|*
Miksi lännenmies sekaantuu muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin?
HS: "Yhdysvaltain ulkoministeri vaatii loppua opposition vainoamiselle Venäjän lauantaisten kiinniottojen jälkeen"
..
Herää kysymys olisiko US' n poliitikoilla, päättäjillä kuin viranomaisilla omia ongelmia, joiden kohentamiseen olisi viisaampaa puuttua - kuin sekaantua muiden itsenäisten sisäisiin asioihin?
USA on sekaantuja, eikä vain puhein, vaan asein ilman minkään "valtakunnan hyväksyntää", pyyntöä kuin YK' n antamaa mandaattia - esimerkeiksi sopinee Irak (2003) ja Syyria (2013).
Amerikkalaisten sekaantumista vieraiden omiin asioihin perustellaan suomalaisessakin laatumediassa demokratialla, ihmisoikeuksilla ja sananvapaudella.
Yhdysvaltoja pidetään demokratian johtajavaltiona, jonka tulisi olla esimerkki vapaalle maailmalle - esimerkeiksi käynevät Somalia, Jemen, Afganistan ja Libya .. miten näiden neljän valtion elinolot ovat kohentuneet USAF-pommituksista ja USA' n aseellisista hyökkäyksistä?
Demokratian johtolause on enemmistöisyys!
Maailmallisesti kohta kahdeksan miljardin ihmisyhteisössä tämä läntisen vapauden demokratiakäsite nykyisyydessään on vähemmistöinen ilmiö - ehkä demokratian vähemmistösuoja antaa oikeuden sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin?
US' ta pidetään etuoikeutettuna maailmanpoliisina -ainakin läntisen mediakäsityksen mukaan
Tähän kohdin sopinee erinomaisesti edellisen US-presidentti Donald Trumpin toteamus, jossain USAF-pommitusten aallossa: "Miksi me koetamme opettaa ja opastaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät edes halua ottaa vastaan oppejamme" -voisinko sanoa, että huomioivasti sanottu.
Jos tutkimme viimeisen 60 vuoden ajalta sotia maailmassamme, huomaamme yhden ylivertaisen sotilasvoiman käyttäjän - Yhdysvallat. Onko tämä hyväksyttävää, jos kysymme vietnamilaisilta, serbeiltä, kuubalaisilta kuin Grenadan kansalaisilta.
Ei Venäjä ole ihannevaltio - se tekee samalla tavalla virheitä kuin mikä tahansa muu yhteiskuntamalli, missä tahansa muussa valtiossa. Venäjä tekee nuo virheensä omalla tavalla, omien lakien tulkinnoissa kuin valtakoneistonsa menetelmillä. Entä US, miten sen menetelmät Chilessä, Augusto Pinochet' in valtaan nostossa?
..
HS-linkki ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007859503.html -
...
|* Kuva: ~ https://agricolaverkko.fi/review/terroripommitusten-eettista-pohdiskelua/ -
" ... huomio kiinnitetään erityisesti brittiläisen komentajan Arthur Harrisin ja hänen yhdysvaltalaisen kollegansa Curtis LeMayn siviilikohteiden pommittamisen eettisiin perusteluihin toisessa maailmansodassa ... "
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.