rokotevastaisuus.jpg

Kuva ~ https://yle.fi/uutiset/3-11558791

"Laaja tutkimus: Rokotteiden vastustus vähentynyt jo ennen koronaa – Paikalliset epidemiat ja valeuutiset lisäävät epäluuloja"

 

SUOMI24

...

Epäluulo muistuttaa liian nopeasta kehitysvauhdista
Aiemmin rokotteiden kehitystyö on ottanut 5-10 vuotta - lähinnä työläittäin ryhmätestausten vuoksi. Aiemmilta ajoilta on myös tuloksia, jotka eivät mairittele rokotteiden luotettavuutta - vaikka usein rokotteet tuovat asetetun tavoitteen ja toimivat jopa hämmästyttävän hyvin.
 
Mutta osa ihmisistä on epäluuloisia kaikkea uutta ja laajemmin kokeilematonta kohtaan
Isreal voimallisena ja nopeana rokottajana antaa helpotusta, sillä he toimivat laajana 'koekaniinikenttänä kansakuntatasolla' - kohta jo puoli miljoonaa rokotettua! Oletamme Israelin kertovan mahdolliset ongelmat - rokotteesta johtuen, joita on jo ilmaantunut länsimaissa - tosin hyvin vähän.
On myös joukko ihmisiä, jotka eivät käytä edes maskeja, ja näin he voivat kokea olevansa Koronan ulottumattomissa, vaikka mitään tarkkaa syytä ei voida osoittaa toistaiseksi tarttumattomuuteen.
On jo tapauksia, joissa jo kerran tartunnan saanut ja parantunut - saa uudelleen tartunnan, puhumattakaan nyt esille tulleesta vääjäämättömästä Koronan omasta tuotekehityksestä, kun se tuottaa uusia muotoja ja osa mutanteista voivat olla jopa vastustuskykyisiä luoduille nykyrokotteille, jotka puskettiin markkinoille lyhyessä ajassa, 6-12 kuukaudessa.
Tältä epäluulon osalta täysi rehellisyys tutkijoilta, asiantuntijoilta ja rokotevalmistajilta on edellytys täydelle rokotettavuudelle, vaikka tosiasia on se, ettei kaikki tule koskaan ottamaan rokotetta - omalla vastuullaan!
Nyt yhteiskunta ottaa jälleen velkaa kansalaistensa puolesta - ja rokote on suomalaisille ilmainen. Se, ettei rokotetta ole "riittävästi" nyt saatavilla, voi lisätä luottamusta epäilijöille, sillä he voivat nähdä ehkä ne vastareaktiot - ennen oman rokotteen ottoa.
 
Kiinalaiset sanovat kiiruhtavansa hitaasti
Media kertoo 4,5 miljoonaa kiinalaista rokotetun, vaikka kiinalaisista lähteistä kerrotaan luvuksi 45 miljoonaa. Emme ole saaneet ainakaan vielä huolestuttavia uutisia Kiinasta - rokotteen osalta.
 
 
..
HS-ingressi:
"Noin kaksi miljoonaa suomalaista suhtautuu rokotteisiin kriittisesti. Joukossa on rokoteturvallisuutta pohtivia, vaihtoehtohoitojen kannattajia, valtiota epäileviä, raamatullisin syin pelkääviä, pandemian riskit kieltäviä ja salaliittoteorioihin vihkiytyneitä. Mikä kääntäisi heidän päänsä?"
 
 
..
EKSTRA
"Ebola - mikä onkaan viruksien tehtävä?"