ilm2.jpg

... yksinäinen ..., kuten Yhdysvallat

 

Rovaniemen huippukokous sai tyrmäävän lopun: Yhteistä loppujulistusta ei synny ensimmäistä kertaa Arktisen neuvoston historiassa

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006096312.html - 

Ilkka Luoma 7.5.2019 - 14:07
 
 
USA tuli näytti ja sotki ilman sitä yhtenäisen linjan. Trumppistinen uhkaa, kiristä ja pakota linjaus näyttää jatkuvan. Samaan aikaan käydään haukkumassa sellaisista asiayhteyksistä muita, joihin juuri USA on syyllistynyt/ sotkeutunut - sanotaankin että hyökkäys on paras puolustus.
Muistamme kaikki ne uhat, sodat ja kuolonhrit, joita USA' n käymissä sodissa on syntynyt (ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia/ tai mandaatilla) - vaikkapa vain vuoden 2000 jälkeen, jonka myötä Yhdysvallat on sotinut kaikki vuodet. 

Yle-uutinen kertoi tänään, että US Navy siirtä yhden raskaan lentotukialuksen ja riittävän määrän pommikoneita* Lähi-itään - Iran koetaan nyt uhaksi amerikkalaisille ja ehkä näin käydään uhoamassa sotakaluilla, ehkä jopa aloittamassa kriisin, siksi tilanneherkkä Iran ja Saudi-Arabia välinen mittelö - lähinnä uskontokunnan eri suuntauksien välillä on. US puolustaa kaikin tavoin saudeja - paloittelumurhasta huolimatta. 

Saksaan ei voinut mennä, koska amerikkalaisten sekaantuminen sättimällä NordStream II kaasuputken osalta ylitti saksalaisten sietokynnykset? Saksa päättää itse omasta energiapolitiikastaan. Btw. Millaista uhkaa NordStream I putkipari on tuottanut Yhdysvalloille tai mille muulle tahansa valtiolle - kuka kertoo?
 
...