Englannin pääministeri Theresa May otti ison riskin |1, kuten aikanaan, myös konservatiivien, PM David Cameron, joka lupasi kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä. Cameron hävisi oman ”hyvän ideansa” menestyä parlamenttivaleissa – syntyi Brexit. Nyt pm. May joutuu eroamaan – riskipelinsä jälkeen, kuten Cameron.

 

|1 Vallan pönkitysyritys epäonnistui ~ http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vallan-ponkittyminen-jai-haaveeksi-paine-paaministerin-vaihtamiseksi-kasvaa-konservatiiveja-jarkyttavan-vaalituloksen-varmistuessa/6464494 -

 

 

Työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corby kavensi konservatiivien etumatkaa, ja nyt Britannian parlamenttissa ei ole kenelläkään täyttä enemmistövaltaa – yksin. On aika ryhtyä yhteistyöhön, mutta miten käy Brexit |* eroneuvottelujen kansan tahdon mukaisesti?

 

|* Kun englantilaiset lakaisivat pöydän puhtaaksi ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/britannia-loi-uuden-alun-poyta-on.html -

 

 

[U] 24.01.2013, kun pm. David Cameron esitteli nokkelan ideansa menestyä vaaleissa ---

 

Englannin pääministeri David Cameron [konservatiivit] ilmoitti sen, mitä hänen pitikin ilmoittaa – itsensä, puolueensa ja kansakuntansa edun takia. Nyt peli on selvä, annettu porkkana saattaa äänestyttää Cameronin puolueen seuraavallekin valtakaudelle ja tuolloin on lupaus lunastettava – kansa kertokoot sitten kyllä tai ei EU:lle – aikaa on nyt pohtia tarkasti, mikä on todellisuudessa etu Englannille.

 

Cameronilla on eräs etu ja valttikortti, mitä ei muilla Euroopassa niin laajana ole – nimittäin USA:n tuki. Englanti on aina ollut amerikkalaisten vankkumattomasti uskollinen kumppani – niin sodassa kuin rauhassa.

 

Englannin esimerkki saattaa levitä muualle EU:hun, niin ilman euroa toimiviin kuin eurolla ratsastaviin. Eurohan ei ole koskaan ollut valuuttana kriisissä – kriisissä ovat vain ylivelkaantuneet, jotka näyttö- ja vertailutaloudessaan söivät enemmän kuin tienasivat 1] – unohtaen samalla, että koko läntinen Eurooppa on maailmanlaajuisesti työn uudelleenjaon taistelussa 2]

 

EU rakennettiin 3] euron jykevöittämänä ja Saksan johtamana vastapainoksi nousevalla maailmanmahdille, maailman suurimmalle liukuhihnalle, Kiinalle 4], mutta myös kestäväksi kilpailijaksi USA:lle, joka nousee omasta ahdingostaan, vaikka Kiina sen rahoittamisen lopettaisikin.

 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ovela-veto-parjata-vaaleissa-david.htmlalta.

 

 

Entä Brexit, saako se mutkia matkaansa?

 

Kuinka hyvin yhteistyöhön pakotettu brittiparlamentti ja uusi tuleva pääministeri kykenevät noudattamaan kansan tahtoa ja luomaan parhaan mahdollisen erotien EU' n ahdistavista, mutta lopulta selkeyttävistä säännöistä, velvollisuuksista ja laajasta byrokratiainhimillisyydestä, jossa direktiiviprosessionaalinen idealismi vesittää asemoitumista tiennäyttäjäjohtajana!

 

...

[U] 24.06.2016 – kun arvioitiin Brexit huomista ---

 

Se on nyt siinä. Englantilaiset ovat vahvan väkevästi äänestäneet brexitistä – erosta Euroopan Unionista. Median ja EU-johtajien osin pelotteleva uhittelu ei kantanut hedelmää. Englantilaiset pitivät päänsä suoran kansanvallan osoituksessa. Itsenäisyyden kaipuu ja oman reviirin hallinta ylittivät maalliset puheet jostain materiaalisesta hyvinvoinnista.

 

 

Tulos oli hämmästyttävä –

 

51,9 prosenttia kansasta äänesti kyllä brexitille (17.410.742 ääntä) vastassaan EU-kannattajat 48,1 prosentilla (16.141.241 ääntä). Äänestysinto oli koskettavat 72,2 prosenttia. Kansa on nyt puhunut ja tuonut esille suorademokratian välittömyyden – [BBC]

 

 

Median ei enää kannata manipuloida, ei pelotella eikä uhkailla

 

Nyt on rakentamisen aika. Kansakunta tulee eheyttää uudelle itsenäisyyden tiellä päättämään omista asioistaan ja neuvottelemaan yhteistoiminnan eurooppalaiseen perheeseen – kaupallisesti, ympäristöllisesti ja turvallisuuspoliittisesti, muistaen, että Eurooppa ulottuu aina Venäjän Uralille saakka!

 

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/brexit-sexit-2.htmlalta.

 

...

Entä nyt, kun on pakko tehdä yhteistyötä?

 

Englannissa on kirkas kaksipuoluejärjestelmä, jossa ollaan ja ei olla vastuussa – toinen laatii lakeja ja toinen haraa vastaan, tai joissain harvinaisissa tapauksissa osaa arvostaa kilpailijansa tekemää kansalaiset huomioivaa hyvää päätöstä. Iso-Britannia on nyt suuren valinkauhan edessä. Kuinka määritetään neuvottelutie pois EU' sta?

 

Samalla on osattava täyttää Jeremy Corbyn voiton lupaukset – ne muut asiat, jotka vaikuttavat nyt ja heti kuin huomenna arkielämään. Brexit elää omalla raiteella, mutta tuohon raiteeseen on tehtävä liittymiä arkielämän uudistettavista säännöistä, kun kerrankin on pöytä lakaistu vanhasta puhtaaksi! |**

 

|** ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/06/brexit-sexit.html -

 

EKSTRA

... Jokapäiväisen elämän arkiasiat voittivat, mutta nuo jokapäiväiset uudistukset linkitetään alkaviin Brexit neuvottelusaavutuksiin? ~ https://yle.fi/uutiset/3-9659317 -

 

 

 

Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

 

https://www.facebook.com/first.ilkka

https://ilkkaluoma.blogspot.fi

 

AL | US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 145607

 

DOC Eng PM May eroaa_09062017.doc – OpenOffice Writer

PVM 09062017

 

|562_5120|