backman.jpg

Kuva: ~ https://www.ksml.fi/kotimaa/MV-oikeudenk%C3%A4yntiin-marssitettiin-todistajaksi-sotatieteiden-tohtori-%E2%80%93-h%C3%A4nen-mukaansa-B%C3%A4ckman-maalitti-toimittaja-kirjailijan-herjauskampanjan-kohteeksi/1456473 - 

 

 

 

24

...
https://yle.fi/uutiset/3-11036157 -
.

Suomessa vallitsee demokratian kansallisjuhla - vapaus puhua ja kirjoittaa mielipiteitä. Tämä on lähtökohta. Kansalaisella on etuoikeuksia olla ymmärtämättä kaikkia sellaisia hienouksia mitkä taas kahlitsevat ammattikirjoittajia, joita voidaan myös journalisteiksi tai ainakin muiksi toimittajiksi kutsua.

 

Johan Bäckman on epäilemättä paljon oppinut, mutta kuitenkin tavallisen kansalaisen joukossa - koskien hänen omia arvioitaan, puhumisiaan ja kirjoittamiaan mielenilmauksia. Siis vapauden tuulet puhaltavat suotuisammin Bäckmannille kuin toimittaja Jessikka Arolle. Miksi näin?

Siksi että toimittajalla on etuoikeus ja velvollisuus kirjoittaa totuudellisesti, olla manipuloimatta - provosoimatta, ja olla valmiudessa todistamaan tekstinsä niin lukijoille kuin mahdollisesti oikeudellekin, jos kyseessä tahallinen väärinilmaus ja panettelu ilman vankkoja todisteita.

Bäckmannilla on taas moraalinen velvollisuus olla loukkaamatta, tietoisesti kiusaamatta tai muutoin olla ilman vankkoja todisteita levittämättä syyllistämistä. Kansalainen voi erehtyä - se annettakoon anteeksi, mutta moraali on ominaisuus, joka tulisi olla niin taviksella kuin toimittajalla.

Toimittajan virheiden "erehtymisoikeus" on tiukemmin säännelty, se tarkoittaa, että toimittajalla on velvollisuus olla huolellinen miten kirjoittaa ja mitä väittää todeksi ja mitä ei. Aro on toimittaja, jonka velvollisuus on kirjoittaa totuudellisesti, tai sitten riittävin kysymysmerkin ilmaista sellainen, mistä ei ole varma. Sitä kutsutaan toimittajan moraaliksi, jonka tulisi olla korkeampi vielä kuin lukijakansalaisen.

Eli nyt aivan ensimmäiseksi olisi selvitettävä, kuinka totuudellisesti Aro tekstinsä laati, mikä ilmiselvästi herätti voimakkaan vastareaktion lukijoilta. Mitä virheellisemmin Aro olisi kirjoittanut, sen enemmän lukijalle ja arkitavalliselle kommentoijalle ilmestyisi inhimillistä harmistumista, jossa lopulta olisi tultava jokamiehen velvollisuutena vastaan moraali olla loukkaamatta ihmisyyttä.
.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006284272.html -

 

Olisiko aihe liian tulenarka laatumedialle, jonka velvollisuus olisi tarkastella myös konfliktoitumisen aiheuttanutta Jessikka Aron kirjoitustuotantoa ja sen todellisuutta?

 

...

T & FB

 

BLOG

 

.

Tämä teksti on niin tulenarka laatumedialle, ettei se julkaise sitä, vaan moderaattori poistaa kirjoituksen - syystä tai toisesta ---