2309 | 354035 |1133

.

it%C3%A4raja%20kiinni.jpg
 

Kuva: ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008918608.html - 

"

Hallintovaliokunta sopuun: Koko itäraja voidaan tarvittaessa sulkea turvapaikan­hakijoilta

"

..

 

 

Miten mediamanipulaatiossa moraali saa useita selitteitä - vapaamatkustajina itärajallamme

 

48x48_20191004131740879.jpg
 
24.07.2022 - 09:26

 

Avautuneella itärajalla vapaamatkustajia ja kaksinaismoralismia lännettyneeltä laatumedialta - kun jopa propagoitu konsensus | solidaarisuus ryhmäkeinoina törmäävät lännen ihanteeseen yksilön oikeuksista!

|* Katso HS-linkki ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008941464.html -, otsikkona ja ingressinä näin: "Vapaamatkustajia Vaalimaan rajalla - on hämmästyttävän yleistä ajattelua, ettei Venäjän sotaretkeä lopeta se, jos itse jättää itäbensansa ostamatta."

.. lisäksi otsakkeen alta HS-ote:
" .. TÄLLE ilmiölle on nimikin. Sitä kutsutaan vapaamatkustajuudeksi |E, kun ihminen laskelmoi, että voi itse laistaa velvollisuuksia, kunhan tarpeeksi moni muu suorittaa ne ja maksaa yhteiset laskut. On hämmästyttävän yleistä ajattelua, ettei Venäjän sotaretkeä lopeta se, jos juuri minä jätän itäbensani ostamatta... "
-HS-toimittajana kolumnissa Tommi Nieminen.
.
|E Millaista vapaamatkustajuutta tämä merkitsee? Ensin YLE-ote jutusta ~ https://yle.fi/urheilu/3-12548183 - "Yleisurheilupomo vastasi Ylelle venäläistähden rajuun kritiikkiin – "Olisi täysin käsittämätöntä, jos olisimme sallineet venäläisten osallistua MM-kisoihin-Atte Husun näppäimistöltä - johon voimme hyvin aiheellisesti IJL-kommentoida:

"Miten amerikkalaisia yleisurheilijoita boikotoitiin ja estettiin osallistumasta kansainvälisiin kilpailuihin aikana, jolloin USA kävi yhtämittaisia hyökkäyssotiaan useisiin lähinnä kehitysmaihin, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, poikkeuksena Libyan USAF pommitukset. USA hyökkäsi vuosien 2001-21 aikana Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Mallin, Libyaan, Syyriaan. Emme voi myöskään unohtaa USAF pommituksia Euroopan Serbiaan vähän aiemmin. Miten noiden sotien aikana estettiin amerikkalaiset yleisurheilijat? US-hyökkäyssotien aikana tapettiin kaikkiaan yli 100 000 siviiliä.".
.

..
EU aloitti yhdessä Yhdysvaltojen kanssa sarjatulella Venäjään kohdistuneet ja edelleen kohdistuvat länsipakotteet, -kiristämisen ja venäjän kansalaisten omaisuuksien takavarikoinnit, syynä Ukrainan sota, jonne Venäjä hyökkäsi helmikuussa 2022.Venäjän hyökkäys Ukrainaan on suurvaltamaista toisintoa USA' n hyökkäyssodista!


[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12514249 - Yle-ote " .. Alkukeväällä Venäjän hyökkäys muistutti Yhdysvaltain hyökkäystä Irakiin vuonna 2003, arvioi Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen apulaisprofessori, majuri Antti Paronen. .." ]

Yhdysvallat kävi omia monia hyökkäyssotiaan vuodesta 2001 aina vuoteen 2021, jolloin USA vetäytyi Afganistanista [ ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/84016/afganistan-2001-sota-jonka-usa-havisi - ] - taistelunsa de facto hävinneenä.


US hyökkäsi kaikkiaan useisiin kehitysmaihin, ilman minkäänlaista YK-mandaattia -
.. (poikkeuksena Libya) Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Libyaan ja Syyriaan - sinällään unohtamatta USAF-pommituksia Euroopan Serbiaan - tunnetuin seurauksin https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000003871510.html -, HS-otsikoituna:


"[Evp ev., tohtori ja emeritus professori] Pekka Visuri: Nato ja Yhdysvallat Kosovon sodan suurimmat konnat".


..
Muistaako media tai kukaan tarkkaavainen minkälaisia pakotteita, kiristämistä tai amerikkalaisyksilöiden omaisuuksien takavarikointeja tuolloin 20 vuoden aikana suoritettiin tai pantiin täytäntöön? |EE

Entä mediapaatos noiden amerikkalaissotien raakuudesta, julmuudesta tai toiveista, joissa us-presidentin poistumista lopullisesti uutisointiin, jopa toiveena - päivästä toiseen. Ei muisteta, koska mitään pakotteita ei aseteltu - ei edes matkusteluun Yhdysvaltoihin tai us-tuotteiden boikotointia -

.. nuo läntisen maan boikotti- ja pakottelukeinot eivät vain sopineet siihen maailmankuvaan |1, jota nyt syötetään väellä ja voimalla suomalaisille manipulatiivisen "nato-pommituksen" yhteydessä - täällä idän ja lännen vedenjakajalla |2.
.
|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/ii-maailmankuvien-surkeus.html -
|2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/08/presidentti-sauli-niinisto-idan-ja.html - mutta nyt tämä asetelma on menetetty paljolti ajattelemattomuutena valtiojohdoltamme!
.

..
Laitetaan itärajalle muuri ja portit visusti säppiin - "niin ei se ryssä meille tule!" -näinkö? |3

Nythän suomalaiset valtiopäättäjät voivat ratkaista torppaavasti tuon HS-toimittajan luoman sanailmiön vapaamatkustajuudesta asettamalla yksinkertaisesti itärajan kiinni -

.. - ja kas, näin ei yhtään venäläistä matkailijaa pääse ostamaan mitään Suomesta ja näin saataisiin kiusaa pakotteina myös laajemmin koskemaan koko Leningrad Oblastin alueen (asukkaita enemmän kuin koko Suomessa) väestöä, josta suurin osa venäläisrahasta on tuotu vuosikausia edistämään itä-suomalaista liike-elämää, matkailusektoria ja vähittäiskauppaa.


Eli eiköhän laiteta raja kiinni? Tätähän näyttää jo osa kansanedustajistakin toivoa |4 - olisivatko Arkadianmäellä edustamassa Itä-Suomea, tuskin ..?
.

|3 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008965962.html  - (SDP' n kansanedustaja ja ministeri Aki Linden.

|4 " .. Kokoomuksen [kansanedustaja] Timo Heinonen on aiemmin herätellyt keskustelua samasta aiheesta.
– Mielestäni meidän pitäisi toimia samoin kuin Viron, eli luopua turistiviisumien myöntämisestä venäläisille kokonaan"
.

 

>

..
74294

..

 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008965772.html - 

"Moni puolue korostaa sitä, että rajoitteita pitäisi asettaa EU-tasolla, jotta niiden kiertäminen olisi vaikeampaa.-toimittajina Ilkka Hemmilä ja Markku Uhari.

 

 

 

 

2

 

Se kuitenkin tiedetään, että jo Korona-aika iski Itä-Suomen yrittäjien suonta - raskaasti, sillä venäläisraha jäi suurelta osin saapumatta

Nyt jo mediastakin toivotaan venäläisvirran käynnistyvän, kun raja on jälleen avautunut - molempiin suuntiin. Nyt on ainakin rajamuodollisesti mahdollisuus rahavirtaan idästä - naapuristamme Venäjältä [ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008953244.html -, HS-otsikoituna näin: "Itärajan kaupat odottavat uutta sesonkia - ostosturismi Venäjältä elpyy, mutta hitaasti" -HS-toimittaja Juha Akkasen kirjoittamana.

..
Kaksinaismoralismia kollektiivipakotteena yksilöoikeutta vastaan?

Niin, onhan selvää, että venäläisraha kelpaisi ..

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008952232.html -, otsikoituna näin: "”Totta kai olemme odottaneet rajan aukeamista” – Itärajan kauppiaat kertovat, näkyykö ostoksilla jo venäläisturisteja" -HS-toimittajina Lasse Pyhtilä ja Jaakko Muilu.

.. näivettyneeseen itä-suomalaiseen matkailuun ja vähittäiskauppaan, silti vapaamatkustelu kirvoittaa ajatuksia jopa poliitikoilta, jotta raja laitetaan säppiin ja näin estetään https://www.is.fi/politiikka/art-2000008959741.html -, IS-otsikoituna näin:

"Tutkija hämmästelee Putinin kannattajien matkustelua lomailemaan Suomen kautta – kansan­edustajat väläyttävät jo rajan sulkemista venäläisiltä" -IS-toimittajilta Johannes Kotkavirta ja Elisa Airasvirta --

.. ja näin törmäävät mediasta luodut kaksinaismoraaliset asenteet kollektiivipakotteina yksilö- ja kansalaisoikeuksiin suomalaisten bensarallina Suomesta, ja samalla joko estäen tai myöntäen venäläisraharalli it-suomalaisille yrityksille!

..
Miksi media harrastaa näin voimallisesti hersyvää ja paatoksellista manipulaatiota |5, liki venäläisvihaa - "piiloryssismiä"; aivan kuin vihan juuret olisivat kaivettu kenttälapiolla esille Talvisodan juoksuhaudoista - unohtaen samalla Jatkosodan (1941-44) hyökkäävyytemme uhorevanssina yhdessä Saksan kolmannen valtakunnan kanssa, jonka voimaan osa suomalaisista sokeana uskoi.
.
|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/07/hs-tunnusti-oman-hienostuneen.html -

|5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2022/06/nain-toimii-luovasti-hienostunut.html -

.


..
Jää nähtäväksi milloin kansalaisemme heräävät tähän Venäjän uhan lietsontaan ja Naton kaikkivoipaisuuden kehuntaan - mutta tapahtuuko se liian myöhään?
Suomalainen herää, kun sen omia etuja ronkitaan liiaksi!

Ehkä nämä kapinallissuomalaiset bensiinin- ja dieselinostajat ovat esialku kansalaistottelemattomuudesta, josta kumpuaa meille se ainoa oikea tapa turvata tulevaisuutemme olla sotilaspoliittisesti puolueeton (MTS 11/2021) sekä hyväksyä tosiasia Venäjän hyödyllisyydestä meille.Emme pyllistele - emmekä kumartele

Lopulta osaamme olla suoraselkäisesti omien etujemme valvoja ja kasvavien ongelmiemme korjaaja - ilman turhaa pakkovelvoitetta EU' n parhaana oppilaana olosta, sillä tosiasiassa lopulta kaikki valtiot ajattelevat aina omia etujaan ensin - kuten nyt Saksa operoidessaan Fortumin enemmistöomistaman Uniperin vankasti omiin hyppysiinsä |6 ..
.
|6 ~ https://yle.fi/uutiset/3-12548113 -, Yle-otsikoituna näin: "Analyysi: Uniperilla on eniten syytä tyytyväisyyteen – suomalaisten sananvalta Fortumin tytäryhtiössä vähenee" -taloustoimittajana Anna Karismo.
.
.
Meidän ei tarvitse olla EU-luokan paras oppilas, kuten nyt jo esitetään etukäteen mallioppilaisuutta Naton jäsenenä, joka ei ole niin sanotusti edes "kirkossa kuulutettu" -

 


..
EKSTRA 1 (EE)
Lisää kaksinaismoraalia -

https://yle.fi/uutiset/3-12543925 -, Yle-otsikoituna näin:

"Analyysi: Lännessä katsotaan pahalla, kun Intia hamstraa venäläistä öljyä – Eurooppa on kuitenkin yhä Venäjän sotakassan vankin tukijaja Yle-otteena:

" .. Intia on siis käyttänyt sotatilanteen hyväkseen, hamstrannut halpaa öljyä ja tukenut samalla Venäjän sotakassaa. .. ", toimittajana Elli-Alina Hiilamo,
.. johon tuli muotoiltua IJL-kommentti:

"Miten amerikkalaisvalmisteisia tuotteita boikotoitiin sekä ostoa estettiin ja näin us-sotakassan kertymistä rajoitettiin aikana, jolloin USA kävi yhtämittaisia hyökkäyssotiaan useisiin lähinnä kehitysmaihin, ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia, poikkeuksena Libyan USAF pommitukset. USA hyökkäsi vuosien 2001-21 aikana Afganistaniin, Irakiin, Somaliaan, Jemeniin, Mallin, Libyaan, Syyriaan. 

Emme voi myöskään unohtaa USAF pommituksia Euroopan Serbiaan vähän aiemmin. Miten noiden sotien aikana estettiin amerikkalaisen hyökkäyssotakassan kertyminen? US-hyökkäyssotien aikana tapettiin kaikkiaan yli 100 000 siviiliä."

.
EKSTRA 2

Ja näin jopa ukrainalainen yksipuolisuus saa runsaasti palstatilaa - kun on päällä väkivoimakas Venäjän sätintä, ulvova nälvintä kuin messevä nokittelu -

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008962556.html -, IS-otsikoituna näin:

"Uutisvuoksi: Ukrainan suur­lähettiläs paheksuu venäläisiä ostos­matkailijoita – ”Tulevat tänne nauttimaan elämästään”". -IS-toimittajana Johannes Kotkavirta.

HUOM! Uutisvuoksi on imatralainen paikallismedia.

 

 

..

 

|  177  SUOMI24  329  e  |  15  TIEDE  99  |  FB  |  VU  |  Vapaa sana  |  FB BLOG  | Twitter  |...
e