hyvien palveluksien" neuvottelupöydälle.

Suomen ei kannata yrittää neuvoa, vain olla luotettava järjestelijä, jonne kaikki riidan, konfliktin, sodan tai muun erimielisyyden osapuolet tulevat mielellään, tietäen suomalaisten olevan neutraaleja millekään ilmansuuntavaikutukselle.

Meidän rooli täältä idän ja lännen vedenjakajalta on "sveitsittyminen" - sillä maailma tarvitsee nuo "hyvät palvelukset", jo siksikin, että pohjoinen ulottuvuus kaikkine uhkineen on aivan meidän vieressä.

Tässä Lavrov-Haavisto tapaamisessa Pekka Haavisto sai tyytyväisen mielen, täytti EU-toiveet, vaateet ja odotukset, tosin pieni särö syntyi siinä, että suomalaiset saattoivat kokea Pekan enemmän EU-lähettilääksi kuin Suomen ulkoministeriksi, jonka perustehtävä on aina valvoa ensin oman maansa edut. Kävikö näin - jääkööt lukijoiden harkintaan.

Tuleva Arktisen neuvoston huippukokous Venäjän johdolla on meille jäsenenä uusi etsikkoaika, jolloin huomioimme tarkkaavaisesti Kiinan, yllättäen, sillä se halunnee olla enemmän mukana Koillisväylän myötä Arktisen neuvoston tapahtumissa. Venäjän kanta on jo selvä.

Ehkä TP Niinistön hellimä kolmen suuren kohtaaminen on lähellä!

..
|* HS-otsikko: "Haavisto venäläismedialle: Suomi on tarvittaessa valmis isännöimään Putinin ja Bidenin tapaamista"

..

| TIEDE | SUOMI24 | BLOG |

 

...
24487