tiktok3.jpg

 
*

...

 • HS: ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006568312.html  - 

 • Amazon vaatii työntekijöitään poistamaan puhelimistaan Tiktok-sovelluksen tietoturvahuolien vuoksi

  Ilkka Luoma 13.7. 12:59
  Ohjelmistot, aplikaatiot kuin somealustat ovat tässä keskiössä, sillä niillä vaikutetaan, kuten aikanaan Aku-Ankan myötä lapsia ja nuoria tietynlaiseen yhteiskuntamalliin - erityisesti läntisissä valtioissa, joissa Aku sai lapsuuskulttimaineen - kaikkihan sitä lukivat.

  Nyt TikTok on keskipisteessä, sen noustessa lasten ja nuorten keskuudessa maailman ladatuimmaksi somealustaksi - lähinnä lyhyt hupailuvideoiden tekoon ja niiden levitykseen.

  TikTok halusi eliminoida alustaltaan kaiken "pahan", politiikan kuin tarkoitushakuisen manipulaation ja propagandan. Länsi ei tätä uskonut, vaan länsi hyökkäsi syyttein ja väittein TikTokkia vastaan -ja ainakin toistaiseksi ilman todisteita.

  Nyt on käynnissä informaatiosota - ja toivottavasti ei esiaste kovemmasta kauppasodasta kuin varsimaisesta sodasta. Sotimisherkkyttä on nähty koko tämä uuden vuosituhannen alku - eikä esimerkiksi ydinasekieltoon edes Suomi ja Ruotsi ydinaseettomina maina liittyneet.

  TikTok sai jo oman vastakkaisuusartikkelin valtakunnan päämediassa - Helsingin Sanomissa tässä pari päivää sitten ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006566904.html - . Sen lukemalla saa hyvän läpileikkauksen läntisesta tavasta nähdä uutisointi ja sen sisällön suuntaavuus.

  Lukijat ovat tänään Suomessa valistuneet herkemmiksi näkemään ja kokemaan manipulaation ja suuntaavuuden. Kansakuntamme haluaisi pysyä kaiken vastakkainasettelun ulkopuolella - sotilaspoliittisesti puolueettomana valtiona ja EU-jäsenenä.

  Miksi koko maailman pitäisi noudattaa vähemmistöisen läntisen kulttuurin malleja, ohjeita, tavoitteita ja määräyksiä ...?e
 • Amazon vaatii työntekijöitään poistamaan puhelimistaan Tiktok-sovelluksen tietoturvahuolien vuoksi

  Ilkka Luoma 13.7. 12:44
  Amazon on amerikkalainen verkkokauppa-alusta - maailman suurin tai sitten toiseksi - kilpailee kiinalaisen markkinointialusta AliBaban kanssa suurimman tittelistä.

  Emme tiedä miten AliBaba on kieltänyt työntekijöiltään amerikkalaisten ohjelmistojen, aplikaatioiden, some-alustojen kuin tietokantojen käytön. Se tiedetään, että Kiina itsessään on estänyt kiinalaisilta Kiinassa muun muassa Facebookin, Twitterin ...

  Kiina haluaa kehittää omaa vuosituhantista yhteiskuntamalliaan - sitä kutsutaan uus-kungfutselaisuudeksi, joka irtautuu hitaan hallitusti perinteellisesti kommunismista. Kommunismi on lännen suuri pelkokerroin - ikäänkuin uudenajan mccarthyismia!

  Yhdysvallat edellyttää, että amerikkalaiset ohjelmistoyhtiöt kuin it-valmistajat velvoitetaan antamaan tietoja, jos havaitaan ulkomailta ja muutoinkin vakoilua, hakkerointia kuin muuta sähköistä tunkeutumista - esimerkkinä tunkeutumisesta Stuxnet-madon ujutus de facto CIA' n ja Israelin Mossadin toimesta Iranin ydintutkimuslaitoksen sentrifugeihin.

  USA haluaa estää sähköisen kumouksellisuuden - kuten tekee Kiina, Venäjä, EU ja itseasiassa kaikki muutkin valtiot

  Jokainen haluaa pitää oman kotipesänsä turvallisena. Monet muistavat Ukrainan Kiovan Maidanin verimellakat, joiden takana arvellaan vahvasti olleen ulkomaalaiset toimijat. Mitään puolueetonta tutkimusta ei olla suoritettu.

  Nyt maailmalla kiihtyy paljolti lännen masinoimana uusnormaaliksi virittynyt us-trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota -politiikka" - idän ja lännen välisenä vastakkainasetteluna.

  Länsi on herännyt erityisesti Kiinan kasvuun maailman suurimmaksi vaikuttajaksi

  US haluaa pitää kiinni omasta maailmallisesta hegemoniastaan - on taistelu yhteiskuntajärjestyksien kesken. Kiina noussee yhdeksi vaihtoehdoksi - ovathan kiinalaiset jo yli 10 vuotta sitten todenneet, ettei maailmaa voida määräillä pienestä vähemmistöstä - yhden valtion toimesta. USA' n väkilukusuhde maailmallisesti on 0,33/7,8 ja Kiinan 1,4/7,8. EU on noin 0,44/7,8.
  >
   
  ...