rakkaus.jpg

http://hausk.in/5530/rakkaus-on-sita - 

 

 

...

HS

Nuorena rakastuneet

https://www.hs.fi/elama/art-2000006197220.html  - 

.

Ilkka Luoma 8.8.2019 - 9:58
 
 
Erinomainen HS-juttu, elävän arkielämän merkittävimpiä tapahtumaketjuja - parisuhde alusta loppuun ja toivottavasti luonnolliseen loppuun, jossa elämä itse kutsuu toisen pois. 

Varsinkin lapsiperheet voisivat pohtia erityisen huolellisesti mikä on jälkikasvulle parasta. Onko se pakonomainen ja rauhallinen rinnakkaiselo vai toisiaan huomioiva hyväolon aika-ajoistavoittelu ja keskinäisviestintä - ratkaisujen etsimismotivaatiolla. 

Rauhanomaisella rinnakkaiselolla tarkoitan väkivallatonta perhe-elämää, jossa voi olla puhumattomuutta/ ongelma-asioiden selvittämättömyyttä, mutta ei väkivaltaa, sillä se on eron selvä syy. Ihminen on tältä osin vähintään fyysisesti koskematon! 

Puhumaton peli on toivottavasti vain väliaikaista, sillä mielenlasti ei saisi paisua romahduksen asteelle - lastia olisi osattava purkaa, ja sehän tapahtuu kuuntelemalla ja avautumalla vilpittömästi - puolin ja toisin. Yksipuolisuus tässä on henkinen turma, joka pitäisi olla korjattavissa - silmien avautumisena - täyttä yhden puolen syyllisyyttä parisuhteen ongelmiin on hyvin, hyvin harvoin. On syyn ja seurauksen laki. 

Mielenpurku on viisautta ja se helpottaa elämää ja saattaa avata kätkeytyneen tykkäämisen, yhdessä olon mielekkyyden ja jopa rakkauden, ikään kuin uudelleen syttyvänä liekkinä, joka lepatti silloin alussa iloisesti ja tulevaisuustoiveikkaana. 

Olisi hyvä oppia tunnustamaan omia virheitä. Tässä osin naiset ovat viisaampia kuin miehet. Naisilla on liki aina se läheisin työötystävä, jolle avautua ... ja toivottavasti niin, ettei tuloksena ole yhteishaukunta. 

Miehet taas ovat usein umpeloisia, eivätkä avaudu - vaan hautovat, ja kriisin kasvaessa yli painolastikestävyyden, voi tuloksena olla se pahin - jolloin jäljelle jää vain vastauksettomat kysymykset. 

Parisuhteet ovat aina yksilöllisiä, eikä yleispätevää ohjetta ole missään. Kukin pohtii omista lähtökohdista, vain yksi universaali neuvo voisi tuolta toisaalta löytyä: "Kohtele toista siten, kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan".
 
 
...