TunnelBoringMachine.jpg

 

 

Lopulta, hitaasti, mutta varmasti laatu ja määrä purevat. Tänään Kiinasta pusketaan eniten patentteja ja markkinasuojattua tuotemerkkiä – ollen tarkasti ottaen vielä hiukan erilaisia vaateiltaan kuin meidän – täällä ”lännessä”. Kansainvälisissä patenteissa kiinalaiset tehtailevat yhä kiihtyvämmällä tahdilla patentteja – ollen nyt kakkosina, ja kohta ykkösenä ---

 

 

 

HS:

Uudessa tekniikassa Kiina uhkaa toden teolla Eurooppaa, sanoo huippuekonomisti

~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006022232.html HS-toimittaja Petri Sajari

 

...

Ilkka Luoma kommentti yllä olevaan linkkikirjoitukseen 4.3.2019 – 15:59:

 

Kaikki valtiot maailmassa enemmän tai vähemmän tukevat, rahoittavat ja silittävät tietä omien yhtiöidensä edestä. Oman valtion kehitys, työllisyys ja kilpailukyky ovat korkealla arvo- ja toiminta-asteikossa - meilläkin, Tekes eli nykyinen Business Finland huolehtii monin eri tavoin yrityksistämme ja niiden keinoista pärjätä maailmalla.

Tässä uutisointitarkkailussa, joka yllättäen kohtaantuu vihollisena, uhkana ja onneksi ei aivan sotana, on Kiinaan nähden muistettava eräs tosiasia ja se on mittasuhde; jokaiselle suomalaiselle riittää kiinalaisia tovereina, kavereina, ystävinä kuin ostajakandidaatteina noin 250 kiinalaista, jotka eivät puutu muiden sisäisiin asioihin. Siksi he ovat monin osin 250-kertaa mittavampia kuin me suomalaiset. Kiinan osuus maailmasta on 1,4/7,8.

Kiina on onneksemme meille noussut tärkeimmäksi kauppakumppaniksi, ja miksi - onko tämä Keskuskauppakamarin johtaja
Timo Vuoren ilmaisu yllättävä:

" ... Kiina on lyhyessä ajassa noussut Suomen tärkeimmäksi kauppakumppaniksi. Vaikka pääosa viennistämme suuntautuu Eurooppaan on Kiinan merkitys Suomen taloudelle luultua tärkeämpi. Jos lasketaan yhteen Suomen loppu- ja välivientituotteet sekä maiden väliset investoinnit on Kiina noussut Suomen ykköskumppaniksi. Valmisteilla olevat investoinnit ja vauhdilla kasvavat turistimäärät lisäävät maan tärkeyttä Suomelle ... " linkki juttuun ~
https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ - .

Suomen Lappi saa nauttia nyt kiinalaisesta rahavirrasta, joka palautuu tuolta Kiinan maailman suurimmalta valuuttavarannolta nyt myös meille Suomeen - kiinalaiset käyttävät eniten rahaa/päivä/matkailija; onko tämä hyvä vai huono?

Asioita voidaan tarkastella monin eri tavoin - takavuosina meidänkin yhtiöitä ryntäsi Kiinaa sankoin joukoin - ensimmäisiä oli kemijärveläinen Salcomp. Syyt ryntäykseen olivat kirkkaat: 1. Halpa ja työteliäs toveri, 2. Tehtaan oven takana maailman suurin markkina ja 3. olemattomat ympäristölait!
*

 

|* Kiinan ympäristölainsäädäntö on kehittynyt voimakkaasti viimeisen 15-20 vuoden aikana, ja mikä meitä suomalaisia kiinnostaa – niin myös meidän oikeustieteilijöiden ollessa pyydettyinä neuvonantajina.

...

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

 

VU 24 T BL BL BL FB FB FB

 

 

[24] 2537 – 8385 [T]