|1183|

 

AVvXsEhnZ3_yRfhOVdi2fCrSL6ctdyrrXhZpjiTE
 

Kuva: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006645055.html - , otsikoituna: 

"

Koulu­väkivalta vaikuttaa koko yhteisöön, sanoo nuoriso­psykiatrian yli­lääkäri – neurologin mukaan vammautumisen riski on suuri kaikissa päähän osuneissa iskuissa

"

 

***

..

Kansalaismedia on laajalti kirjoittanut koulukiusaamisesta ja -väkivallasta - on jopa lähestytty presidenttiä ja pääministeriä ..
.. toistaiseksi aikaansaamatta juuri mitään konkreettista liikettä suomalaisten lapsien ja nuorten todelliseksi hyväksi.
Niin presidentti Sauli Niinistöllä kuin pääministeri Sanna Marinilla on pienet lapset - se on aitoa perhekeskeistä Elämän Onnea, jonka soisi kohtaavan kaikkia perheitä. Ihmisillä on vain yksi tavoite - evolutiivinen tavoite, lisääntyä hallitusti, opastaa, kasvattaa ja kouluttaa lapsensa yhteiskuntaan, joka on tällä hetkellä se omanlaisemme ... tässä emme lähemmin puutu yhteiskuntamme laajempaan kehityskulkuun|*, koska nyt esillä oleva on se oleellisin osatekijä suuressa kuvassa.
.
|* Jos asia sattuisi kiinnostamaan, on siitä tässä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74953/naytto-ja-vertailutalous-mita-se - eräs näkökulma näyttö- ja vertailutaloudesta.
.
 
Ilman lapsia ja nuoria ei meillä ole yhteiskuntaa - ja tämän Sauli ja Sanna varmasti tietävät!
Olemme kutsuneet ja edelleen kutsumme heitä mukaan yhteisiin kansakuntatalkoisiin antamaan oma merkittävä panoksensa meille kuitenkin siihen tärkeimpään tehtävään -
.. opastamaan varttuvaa veronamaksajakuntaa tielle, jossa olisi arkisista ristiriidoista huolimatta hyvä olla (onnelliset suomalaiset?) - ainakin suurimmalta ajan osalta - täyttä onneakaan jatkuvasti ei "erkkikään" kestä - vaan Elämä on, kuten erääsä mainoksessa osuvasti todetaan.
 
Haastamme ja kannustamme Maan isiä ja äitejä politiikan huipulta nyt juuri keskittymään meille tavallisille -
.. ja ylivoimaisesti suurimmalle osalle suomalaisista tärkeimpään asiaan - meidän omiin perheisiin koskeviin asioihin. Jätetään nuo muut meille kuulumattomat asiat heidän ulkoisten omiksi asioiksi [ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0431c51f-1fbe-410d-bb1e-2e907ee60a2c - , otsikoituna näin: "Tutkimus: Suomalaiset haluttomia puolustamaan Ukrainaa Venäjän hyökkäykseltä" ..
 
- ja otetaan osaa meille juuri nyt erittäin merkittäviin asioihin. Ei sekaannuta muiden vieraiden juttuihin vaan keskitytään omiimme - tätä kansakunta lopulta aina toivoo.
 
 
--
Mikäli ymmärrämme talkoot koko kansan talkoiksi, ottaa nyt niin TP kuin PM asian tosissaan ja ryhtyy toimeen -
.. tehkää yhdessä vaikkapa video, sopivasti versioituna kaikille lapsille ja nuorille, niin päiväkoteihin, peruskoulun ala- ja yläasteille, toiselle asteelle - kuitenkin siten, että kaikki alaikäiset saavat rohkaisevan viestin maan isältä ja äidiltä.
--
Me emme enää kestää yhtää raakaa väkivaltaa, ei murhia [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12214797 - ], ei tappoja ei lopullista harmia tuottavaa koulukiusaamista [ ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008603464.html -, IS-otsikoituna näin:
"Pääkirjoitus: Kouluväkivalta karkaamassa jo vaarallisiin mittoihin – vartijoiden tulon kouluun pitäisi soittaa hälytyskelloja" ] -
 
.. valmennetaan lapsemme ja nuoremme sillä rakkaudella mitä arvaan niin tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä ja pääministeri Sanna Marinilla olevan omiaan kohtaan - Sauli ja Sanna ovat yhdessä suuri mahdollisuus antamaan virikettä, toivoa ja elämäntien esimerkillistä näyttöä koko kansakuntamme eduksi.
 
--
Uskallan esittää ja todeta, että tämän haasteen taakse saamme tuhannet äidit ja isät!
 
Ryhdytään toimeen - keskitytään omiin yhteiskuntamme sisäisiin asioihin ja jätetään muuta ulkoiset meille kuuluvat (toki tärkeät nekin) vähemmälle, tätä suomalaiset lopulta aina toivovat.
 
.
 
TIETOISKU
 
"Yksikään lapsi ei saa jäädä oman onnensa nojaan" - meillä vanhemmilla on vastuumme - vuosituhantinen vastuu. Kiitos kansanedustaja Jussi Saramolle, joka ministerinä ollessaan otti osaa tähän yhteiseen asiaan ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/kansalaistalkoot-asetetaan-stoppi.html - , otsikoituna näin:

 

"Kansalaistalkoot - asetetaan stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle!"
 
 
 
..
Liitän loppuun muutamia tekstejä, joilla on ystävällisesti lähestytty niin presidenttiä kuin pääministeriä ja laajasti mediaa sekä muita päättäjiä - rehtoreita, opetusalan virkahenkilöitä ja aiheeseen liittyviä tutkijoita ..
..
A) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html - otsikoituna: "Ystävällinen pyyntö saada tasavallan presidentti mukaan kansakuntatalkoisiin"
B) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html - otsikoituna: "Tarkka silmä huomaa lasten ja nuorten hädän - taistellaan heidän eteen "niin kauan kuin henki pihisee"!"
C) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/liikaa-afganistania-liian-vahan-omia.html - otsikoituna: "'Liikaa afganistania - liian vähän omia sisäisiä ongelmia'"
 
 
.

 

| 151 SUOMI24 404 | 29 TIEDE 92 | FB | TWITTER | VU | FB - KOULUKIUSAAMINEN - SEIS! | Vapaa sana | FB BLOG | |
 
 
..
EKSTRA
 
"Koulukiusaajasta työpaikkakiusaajaksi"
 
 
..
Kaikki mukaan, aika on juuri nyt! Tartu tilaisuuteen ja ole hyvä isän ja äiti koko maallemme. Kansa odottaa, ja katsoo valintojaan hyvissä mielin -asia on meille kaikille yhteinen!
 
 
...
e