aniin.jpg

Presidentit Vladimir Putin ja Sauli Niinistö - luottamuspari?

 

Istuva presidentti sai ilokseen/harmikseen kaksi uutta kirjaa – toinen otetaan tässä ruodintaan. Sanomalehti Kalevasta eläköitynyt Risto Uimonen kirjoitti ylistyskirjan Sauli Niinistöstä [1, sisältöä pohdittiin ja analysoitiin Helsingin Sanomien toimesta ulkoisin voimin – heti kärkeen, jopa viiltävästi.

 

Olemmeko suitsuttajia taka-ajatuksin tai vilpittömin mielin? Kansasuosiossa uiva Sauli omii itselleen ”kekkosmaisia” piirteitä …? Kansakunnallammekin on toki omat toiveet valitulleen.

 

Kansalaiset Suomessa eivät ole saaneet täyttä selvitystä mikä oli kaikkinensa Niinistön rooli, kun Suomea vietiin Euroopan Unioniin ja kuinka meiltä otettiin puolisalaa – pyytämättä ja yllättäen – markka, ja tilalle ujutettiin euro, yhteisvaluutta. Ujutus oli virhe – ainakin, jos kuuntelemme talousasiantuntija Sixten Korkamannia, joka tosin samaan hengenvetoon ilmaisee, ettei eurosta voi enää erota [2.

 

Helsingin Sanomat otsikoi – Viikon toista Niinistö-kirjaa voisi luulla presidentinkanslian tilaustyöksi – Risto Uimonen suitsuttaa Niinistöä hengästyttävästi -yliopistolehtori Johanna Vuorelma

 

~ https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005789854.html -

 

Ote: ” … Tuoreessa kirjassa Uimonen kuvaa presidenttiä taitavaksi, toimeliaaksi ja määrätietoiseksi presidentiksi, joka on puheissaan looginen ja johdonmukainen. Niinistö on Uimosen mukaan kiistaton ykkönen ulkopolitiikan johtajana, tarvittaessa tiukka suhteessa Venäjään ja taitava puhevallan käyttäjä, joka on ”onnistunut profiloimaan itsensä hyvien arvojen ja asioiden puolesta puhuvana sekä esimerkkiä näyttävänä mielipidejohtajana”.

Lista jatkuu: Niinistöllä on vahvoja näyttöjä aidosta julkisuuskuvasta, asioiden hallinnasta ja hyvästä pelisilmästä sekä edellytyksiä ymmärtää tavallisten ihmisten elämää … ”

...

Lukijakommentti – Ilkka Luoma: ”Istuvaa tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä ja Suomen pitkäaikaisinta presidenttiä Urho Kekkosta ei voida rinnastaa suoraan, kuin yhdessä asiassa - ovat miehiä ja mieltyivät selvästi nuorempiin naisiin, joka ei ole lainkaan synti, vaan halusta elää.

Molemmat ovat aikakausituotteita. Kekkonen oli itsenäisyysmies, jolla oli suuri tehtävä, joka toteutui vain osaksi - ETYK 1975. Niinistön suurta tehtävää EU-Brysselin varjosta emme tiedä. Sen sijaan viitteitä EU- ja Nato-kytkeytymiseen on jo olemassa [3.

Kekkonen piti Neuvostoliiton varjoa todellisuudessa loitolla, hakien sieltä liki täydet hyödyt Suomelle ja suomalaisille [4 - puolittaisena demokraattisen ja itsenäisen valtion "itsevaltiaana". Niinistön kaudella Suomi ei ole enää itsenäinen [5, tässä verkostoituneessa maailmassa [E.

Molemmat presidentit nauttivat eilen ja tänään suurta kansansuosiota. Kekkonen valittiin tässä äskettäin eräässä kansalaiskyselyssä* kaikista, myös elossa olevista presidenteistä kaikkein arvostetuimmaksi.

[* ~ https://www.ksml.fi/kotimaa/Nyt-se-on-tutkittu-Kekkonen-arvostetuin-presidentti/1091503 -

Kekkonen oli myös monien mielissä viilto myllykirjeiden saatossa. Kekkosen hautapaadessa on myös kynnöksen viilto kuvaamassa kesken jäänyttä työtä - tuota työtä Niinistö ei kykene viemään loppuun kuin täyden ihmeen voimalla.

Niinistön työn jatkajaa emme tiedä, mutta Kekkosen työn jatkaja on yhä olemassa! [6

 

atrump.jpg

Presidentit Sauli Niinistö ja Donald Trump - kysyy: "Voinko luottaa Saulinn?"

 

Elämme Niinistön aikaa ja kansakunta kaipaa vahvaa johtajaa

[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/05/kokoomuksen-vallaton-presidentti.html - ]

 

Media maalaa jatkuvasti uhkaa ja pelotetta idästä [7 ja pelastusta lännestä. Miten istuva presidentti taiteilee tässä vastakkainasettelun [8 mediamaailmassa, kun kansalaisemme taas ovat oivaltaneet olomme idän ja lännen vedenjakajalla [9, jossa perintömme tulee niin lännestä kuin idästä [10.

 

Suomi on demokratia, sen todistaa suora kansanvaali presidentistämme – Sauli sai historialliset äänet hänen viimeisestä presidenttivaalista – nyt onkin lopulta kysymys, kuka jatkaa hänen älykästä välittäjän roolia [11 täältä sotilaallisesta liittoutumattomuudesta [12 – idän karhun vierestä, joka voi olla meille vielä uudelleen kaupallinen pelastus – jos oikein yritämme osata suurvaltapuolueettomuuden politiikkaa

 

 

Viitteet:

[1 Risto Uimonen: Sauli Niinistö – tasavallan presidentti. WSOY. 411 s.

[2 ~ https://www.kauppalehti.fi/uutiset/korkman-suomen-eurojasenyys-vakava-erehdys/SdsCdGJx - [22102015]

[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/vayrysen-kiusalliset-esillenostot-emu.html -

[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html -

[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2014/12/itsenaisyyden-palauttajat-visio.html -

[6 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/01/vaalitaistelu-vayrynen-niinisto.html -

[7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html -

[8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentti-sauli-niinisto-sai.html -

[9 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/234922-olemmeko-jo-nato-sotakoneen-etuvartio-idan-ja-lannen-vedenjakajalla - [111]

.

[10 ~ https://www.facebook.com/groups/5749603299/ – FB_SJE – suomalaisuuden juurien etsijät - asiantuntija-artikkeleita

[11 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/itsenaisyysmies-paavo-vayrynen.html -

[12 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/12/sauli-niinisto-voi-olla.html -

 

trumxi.jpg

.Presidentit Donald Trump ja Xi Jinping - tuohon väliin Sauli välittäjäksi?

 

 

EKSTRA

Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana” -mielipidekirjoitusotsikko Kaarlo Nordlund [HS-Mielipide]

~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/162987-kansalaisen-paras-kausi-elettiin-kekkosen-aikana -

...

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU 24 T BL BL BL FB FB FB BLOG 176951

 

DOC niinisto_kekkonen_14082018.doc – OpenOffice Writer

PVM 14082018

 

577_5681 | 09:35_10:08