sudenpes%C3%A4.jpg

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/17/historia-hitlerin-sudenpesa - 

 

...

HS

Hitlerin operaatio Barbarossan aikaiseen päämajaan halutaan houkutella lisää turisteja, asiantuntija varoittaa rakentamasta ”natsiteema­puistoa”

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006190102.html  - 

.

Ilkka Luoma 3.8.2019 - 6:12
Nyt on aika ottaa Saksan kolmenteen valtakuntaan, sen kansallissosialistiseen järjestelmään ja jopa itse Adolf Hitleriin neutraali asenne - parempi on kertoa asiat asioina, mitään liioittelematta, mitään pois jättämättä tai mitään värittämättä. Tuo värittömyys on varma tae, ettei kansallissosialismista ja Hitleristä tule palvonnan kohdetta. 

Nyt asenne on niin rankasti värittävä, että uteliaat ihmiset tutkivat tavallansa mitä "oikeasti" tapahtui ja ovat näin alttiita väärälle informaatiolle ... nyt on aika paikata aiemmat virheet, ja perehtyä asiaan, vaikkapa tuolla Puolassa - todellisuuden pohjalta ... Puola sopii hyvin, sillä se kantoi suhteellisesti kovimman uhrin II Maailmansodassa - se marssittiin yli kahteen kertaan. 

Samalla Operaatio Barbarossan osalta olisi meidän suomalaisten osattava katsoa todellisuutta silmiin - Meidän Jatkosota oli Barbarossan kiinteä osa, alun välissä oli kikkailua taholtamme - todellisuus oli kalavelat ja monien huulilla karehtinut Suur-Suomi. 

Voisimmeko olla rehtejä kansalaisiamme kohtaan - nyt ilmeisesti puolalaiset haluavat. Ei meitä Suomessa sillä huononneta, että olimme sotaliitossa Saksan kolmannen valtakunnan kanssa, jos ei muuta, niin saatiin viljaa ja maistaa Syvärin vettä ja pitää Petroskoita hetki Äänislinnana. 


...
Liitän tähän otteen prof. Markku Kuisman tekstistä - liittyen Jatkosodan valmisteluihin:
" ... Toinen esimerkki tehokkaasta infosodasta liittyy kesän 1941 suurhyökkäykseen. Asia on Mauno Jokipiin ja Tuomo Polvisen tutkimuksissa ajat sitten todettu ja nyt eversti Pekka Visurin kääntämissä saksalaiskenraali Erfurthin päiväkirjoissa vahvistuksen päälle vahvistettu. 

Kyllä Suomen sotakone oli viimeisen päälle viritetty Saksan Barbarossan osaksi. Tavoitteena oli vallata, tuhota ja ryöstää idästä niin paljon kuin voimat sallivat. Erfurth-keskustelujen mukaan Mannerheimin ja Rytin suurin huoli oli, miten hyökkäys näyttäisi puolustukselta ja valloitukset vain revanssilta, jonka kansa hyväksyi
... "
-Seura 9.11.2017.