atomi3.jpg

 

 

Meilläkin media maalaa rajoitettua ydinsotaa [0, koska amerikkalaisten mielestä venäläiset eivät pelkää heidän strategisia ”viimeisen iskun” ydintuhoaseita [1. Suoremmin sanottuna Yhdysvalloissa halutaan talouteen piristettä – ”Korean suhdannetta” [3, sillä rajoitettu sota tuottaa aina paljon työllistäviä tilauksia …

[0 ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005555296.html -

[1 ~ https://yle.fi/uutiset/3-10057811 -

 

atomi1.jpg

 

Presidentti Trump ajaa samalla 1000 miljardin kehityshanketta ---[**

 

ajamaan valtiolle uuden massiivisen käyttöpelotteen; ”vanhentuvat” strategiset ydinaseet on uudistettava, sillä Kiina ja kiinalaiset, amerikkalaisten mielestä, kehittyvät kolmanneksi suursotakandidaatiksi.

 

Mitä amerikkalaiset oikein haluavat nähdä – onko mielikuvissa sotahistoriasta temmattu ”Vietnamin suhdanne”, jolloin muun muassa helikopteriteollisuus sai tuhansia korvaustilauksia, kun vietnamilaiset pudottelivat niitä venäläisillä olalta raketeilla - (Puhutaan 5000 helikopteria ammutun alas (Suomelle lienee noin 60 helikopteria)

 

 

US on harjoitellut pitkää rajoitettua sotaa – Afganistanissa

 

Ensin Neuvostoliiton Afganistaniin tulon jälkeen ensimmäisessä nykyajan Afganistanin sodassa [4 Yhdysvallat osallistui aseistamalla ja rahoittamalla kapinallisissejä, jotka taistelivat laillista hallintoa vastaan – kyseessä olivat Mujahideen-terroristit, jotka olivat nykyisten talebaanien edeltäjiä.

 

Nyt vuonna 2001 US aloittama Afganistanin toinen nykyajan sota [5 on jo kestänyt pidempään kuin kuuluisa USA' n Vietnamin sota. Tänään jo yli 16 vuoden ajan USA on sotinut talebaaneja vastaan, jotka ovat ”laillisen hallinnon” vastaisia kapinallisterroristeja.

 

US on varmuuden vuoksi Afganistanissa sotinut molemmin puolin ”rintamaa” – terroristeja vastaan ja heitä tukien. Sama tilanne oli Irak-Iran sodassa [6, jossa US tuki molempia sotivia osapuolia!

 

atomi4.jpg

 

Taktiset ydinaseet – ns. ”nagasaki-kokoluokka”, jota US nyt tarvitsee

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-10057362 - ][7

 

Venäjä on yhdellä sotilasteknisellä osa-alueella edellä Yhdysvaltoja. Edellä olo koskee strategisia ydinsukellusveneitä (Borei-class) ja niiden ballistisia Bulava-monikärkiohjuksia. Näiden tukikohdat ovat kaukana Siperian takana – Tyynen valtameren rannalla – Kamsatkan niemimaalla.

 

Meitä Suomea ajatellen ne toiset tukikohdat ovat vieressämme – Kuolan niemimaalla – lujissa konventionaaliset pommit kestävissä kallioluolissa – ja tämä aiheuttaa US/Natolle suurta huolta!

 

Borei-sukellusveneiden kallioluolat ovat niin vankat, että niiden tuhoamiseen tarvitaan taktisia ydinaseita. Amerikkalaiset oppivat Afganistanissa jo vuonna 2001 näkemään ja tietämään, ettei massiiviset luolapommitkaan aina tuhonneet talebaanien luolastoja.

 

Nyt US haluaa ennakoida ja saada käyttöönsä pieniä ”nagasaki-kokoluokan” [7 taktisia ydinaseita vahvojen kallioluolastojen tuhoamiseen – muun muassa Kuolan Borei-tukikohtien eliminointiin.

[7Taktisen ydinaseen räjähdyksen voimakkuus olisi alle 20 kilotonnia. Tämä olisi edelleen erittäin voimakas räjähdys. Nagasakiin toisen maailmansodan lopulla pudotettu atomipommi oli voimakkuudeltaan noin 20 kilotonnia, ja se tappoi yli 70 000 ihmistä” -Yle

 

Yhdysvalloilla on alentunut ydinaseiden käyttökynnys jo perintönä!

 

US on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt atomiaseita – lähinnä siviilejä vastaan – Japanissa Hiroshimaan [8 ja Nagasakiin [9. US olisi halunnut myöhemminkin käyttää (sitä jo esiteteltiin sotilaiden taholta) ydinaseita - Korean niemimaalla ja Vietnamissa.

 

Nyt suunniteltujen uustaktisten ydinaseiden myötä amerikkalaisten ydinaseiden käyttökynnys saattaa alentua entisestään – ja se on meille suomalaisille erittäin vaarallista, noiden Kuolan Venäjän sukellusvenetukikohtien vuoksi.

 

US tarvitsee Nato – Isäntämaa pöytäkirjan [10 pohjalta Lapin erinomaiset lentokentät – äkkirynnäkköjen ja risteilyohjuksien lähtö- sekä laukaisualustoiksi – jolloin rynnäkkö- ja lentomatkat ovat pienimmät mahdolliset, sekä antavat tilaisuuden samanaikaiseen viuhkahyökkäykseen – joka on yllättävä ja vaikea torjuttava.

 

Näin ollen tuo pöytäkirja, jota natottajien näkökulmasta vähätellään, on erityisen vaarallinen meille - täällä idän ja lännen vedenjakajalla! Onneksemme pöytäkirjalla on vain kuuden kuukauden irtisanomisaika. Nyt leikimme väärien ”ystävien kanssa väärällä hiekkalaatikolla”. Kiinalaiset sanoivat jo 800-luvulla suuren viisauden: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana”!

 

USA on sotinut viimeiset vuosikymmenet liki yhtämittaisesti ja aina kaukana omilta rajoiltaan – hyökkäillen vieraiden YK-jäsenvaltioiden kimppuun tai sotien näiden alueella – jopa miehittäjänä – muun muassa Irak 2003 – ja Syyrian 2013 [11 /2014 - . Kiinalaiset olivat sanoneet jo noin 1000 vuotta sitten: ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” - viisasta eikö?

 

 

Läheneekö Kiina Venäjää ja avaa USA' n rinnalle toisen mahtitekijän?

 

Näin on arvattavissa. Jokainen voi pohdiskella mielissään mitä tämä merkitsee meille suomalaisille ja Suomelle. Ensinnäkin se merkitsee sitä, että meillä pitää olla vahvatahtoinen presidentti, joka on kriisisietoinen [12 ja kestää hetkellisesti raskaita ja epäselviä tilanteita – toivottavasti pyydettynä neuvottelijana ja sovittelijana [13.

 

Toisekseen meidän on irtauduttava kuristavasta Nato/US -holhouksesta; sillä suomalaiset eivät halua olla Naton taistelualusta, hyökkäyspolku eikä myöskään asevarikko, joka luo uhkaa rajanaapureidemme suuntaan. Emme halua olla vastakkain asettelijoita [14.

 

Kolmanneksi voimme arvailla mitä merkitsee, kun maailman suurin talous Kiina ja maailman suurin raaka-aineaitta Venäjä löytävät yhteisen sävelen – esteeksi maailmamme vähemmistölle – US-johteiselle lännenmiehen hegemonialle, jotka edustavat Maapallon ihmispopulaatiosta noin 20 prosenttia.

 

---

Muistamme Kiinan uusille hallintovuosille valitun presidentti Xi Jinpingin viestin maailmalle: ”Kiinan yhteiskuntajärjestelmä on nyt vientituote”! … Mitä tämä kaikkiaan tulee merkitsemään, ei juuri kukaan lännessä tiedä.

 

Tietävimmätkään kiina-asiantuntijat eivät voi kuin arvailla nykyisestä menosta, jossa kiinalaiset liikehenkilöt ovat liki kaikissa Maapallon valtioissa virittelemässä kauppaa ja keskinäisyyttä - yhteistoimintavaihtona – puuttumatta minkään valtion sisäisiin asioihin.

 

 

Aikanaan US presidentti Ronald Reagan edesauttoi Neuvostoliiton luhistumista

[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9477363 - ][**

 

Ronald Reagan kiihdytti osaltansa Tähtien sota suunnitelmallaan venäläiset talouskaaokseen ja kommunistinen yhteiskuntajärjestys ei kestänyt markkinatalouden hyökkäystä [15.

 

Onko nyt sama idea USA' sta – 'saada pinta-alaltaan liian suuri liian vähille ihmisille' – uusjakoon, kuten Neuvostoliiton romahdus aikanaan tuotti joukon ”uusia itsenäisiä valtioita” …

[**Yhdysvalloissa on meneillään arvioiden mukaan noin biljoona dollaria (miljoona miljoonaa) ja 30 vuotta kestävä ydinaseiden uudistusohjelma. Sen tavoitteena on muun muassa modernisoida ikääntyviä laukaisualustoja kuten sukellusveneitä ja lentokoneita” -Yle

 

Nyt tuo uusjako on vaikeampaa, Venäjällä on viriili ja vahva johtaja, joka on ymmärtänyt yhteistoiminnan Kiinan kanssa olevan edullista – toisinpäin ajatellen vastassa on hiljaisuuden muuri.

 

Se vain tiedetään, että Kiina käy mielellään kauppaa kaikkien kanssa – eikä siedä sen sisäisiin asioihin puuttumista, jota Venäjä ei luonnollisestikaan tee.

 

 

Miten käy, jos talous- ja sotilaskaava – Kiina + Venäjä > USA + ? (EU) toteutuu? [16

 

Jää tämäkin arvailujen varaan, voimme vain vedota kahteen maailman suurimpaan – tuotantokoneena ja raaka-ainevarastona – Jää nähtäväksi, mutta nyt mantereet liikkuvat ja Yhdysvallat haluaa taktiset ydinaseet operatiiviseen suunnitteluun – Iran, Pohjois-Korea …?

 

atomi2.jpg

 

Meidän suomalaisten rooli on kirkas – haluamme olla liittoutumattomia!

[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/02/suomi-on-aina-turvannut-omaan.html - ]

 

Meidän rooli on ”sveitsittyminen” [17 ja puolueeton aihekäsittely, jos pyydetään välittämään, olemaan viestinviejä ja sovittelija maailmalle – niihin kriisipesäkkeisiin, jotka ovat maailmanturvallisuudelle suurimpana uhkana … Lähi-itä, muistamme Israelin olevan de facto ydinasevaltio …

 

 

[0Yhdysvaltojen maailmanpoliisirooli on illassaan. USA' massiivinen ydinasevarustelukierre on saanut alkunsa ja käyttöuho kulminoituu taktisiin "nagasaki-kokoluokan" ydinasekonstruktioihin

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB FB BLOG 161029

 

DOC nagasaki_kokoluokka_07022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 07022018

 

964_8545