US

ohjukset.jpg

Pohjois-Korea esittelee voimaansa

 

USA ja muinoinen Neuvostoliitto juoksivat kilpaa asevoimineen heti japanilaisten poistumisen jälkeen Korean niemimaalle vuonna 1945 – juurisyy on tässä. Nämä kaksi suurvaltaa ja II Maailmansodan voittajavaltiota asettivat rajan kahdelle tulevalle eri yhteiskuntajärjeastykselle – kyselemättä mitään itse korealaisilta, jotka olivat erittäin yhtenäisiä aina vuoteen 1945 asti – pitkästä ja julmasta japanilaismiehityksestä huolimatta.

 

IL-kommentti* HS tekstiin:

Otsikolla - Pohjois-Korea sai olympiakultaa vain diplomatiassa ja sekin saavutus tulee pian himmenemään” -HS

~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005583382.html - .

 

.*.. Erinomainen esimerkki suomalaisesta mediamanipuloinnista, jossa kehitys nähdään vain lännenmiehen puolisokeiden aurinkolasien läpi, ja näkemättä halutaan jättää tunnettu tosiasia, että aurinko nousee idästä ja laskee länteen. Joskus nouseva aurinko on sokaiseva.

 

Todellisuudessa maailman suurin talous Kiina [1 näkee auringon nousun ja patistaa juuri korealaisia keskenään sopimaan erimielisyytensä.

 

USA on ulkopuolinen alun alkaen 1945 kaukaa meren takaa tulleena sotavoimana, joka juoksi kilpaa muinoisen Josif Stalinin Neuvostoliiton kanssa Korean niemimaan kahtia.

 

Myöhemmin syttyi kahden eri poliittisen tavoitekulttuurin välille sota - Korean sota [2, joka jatkuu nyt Yhdysvaltojen kovana pakote- jopa esitettynä kauppasaartona [3. Helvetin tuliakaan ei ole unohdettu [4, kun maailman sotinein valtio haluaa presidenttinsä myötä vertailla ydinasehyökkäysnappinsa suuruutta [5.

 

Kysymyksessä on lännen uhka, ja Kiina Korean niemimaan rajanaapurina näkee sovun esteenä lännen eli Korean niemimaata jakaneen Yhdysvaltojen valtapelin. Neuvostoliitto romahti ja pohjoisen korealaiset jäivät siilipuolustukseen USA' n etelässä olevia sota- ja hyökkäysvoimia vastaan.

 

Pohjois-Korealle USA on vihollinen, ei Etelä-Korea, erilaisuudestakaan huolimatta, mutta veljeyteen liitttyen. Kahta niin erilaista yhteiskuntajärjestystä ei nopeasti yhdistetä.

 

Saksatkin ovat vielä erilaisia ilmansuunnissaan, massiivisesta rahankäytöstä huolimatta. Tätä ei USA kaikin osin ymmärrä, mutta Kiina sen näkee. Kaikille korealaisille Kiina on ratkaisun avain. Nyt korealaiset olisivat rauhantiellä, mikäli US pysyy uholtaan nahoissaan [6.

 

Ote HS – tekstistä:

” … Eri asia on kuitenkin se, kauanko kultamitali kiiltää, ja osoittautuuko jalometalli lopulta katinkullaksi _ … Washingtonissa Valkoinen talo kertoi perjantaina entistä ankarammista pakotteista Pohjois-Koreaa vastaan [7 ja muistutti, ettei pakotteita höllennetä senttiäkään … ” -HS

 

 

Yhdysvalloissa vaikutti jaon aikana mccarthyismi [8.

~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism – [ote lopussa]

 

Oli pelko kommunismin leviämisestä – sitä pelättiin niin itse Yhdysvalloissa kuin kaikkialla maailmassa ja oli kiire paaluttaa ”vapaata markkinademokratiaa” sinnekin, minne sitä ei olisi edes kaivattu.

 

Läntinen voima eli suuruuden kauttaan koko 1900 -luvun – sotia käytiin Yhdysvaltojen johdolla ympäri maailman Vietnamista Laosin kautta Korean niemimaalle – unohtamatta nykyajan Lähi-itää, entistä Jugoslaviaa tai Afrikkaa – unohtamatta myöskään englantilaisten valloitusjäännettä Argentiinan Falkland-saaria.

 

Tänään ja tätä vuosisataa kutsutaan kiinalaisten vuosisadaksi ja eteneminen kaikilla talouden rintamilla jatkuu yhä voimallisemmin – on kysymys maailmakaavasta, jossa Kiina edustaa 1,4/7,7 -suhdeluvulla – entisen maailmanpoliisi Yhdysvaltojen edustaessa suhteella 0,32/7,7 … vertailun vuoksi meidän Suomen osuus on 0,0055/7,7 tai EU' n 0,5/7,7. ***

 

korea.jpg

USA yrittää tuoda ohjuksiaan Etelä-Koreaan ja mielenosoittajat ovat eri mieltä

 

Otamme tähän muutaman lehtileikkeen – Korean erimielisyyksiin liittyen, joita selitetään täällä meillä läntisten lasien eli West trolling manipulaation menetelmin ---

 

1 -

Miten käy Pohjois-Korean epäonnistuneiden olympiaurheilijoiden? Heidän onnensa saattaa olla, että Kim Jong-un janoaa menestystä -HS otsikko

Pohjois-Korea lähetti olympialaisiin urheilijoiden lisäksi runsaat 140 muusikkoa, taekwondojoukkueen, 229-päisen cheerleaderjoukon sekä 21 toimittajaa. Tiettävästi maassa ei kuitenkaan ole julkaistu uutisia Etelä-Korean kilpailuista … ” -HS

~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005582626.html - .

 

IL-Kommentti:

... Luettuaan jutun ei jää epäselväksi mitä tarkoittaa West trolling manipulaatio! Siksi tarkoitushakuisen alentavaa ja halventavaa tekstin sävel on!

 

 

2 -

Etelä-Korea Donald Trumpille: Nyt neuvotteluihin Pohjois-Korean kanssa. Presidentti Moon Jae-in sanoo, että kynnystä neuvotteluille olisi alennettava … ” -Yle

 

~ https://yle.fi/uutiset/3-10092260 - .

 

IL-kommentti:

... Korealaiset jyrähtivät ystävällisesti uhoajalle. Täysin Pekingin Tiekartan mukaisesti. Seuraamme tilannetta. Peking antaa juuri nyt uusia toverillisia neuvoja Kimille pohjoiseen

 

3 -

Pohjois-Korea: Yhdysvaltojen uudet pakotteet "sotatoimia". Pohjois-Korea syyttää Yhdysvaltojen yhteenoton lietsomisesta. Yhdysvallat varoitti, että pakotteita seuraava vaihe olisi "hyvin ikävä" … ” -Yle

 

~ https://yle.fi/uutiset/3-10091751 - .

 

IL-kommentti:

... Hyytävä uho jatkuu. Olisi ollut parempi ettei US nyt sotkeudu ulkopuolisena suopeasti kehittyvään rauhanpolkuun. Miksi sotkeutuu ja kenen eduksi ja keiden kaikkien haitaksi? Ensimmäisenä itse korealaiset kärsivät tästä US-uhosta... Katsotaan mitä Kiina tekee ... Uskoisin sieltä löytyvän joku ratkaisu, sillä oli todennäköistä, että US toteuttaa tämän uhkauksensa ...

 

mloppu3.jpg

Tämä ei ole toivottu lopputulos

 

Teksti vuosien takaa, jossa vertaillaan kahta de facto ydinasevaltiota

[2006] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html - .

 

Entä nyt?

 

Mikäli pohjoisen yksinvaltias Kim Jong-un, ainakin toistaiseksi, pysyy ”housuissaan”, eikä lähde tuohon US-provokaatioon mukaan, saa se Kiinan tuen. Kiinan perimmäisenä tavoitteena on rauhoittaa koko Korean niemimaa ja poistattaa sieltä kaikki kolmansien ulkoisten sota- ja hyökkäysvoimat.

 

Tuon ”amerikkalaiskarkotuksen” jälkeen Kiina tarjoaa oman suojasateenvarjon – molemmille ja näin voi alkaa pitkä tie kohti yhtenäistymistä. Kiina on kaikille korealaisille se suurin kauppakumppani ja vientikohde. Kiina ei halua sotaa, se on kauppiasvaltio.

 

 

Korean niemimaalla on edelleen idän ja lännen vastakkain asettelu!

 

Aikanaan 1945 kaksi voittajavaltiota jakoivat mielensä mukaan niemimaan – tosiaankin kyselemättä korealaisilta mitään – nyt siellä on enää toisen jäänne – sotavoimana, joka ei sinne kuulu. Se on vain lännen uhka – kaikille korealaisille, lopulta!

 

Mikäli pohjoisen veljet oivaltavat, ettei kannata painostaa eteläisiä sukulaisiaan – on yhtenäistyminenkin mahdollista – pitkällä kaavalla: ”Yksi valtio – kaksi järjestelmää”, kunnes yhtenäisyyteen pyrkivä kansa päättää, niin etelässä kuin pohjoisessa - mikä on heille, siis juuri heille parasta.

 

Johdattelu kansakunnan etuun ja hyötyyn edellyttää määrätietoista johtajuutta.

 

 

[8 Ote englanninkielisestä Wikipedia versiosta – suomalainen versio oli kadonnut – mitä ilmeisimmin ”sotkijoiden sabotoidessa” fi-version, mutta tässä eng:

 

” … While the United States was engaged in World War II and allied with the Soviet Union, the issue of anti-communism was largely muted. With the end of World War II, the Cold War began almost immediately, as the Soviet Union installed Communist puppet régimes across Central and Eastern Europe, while the United States backed anti-communist forces in Greece and China.

 

Although the Igor Gouzenko and Elizabeth Bentley affairs had raised the issue of Soviet espionage as far back as 1945, events in 1949 and 1950 sharply increased the sense of threat from Communism in the United States. The Soviet Union tested an atomic bomb in 1949, earlier than many analysts had expected. That same year, Mao Zedong's Communist army gained control of mainland China despite heavy American financial support of the opposing Kuomintang. In 1950, the Korean War began, pitting U.S., U.N., and South Korean forces against Communists from North Korea and China … ” [LINK]


 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

https://www.facebook.com/first.ilkka

 

US VU T 24 BL BL BL FB FB FB BLOG 163253

 

DOC korea_27022018.doc – OpenOffice Writer

PVM 27022018

 

983_8113